[]

iOS ugulama geliştirme ve App Store'a yükleme?

merhabalar,

başlıktaki konu ile ilgili bazı sorularım var. cevaplarsanız çok sevinirim.

1- Uygulamayı yazdım bitirdim.şu an ios 10 da çalışıyor. sonraki ios sürümlerde çalışma garantisi yok değil mi? mesela uygulamayı yazarken bazı metodlar ios 8 veya 9 sonrası desteklenmiyor diyordu. benze durum ilersi içinde yaşanabilir yani.

2-yazılan uygulamayı herhangi bir iphoneda deneyebilir miyim? yoksa o telefonda bir developer accountu mu olmalı?

3-AppStore'a uygulama yükleyebilmem için developer accountum olmalı? sanırım ücreti 100 dolar. Bu parayı her sene vermem mi gerekiyor?

4- üçüncü sorunun cevabı evet ise, diyelim ki accountu aldım ve uygulamayı yukledim. 1 sene sonunda üyeliğim bitti ve üyeliğimi yenelemedim. O zaman uygulamama ne oluyor. storedan siliniyor mu?

teşekkürler

 
üyeliğin bitince yazdığın program otomatik olarak sistemden siliniyormuş. Eğer üyeliğini yenilemezsen. Bence açgözlülük bu.

Expired Memberships
If your Apple Developer Program membership expires, your apps will no longer be available for download and you will not be able to submit new apps or updates. You will lose access to pre-release software, Certificates, Identifiers & Profiles, and Technical Support Incidents. However, your apps will still function for users who have already installed or downloaded them, and you will still have access to iTunes Connect and free development resources.

If your Apple Developer Enterprise Program membership expires, your apps will no longer be available for download and will no longer function for those who have already installed or downloaded them. You will still have access to free development resources.

iOS Developer University Program memberships do not expire.
  • arşivci  (09.12.16 00:13:33) 
bir "registered developer" hesap sahibi biri olarak cevaplıyorum.
1.ileri durumlar için böyle bir sorun yaşayabilirsin. eğer registered üyelik alırsan, yeni ios sürümü çıktığında ya da yeni bir dil sürümü çıktığında (örneğin ben swift kullanıyorum, swift 3 yeni çıktı.) yaklaşık 6-7 ay önce develeper hesabı olan kişilere yazılımlarını yeni sürüme güncellemeleri için gönderiyorlar. böylece yeni sürümü uygulamda çalışıp çalışmadığını test edip gerekirse yeni ios sürümüne göre güncelleme paketi çıkarabiliyorsun.
2.eğer developer hesabı alırsan deneyebilirsin. ancak ücretsiz üyelikte bu hizmet sınırlıdır.
3. appStore'da uygulamanı yayınlayabilmek için developer accountun olması yeterli değildir. ayrıca registered ücretli sürüme geçmen gerekir.
4.üyeliğin bittiğinde uygulamanın yayını durur. bunu bir paragözlülük diye görme. apple bir avuç ios tasarımcısından aldığı 99 dolara tenezül etmez. ücretli olmasını asıl sebebi, kötü yazılımların yazılmasını engellemek, appStore'un android marketler gibi yazılım çöplüğüne dönüşmesinin önüne geçmektir. ayrıca virus, hacked ya da illegal amaçlı uygulama yazanların appstore'a sızmasını engellemektir.
  • tahtelbahir  (09.12.16 01:00:35 ~ 01:01:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.