[]

İstanbul deniz ulaşımının berbat durumu

Hep merak etmişimdir neden büyükçekmece den Kadıköy e, avcılar dan sirkeci ye deniz ulaşımı neden yok. Şehrin tek ana arteri ölmüş, millet metrobüste helak olmuş, deniz ulaşımı neredeyse sadece boğaz civarında var. Halbuki olsa büyükçekmece den her tarafa deniz ulaşımı, anında oraya taşınırım. Şehir daha geniş alana yayılır.




 
Yakıt pahalı. O kadar uzun mesafeler için ücret fazla olmalı. Vapurlar daha sakin sular için iyi performans gösteren ulaşım araçları. Diğer türlü açık denize çıkıyorsunuz ve Marmara'nın trafiği ve şartları daha kötü olabilir. Bunu sürekli kontrol etmek zor.


  • dissendium  (08.12.16 22:14:43) 
bunu bende anlayamıyorum. %90 ihtimal iett, otobüs minibüs lobisi.

bakırköyden, avcılardan yenikapı, eminönü, beşiktaş etcye giden araç yok.

avcılarda oturup oralarda çalışsam jet ski alır çuvvv çuvvv giderdim eminönüne.
  • kurnaz  (08.12.16 22:27:45 ~ 22:28:12) 
birader madem hepiniz sikayetcisiniz bimer'e yazin.

ibb, beyaz masa, sehir hatlarina yazmayin bisey yapamiyorlar. bimer'de mecburen geri donus yapiyorlar.
  • mayeskuel  (08.12.16 23:40:00) 
Ortada dönen rantı gözardı edip safça yorumlarsak eğer, deniz ulaşımı yılın her günü her saati hizmet veremez, hava şartlarından çok etkilenir. Nispeten yavaştır, yolun tamamını kat etmez çoğu durumda. Alternatif ulaşımla rekabeti her zaman sıkıntılıdır. Birbirlerini baltalar kara ve demir yoluyla rekabette.


  • kargn  (08.12.16 23:46:28) 
avcılar'dan kadıköy'e vardı bir ara da kaldırdılar galiba. istanbul için pratik değil. lodos esse sistem kilit.

raylı sistem lazım. denize göre daha hızlı, işletme maliyeti daha düşük ve istikrarlı şekilde çalışıyor. halihazırda olanı kaldırdılar (halkalı - sirkeci, haydarpaşa - pendik). nasıl olacak bilmiyorum.
  • zgrydn  (09.12.16 00:10:03) 
En hızlı ulaşım aracı deniz otobusuyle Bakırköy - Kadıköy 20 dk, Kadıköy - Bostancı 20 dk sürüyor

Avcılar veya Büyükçekmece'den merkeze deniz yoluyla ulaşmanın oldukca uzun süreceği kanaatindeyim. Belli dönemlerde denenip daha sonra kaldırılmış olduğunu hatırlıyorum. Ayrıca yakın cevrede oturanlar (e-5 hatti civari) açısından Büyükçekmece ve Avcılar'dan deniz yoluna ulasmak da cok kolay değil
  • obss  (09.12.16 00:29:04) 
ben yıllardır beşiktaş kadıköy vapurunun hangi mantıkşa saat 9 da bitirildiğini çözemiyorjm. kimse bana yolcu olmaz o saatten sonra demesin,


  • oscar  (09.12.16 00:56:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.