[]

Aynı İş yerinde Uzun Süre Çalışmak Aptallık mıdır?

Merhaba, yıllardır aynı iş yerinde çalışan birisi aptal mıdır, beceriksiz midir yoksa kapasitesi mi yeterli değildir.

(aslında şey demek istiyorum hani hayatı tek düze mi? Belki de korkak)

Yoksa normal mi?

Yıllardan kastım 3-5 yıl değil daha uzun süre.

 
Calistigi yerde yukseliyor, maasi artiyor ve degeri biliniyorsa en temizi ayni yerde yillarca calismak bence.


  • la rana  (09.12.16 11:31:15) 
beklentilerine bağlı. işinde profesyonel olmuşsan ve 5 sene sonra hala 3 bin lira alıyorsan evet, aptallıktır. o an işten çıkıp yeni bir işe girsen 4 binle başlayabilirsin mesela. hele ki alt seviyelerden başlayanlar için; bir şirketten zam beklemektense iş değiştirmek maaş artışını daha çok sağlar. ayrıca hepsi ayrı bir tecrübe, sana katkısı olur.

ama 5 senedir buradayım 5 bin alıyorum bana yetiyor diyen insan da var, neticede herkes kariyer adımlarını 3'er 5'er atlama hevesinde değil; onlarınkine aptallık demem.
  • baba jo  (09.12.16 11:35:12 ~ 11:35:29) 
Aptali beceriksiz vs denemez.

Keyfi yerindedir, kafası rahattır, işi evine yakındır, iş arkadaşlarını seviyordur vs. Para tek başına iş değiştirmek için etmen değil.
  • peggy  (09.12.16 11:37:13) 
daha fazlasını/farklısını istediği halde oradaysa korkaklıktır. ama tatmin oluyorsa normal.


  • sir gawain  (09.12.16 11:45:50) 
herkesin işten beklentileri farklı. ben mesela geçinebilecek kadar para kazanıp az sorumlulukla işime devam etmeyi ve hiçbir zaman mesaiye kalmamayı, kendime vakit ayırmayı falan seviyorum. bir gün ceo olmak gibi bir hayalim de hiç olmadı. gel gör ki bizim müdürlerden biri şirkette yaşıyor. bana sorsan bu durumda öleyim daha iyi ama ona sorsan şirketten uzak kaldığı her an endişe içerisinde.

ezbere çalışıyoruz, bu bir gerçek. kendimden hiçbir şey katamıyorum işime. belki bu yüzden değiştirmeyi düşünebilirdim ama türkiye'de hangi şirket sana adam gibi iş verip ortaya yeni ve yaratıcı bir şey çıkarmanı istiyor ki zaten.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (09.12.16 12:01:34) 
burada iki önemli etken var. birincisi kişinin beklentisi ne, ikincisi ise çalıştığı yer bunun ne kadarını karşılıyor. bir insan koç / sabancının herhangi bir şirketine girip 30 yıl sonra emekli de olabilir, her yıl maaşının üstüne %20-30 ekleyerek şirket de değiştirebilir. ben ikinci kısımda oldum şimdiye kadar ancak şuanda çalıştığım yer türkiyenin büyük firmalarından,o sebeple de "gel müdürümüz ol hosein bey" denmez ise iş değiştireceğimi sanmıyorum artık.


  • hosein  (09.12.16 12:21:56) 
neden normal olmasın ki?
bence mutlu ise normal.

  • basond  (09.12.16 12:25:49) 
evet


  • hjarteblod  (09.12.16 12:53:42) 
orda 1 sene burda 2 ay şurda 7 ay dolaşmasından iyidir

çünkü sonraki iş başvurusunda "hmmmm bu adam niye bu kadar hoplamış" diye düşünen biriyle düşündürtme riskini düşürür
  • la noix  (09.12.16 13:31:36) 
Tamamen çalıştığın şirketin büyüklüğü ile ilgili. 21 senedir aynı iş yerinde çalışıyorum, aynı işi en fazla 5 sene yaptım. Bir bölümden öbür bölüme geçiyorsun, iş değiştirmiş gibi oluyorsun. Eğer işyeri ile problemin yoksa, geçişlerde yükseliyorsan, kalırsın tabii.

Tek dezavantaj, eğer gün gelir de o işyerinden sıkılıp dışarıda iş aramaya başlamışsan iş görüşmelerinde muhakkak soruyorlar "bunca yıldan sonra neden?" diye. Buna çok sağlam cevap verebilmek lazım.
  • SiyamkedisiZorro  (09.12.16 13:33:55) 
En ideali budur.

İş yerinin iki faydası vardır. İş öğrenirsin, tecrübeli, sana yol gösteren birileri vardır. Eğitim gibi düşün. Ya da maddi imkanları istediğin gibidir.

Uzun süre çalıştığına göre eğitim işi yalan olmuştur. Maddi imkanları iyiyse, piyasaya göre çok düşük değilse devam etmekte fayda var.


.
  • kartallar yuksek ucar  (09.12.16 14:52:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.