[]

ne yapmalıyım? how to survive overthinking

selamlar,
konu uzun ve derin biraz, kısaca anlatmaya çalışacağım tek istediğim ne yapmalıyım bu durumdanın cevabı. uzun gelecekler 1. kısa paragraftan 3'e geçsin. oradan devam etsin. bir nebze kısalıyor.

benim bi kız arkadaşım vardı ayrıldık. 14 ay civarı beraber kaldık arada 4 kere ayrılık yaşadık. tam adı konmamıştı kız onu sevdiğimi biliyordu defalarca da ifade etmiştim. konu bu değil neyse. şimdi biz yeni mezunlar devlet hizmeti için atama beklerken tercihlerimizi az çok aynı yapmıştık bu arada kars'a karşı bi sempatimiz oluştu. ben 2. tercihimle kars'a düştüm o istanbul'da kaldı.

bu sempatiden dolayı kars'a beraber geldik gezdik ettik. sonrasında o beni bırakırken hiç konuşmayacak gibi ayrıldım/ayrıldık ki ben zaten bu durumda araya da mesafe girmişken ayrılmanın daha iyi olacağını düşündüğüm için muhabbet etmedim ama o 3 gün dayanamadı kendi başlattı konuşmayı. biraz zor zaman geçiriyor ve yalnızlık yaşıyordu. gönlüm el vermedi. 1 ay kadar hemen hemen her gün konuştuk ettik. hayatımın en uzun telefon konuşmalarını yaptım onunla. özledim dedi atladım korkuma rağmen uçağa gittim yanına. sonra döndüm bir 20 gün yine aynı düzende geçti. yanına gitme planı yaptım tekrar haberi vardı. sonra bir hafta kala bir anda konuşmalar kesildi. bir gece aradım telefonumu açmadı. tekrar aradım yok. başına belki bir şey geldi dedim whatsapptan yazdım. cevap yok. biraz bekledim dışardadır falan dedim. tekrar yazmak için açtığımda ç.içi yakaladım. niye cevap yazmıyorsun dedim döneceğim dedi. ben bekledim o dönmedi. ölüm gibi bir şey oldu. yanına gittim öğrendim ki bir başkası var. dedim ki başkasını bulana kadar mıydı, hatta geçen debede yazmıştı birisi benzer cümleyi kurmuşum tutunacak bir başka dal bulunca mı bırakıyorsun beni dedim. ben seninle ilk dönüşünde konuşmamaya razıydım biliyorsun vs. saydım döktüm içimi. tek söyleyebildiği özür dilerim oldu. o konuşkan kız başka bir şey diyemedi. haklıydım. kendi kendime dedim 2 gün daha buradayım bok etmeyeyim seyahatimi yine normalmiş gibi takıldık biraz dönmeden önceki gece de dedim - bu arada hala beraber uyuyoruz- ben öldüm öyle düşün yokum artık konuşmayalım. hiç mi konuşmayacaksın falan dedi yok en yakınım sensinler bilmem neler. onun niyeti işte arada konuşacak birisi olsun o yeni elemandan başka hayatında. bazı ailevi meseleleri falan ağlayarak sadece rahatça bana anlatabildiğini söylemişti işte bu ve bunun gibi şeyleri kaybetmek istemiyor. o da benim en yakınımdı bu dönemde ama napayım. bizimkine benzer durumu yaşayan bir arkadaşımıza da daha bir gün önce görüşme/konuşma madem o kızla diye tavsiye veren kadın kendine gelince işlerin değişmesini istiyor. ben de bunu hatırlattım konuşmayacağımı zaten telefonlarıma da çıkmadığını söyledim. döndüm kars'a.

bizim son senemizden asistanlarla falan whatsappta dahiliye grubumuz var. burada 7 kişiyiz. bir kıdemli 2 normal asistan 4 intern. bu kıdemli -sözde arkadaş- bence benimkine aşırı ilgi gösteriyor ama özelden yürümüşlüğü yok. bu kız başka sosyal mecralarda ne yapsa bu grupta o yaptığıyla ilgili bir yorumda bulunuyor. bütün ilgisi onun üzerine ve diğer 2 kız intörnün zaten sevgilisi var. normalde iyiyizdir bu kıdemliyle ama şu meseleden dolayı acayip kıl oldum kıza da söyledim tabi ben kötü oldum. yani kız bundan haz etmediğimi biliyor. grubu terk edemedim. yakın zamanda edeceğim ama. şimdi bu kız kars'a gelme planları yapıyor grupta bu kıdemliyle konuşuyor. kıdemliyle beraber gelecekler - zaten kız facebookta p.tesi cehennemin dibinde etkinliğe katılacak diye işaretlese ay bende ona katılacağım beraber gidelim mi diyecek bir tip bu kıdemli -. grupta ne halim hatrım soruluyor adım bile geçmiyor ama sürekli bir kars muhabbeti mnskym. kıdemli durumdan haberdar değil muhtemelen bende kalacaklarını düşünüyor. bu arada kars'ta benle birlikte atanan bir ortak arkadaşımız daha var aynı binada kalıyoruz farklı dairelerde. kız okulun başından beri yakın arkadaş sayılır bu çocukla. -bu çocuk da gay bu arada- kızın planı da muhtemelen onda kalmak ama o çocuğun da haberi yokmuş bu planlardan. neyse ben bunlarla yüz göz olmak istemiyorum ama çok da kalp kırmadan nasıl yapacağım bu işi? başka şehre gidip de kaçmak istemiyorum. ya açık açık her şeyi gruba dökeceğim. ya sessiz sedasız halledeceğim. ya bir bahane bulacağım. ama ne? normalde çoğu gezisini yalnız yapan bu kız resmen gözüme mutluluk tabloları çizmek, biraz da sinir etmek için götüne takıp kıdemliyi şu sikko yere gelecekler 4 günlüğüne.

hala bir şeyler hissediyorum ama yavaş yavaş sönecektir bu ateş. başa dönmeye hiiç niyetim yok çok ağzım yandı. bu arada başka kalpler kırdım. ama sınava -tus- çalışmam gerekirken çok kafamı kurcalıyor odaklanamıyorum. zaten kazanamama sebeplerimden biri de bu kız oldu. hem bu konuda da tavsiyeleriniz varsa dinlerim. nasıl kafamdan atarım. fuck the overthinking.

*başımdan çok ilişki geçmedi. bu ilişkide de sevdim-sevilmedim. belki halden anlarsınız bilemem. ama küçük düşürücü yorumlarınızı kendinize saklarsanız memnun olurum. zaten kötü durumdayım, bir de siz daha kötü etmeyin halimi.
**kars'a gezi için gelecek olursanız da seve seve ağırlarım. aklınızda bulunsun. insan sıkılıyor buralarda.
*** www.youtube.com

 
kıdemliye kıl olduğunu söylemişsin zaten, gelme planlarını tekrar açarsa bunu üstüne basa basa tekrar belirt.
devam ederse, başka planların olduğunu,ders çalışman gerektiği, çok meşgul olduğunu söyleyebilirsin.
yine anlamazsa bu sefer de sen onun gibi davran, mesajlara cevap verme ve telefonlarını açma hocam.
pek güzel bir bahane de bulamadım ama emin konuş en azından. daha fazla bağ sana zarar yaratacak. bu meseleyi halledersen zaten unutma sürecinde büyük adım atmış olursun. sınavına odaklan, boşver onları.
bol şans hocam.
  • MtKrt  (08.12.16 22:57:03) 
kendini düşürdüğün duruma hakikaten üzüldüm.Tüm bunlar etrafındaki sevgili olabilecek kız potansiyelinin azlığından oluyor inan bana.Etrafında hakikaten ciddi ilişki adayları olsa kendine bunu yapmazsın.Seni düşünmeyeni sen hiç sallama.O kızı sil hayatından ve ileriye bak.


  • turkuaz  (09.12.16 00:05:34) 
Bizzat bana geleceğinizi söylemediniz ben de kendime göre plan yaptim, sizi agirlayamam iyi eglenceler de.


  • cabiday  (09.12.16 00:06:01) 
Bu Kars tutkusu nerden gelmiş hiç anlamadım valla :)
Sana kimse burada yazdıkların çerçevesinde küçük düşürücü yorum yapamaz, alnını karışlarız.
Yüzsüzlüklerine katlanmak zorunda değilsin, böyle ucuz insanlara da tek seçeneğinmiş gibi bakma.
Sizde nöbet oluyodu, nöbetim var de öyle 2 gün geçer, sonrasında yorgunum dersin zaten eşek değilse anlar görüşmek istemediğini.
Tabi ki eşek olma ihtimaline karşı @mtkrt'nin dediği gibi tekrar anlat o yavşak kıdemliden hazzetmediğini.
Sana emrivaki yapmalarına izin verme! İstediğini yapacak kadar güçlü ol, net ol, asla kendini zorlama o kız için.

En önemlisi, böyle güzel sevebildiğin için kendini sevmelisin dostum, bunu becerebilen öyle az insan var ki... Bu özelliğini sakın kaybetme, duygularını dondurmalarına izin verme. Her seferinde daha güzel sev, kıskansınlar ;)
  • megalomaniac  (09.12.16 00:15:38) 
direk çık gruptan, sil gitsin. benim sevdiğim kızın bir başkasıyla (hem de yavşak) yolculuğa çıkması bile şahsen delirmem için bir sebep olur. siktiret önüne bak bitmiş bu iş.


  • tughan  (09.12.16 00:19:00) 
abi valla normalde hiç okumam uzun yazıları ama seninkini okudum. senin yerinde olsam hiç sesimi çıkarmam grupta da normalde de sessiz kalmaya devam ederim ama çok rahatsız oluyorsan da direk çık git hiçbir şey demeden. sessizlik en güzel cevap oluyor emin olabilirsin.

hatta direk gruptan çık, kızı görebilme ihtimali olduğun bütün yerlerden sil ve kendi içine dön. karanlığa düşsün yani kız mutlu musun mutsuz musun bilemesin emin ol bu durum onu mutlu olmaya çalışırken 2 kat mutsuz edecek
  • yeni dunya duzeni  (09.12.16 00:27:23) 
desteğinizi almak iyi geldi sağolun.

şimdi burada kız saf kötü değil onun bilincinde olalım hep birlikte. bana fazlasıyla değer verdiğini de biliyorum ama benim istediğim şekilde olmadığı için, hep veren ben alan o, bir miktar bencil olan o olduğu için işler bu noktaya geldi.

olaylar bu raddeye gelmeden zaten aralıkta buralara gelme planı olan kahramanımızın buraya gelişinin iki sebebi olabilir:
1) "umrumda değilsin, ben eğlenmeme bakarım, planlarımı senin için değiştirmem"
2) "gidersem o arada bir şekilde zaten bir araya gelir, gezeriz vs. o mesafelerden ve olaylardan oluşan buzları bir nebze eritebiliriz." düşüncesi

olay 1-2 arası bir şeyle başlayıp burada 1 ile bitecek muhtemelen. hep ihtimalleri düşünüp bir cevaba ulaşmaya çalışan bir yapım olunca böyle böyle aşırı düşünme moduna giriyor meseleler işte.
  • bass solo take one  (09.12.16 01:09:05) 
acemi +1

kız kötü kalpli
  • turkuaz  (11.12.16 20:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.