[]

eczaneler neden erken kapanır ?

akşam 19:30 gibi dışarı çıktım.
esnafın neredeyse tamamı açık, eczaneler kapalı.
bu paşalar neden bu kadar erkenden kapatıyorlar??
sağlıkla ilgili kritik bi görevleri varken, daha geç saatlere kadar eczanelerin açık olmasına ne mani ?

 
mesai saatleri standart. saglik icin nobetci eczene var.


  • helenart  (08.12.16 22:14:21) 
gereksiz olduğundan diye düşünüyorum. lüzumsuz enerji israfı. nöbetçi eczane gayet yeterli. aciliyet kritik bir durum varsa bir ilaç için, eczanede seslenir arkadaşlar acil durum şöyle böyle dersin alırsın çıkarsın hemen. daha da acilse, acil'e alalım hastayı bir zahmet artık. kısacası yanlış bir şey yok erken kapanmalarında bence.


  • kisa bisey olsun istemistim  (08.12.16 22:16:04 ~ 22:16:50) 
kanuni zorunluluk.


  • nickini degistiren yazar  (08.12.16 22:16:14) 
eczacılık türkiyede en düzgün ve mantıklı mesai saatleri olan kurum belkide.

bana sorarsan marketlerin ve avmlerin 8 de kapanması gerek en geç. cumartesi en geç 7de kapanması lazım.

market, avm etc pazar günü ya yarım gün açık kalmalılar ya da kapanmalılar bence.

22 ye kadar açık olan market çok saçma.
  • kurnaz  (08.12.16 22:23:31) 
Büyük market dediğin 24 saat çalışmalı. Avrupada öğlene doğru açan öğle saatlarinde kapalı olan hava kararmadan kapanan market olayı bana saçma geliyor. Eczacıların dükkanı kapatıp gitmesi mantıklı ama nöbetçi eczane sayısının arttırılması veya marketlerde ilaç satılması bana mantıklı geliyor. Aciliyet gerektiren ilaçlar vardır sanırım astım spreyi falan.


  • glamdr1ng  (08.12.16 22:44:25) 
yaz döneminde 19.30'da, kış döneminde ise 19.00'da kapanıyor tüm eczaneler, kanuni zorunluluk nedeniyle. ondan sonra sadece nöbetçi eczaneler var.

istanbul'da yaşıyorsanız, çoğu anadolu ilinde cumartesi günleri de tüm gün sadece nöbetçi eczanelerin açık, diğerlerinin kapalı olduğunu duymak sizi şaşırtabilir. (istanbul'da sadece pazar günleri bu durum geçerli.)
  • zihinden matematik  (09.12.16 00:33:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.