[]

Yurtdışında yaşamak/yalnız gitmek

Selamlar,

Düşünceyi (komple ABD'ye yerleşmek)ciddi ciddi netleştirmeye çalışıyorum artık, yeterli finansmanım var ingilizcem oldukça iyi, tek sıkıntım yalnız gitmem ne derece doğru. Yalnız yaşama deneyimim var maddi imkansızlıklara düşmedim hiç sıkıntı görmüşlüğüm yok, orada sıkıntıya düşersem nasıl toparlarım hiç bir fikrim yok. Gecen gun ateşim çıktı mesela 2 gün yataktan kalkamadım, yanımda biri olmasa böyle durumları nasıl tolere edicem bilemiyorum. En kötüsünü düşünüyoruz ya, başıma bir iş gelse naparım diye düşünmeden yapamıyorum. Evet oraya gidince arkadaş ediniliyor ama bu derece yakın arkadaş içinde belirli bir süre gerekiyor

Gittiyseniz yalnız mı gittiniz? Hiç tanıdığınız var mıydı gittiğiniz yerde? Yalnız gittiyseniz ne zorluklar yaşadınız?

 
yalniz basina iki defa biri is biri tatil icin gittim. Birer hafta seklinde. Basima bi is gelmedi cok sukur ama uzun sure yalniz basina napilir nasil gecrilir zaman onu bilemedim. Bir de gidecegin ulkeye gore degisir tabii bu durum.


  • condom kurşunu  (09.12.16 10:38:27) 
şuan seninle aynı durumdayım. aşırı gidesim var, bütün hesapları kitapları yaptım ama yalnız olduğumdan dolayı biraz elim kolum bağlı. olasılıklar var tabi, orada yeni birileriyle tanışmak ve çevre edinmek gibi, ama batı ülkeleri bireysellikte ve personal space konusunda çığır açmış olduklarından, ya bana çok zor gelir, ya da daha kolay. hiçbir fikrim yok.

dışa dönük müsün mesela bu sana biraz ipucu verebilir (kendine yeni çevre edinme konusunda)
  • füt  (09.12.16 10:46:47 ~ 10:47:18) 
Ben gittigimde arkadaslarim da gelmisti (liseden arkadaslar) o yuzden o konuda hic zorluk cekmedim.

Yalniz olsaydim da yapardim, biliyorum ama hasta olmaya en iyi gelen sey anne :) ya da baba.
Yoksa cevre edinmek zor degil.
  • kuehles blondes  (09.12.16 12:42:15) 
4 ay önce yalnız geldim. Hem Türk hem de yabancı bir sürü arkadaş edindim. Gelmeden önce aynı korku bende de vardı. Yıllardır tanıdığım bildiğim yakın arkadaş çevremi oluşturmuşum şimdi oralarda naparım, nasıl alışırım diyordum ama insanoğlunun mükemmel bir uyum sağlama yeteneği var. Şu anda burada da uzun yıllar boyunca dost olabileceğimi düşündüğüm bir 10 kişilik kadro var :)

Denemelisin. Başkasının yorumları seni biryere taşımaz. Kesinlikle kendin deneyip görmelisin.
  • chitosan  (09.12.16 12:53:06) 
Kesinlikle denemelisin. Kendine iyi bakacaksin, teksin hasta olmayacaksin, daha dikkatli davranacaksin vs. en azindan alisana kadar. Bir de sistemli olacaksin, tek basina oldugun icin evinle yasaminla ilgili halletmen gereken seyleri ilk etapta kendin yapacaksin o nedenle planli programli olacaksin. Ama bunlarin hicbiri basa cikilamayacak seyler degil. Her gun binlerce insan yapiyor, senin yapamaman icin bir neden yok.


  • kassiopeia  (09.12.16 13:01:38) 
valla yeri geliyor hasta olduğumda ailem gelemiyor o yüzden yurtdışında olmak ve ordayken hasta olmak bana çok koymazdı açıkçası. yurtiçideyim ailemden farklı bi şehirde yaşıyorum. ama bişey değişmiyor yani. imkanım olsa ben denerdim. yaşın kaç bilmiyorum ama sıfırdan başlamak için hiç bir zaman geç değildir.


  • dedim ben sana  (09.12.16 17:17:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.