[]

taşınıyorum tavsiye bekliyorum

merhaba duyuru severler

hayatımda ilk kez ciddi olarak taşınıyorum ve bu konuda cidden çok tecrübesizim. bir nakliye firması ile anlaştım sözde herşeyi kendileri paketliyecekler ve yerleştirecekler ancak kafamda soru işaretleri var mutlaka herkezin başına kelen talihsizlikler vardır yaşadığınız tecrübe ve güvendiğiniz önerileriniz varsa şimdiden çok teşekkürler


 
giysileri sen paketle. tabak canak vs onları da sen paketle. onun dısında kalanları gayet guzel paketliyorlar endise etme. içine sınmeyen durum olursa da anında soyle. toparlanma ve indirme sırasında baslarında dur. istedigin gibi yaptır işini. beyaz eşyaları imkanın varsa kopuklu naylon ile sar. ya da sen al onlara sokuldukten sonra sardır. illa ki bi yere carpar cizilir onlar.


  • bryan fury  (20.12.09 19:19:41) 
babamın memuriyetinden dolayı düzenli olarak 3-4 senede bir taşındığımız için şunu söyleyebilirim ki el elin eşeğini harbiden türkü çağırarak arıyor. firma öyle demiş olabilir ama özellikle kırılacak eşyalarınızı kendiniz paketleyip kolileyin. elektronik cihazların kutuları duruyorsa orijinal şeklinde kolileyin/koliletin. mobilyalarınızı düzgün şekilde, battaniyelere sarmalarına dikkat edin. "bir şey olmaz abi, bizim işimiz bu" dediklerine aldanmayın. yeni evinizde köşeleri ezilmiş mobilyalarla karşılaşabilirsiniz. sürekli başlarında durun ve gerektiği kadar uyarıda bulunun. kolay gelsin.


  • dunyayi kurtaran adamin babasi  (20.12.09 19:24:07) 
Aynen "dunyayi kurtaran adamin babası" na katılyorum. Binin enselerine soluk bile aldırmayın. Valla yoksa imkanı yok ezik büzük çizik bir çok eşyanız olur. Arada kola alın. ekmek arası yaptırın verin. Ama sert maskeyi sakın indrimeyin.


  • ilkdefa  (20.12.09 19:27:30) 
Söylenmesi gerekenler söylenmiş zaten. Eğer imkanın varsa ve içine sindiği şekilde taşıma işi biterse elemanlara 3-5 bir şey bahşiş ver. Bir kaç sene önce konuştuğum bir taşıma firması çalışanı öğleden önce bir, sonra bir olmak üzere asgari ücrete günde iki ev taşıdıklarını söylüyordu. (Patronları da ordaysa onun yanında verme, sonra onu da ellerinden alıyorlar.)


  • serdar 24  (20.12.09 20:07:25) 
Bir de ilave olarak yatak başı falan taşınırken yeni evinizdeki kapılara dikkat edin. Yoksa daha oturmadan üzerinde yıllardır dart oynanıyor izlenimi veren kapılarınız olabilir. Ayrıca badana yaptırdıysanız mutlaka duvarlara da dikkat edin.

kırılacak eşyalar dışında sizin için manevi değeri olan bir şeyler varsa onları da nakliye firmasına emanet etmeyin.

tüm nakliye firmaları her zaman süper hizmet sözü verip, genel olarak son derece özensiz olurlar.

Bir de taşıyanların cepllerine biraz para koymak gerçekten işe yarar.
  • endless dream  (20.12.09 20:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.