[]

çomarlıkla baş etme yöntemlerine giriş 101

bugün okuduğum hamile kadına saldırı, şortlu hemşireye saldırı, dün @uzun kulaklı tavşanın şehir magandalarıyla imtihanı ve daha niceleri...

Ya biz napıcaz bunlarla, ülkenin her yerinde var bunlardan. Trafikte anlaşamayıp takip edip öldüreni, adam toplayıp döveni mi dersin, gürültü yapıyor diye uyardın diye bıçaklayanı mı, yan baktın diye öldüreni mi?

Arkadaş bu ülkede nasıl yaşıycaz biz? Bu şerefsizlere ses çıkarmadıkça kendilerini iyice bir şey sanıp güçsüz gördüğü kişilere dikleniyor. Ota b.ka insanları linç edenler, bu tarz durumlarda ses çıkarmıyorlar. Hiç düşünmüyorlar mı yarın öbür gün senin de başına gelebilir. Sevdiğin birinin başına gelebilir.

Bu memlekette ya öleceksin, ya da öldürecek misin? Bu mudur yani? Korkuyla mı yaşayacaksın sürekli?
Bireysel silahlanma deniyor. Şimdi aldığın silahı kullanamayacaksan hiç çıkarmayacaksın o ayrı, ama hadi kullanmak zorunda kaldın, dünya bir pislikte kurtulduama senin hayatın kaydı. Bu şerefsizlere verilmeyen ağır cezalar sana verilir, o kadar eğitim, kariyer birikim vs. gider. Diğer türlü bu şerefsiz bir şey yapsa doğru düzgün ceza verilmediği gibi zaten o yolun yolcusu, 29804980808 tane sabıkası olan, bilmem kaç defa hapse girip çıkmış insanlar. Onların kaybedeceği bir şey yok.

Kadınlar tamamen savunmasız, saldırı durumunda o anki şokla ne kadar savunma sporu bilse de bir şey yapabilmesi çok zor, zaten standart bir kadının standart bir erkekle baş etmesi fiziksel olarak imkansız gibi, hele elinde silah, bıçak,taş vs. varsa izbandut gibi erkek için bile mücadele imkansız. Biber gazı, elektro şok gibi şeyleri kullanmak da o an çok zor olduğu gibi, elinden alınıp snein aleyhine kullanılıp senin vücuduna zarar verebilir ve adli olarak da suç kesebilirler sana nefsi müdafaaya bakmadan.

Velhasılıkelam napmalı, nasıl baş etme bu çomarlarla, çomarlıkla ve şehir magandalarıyla?
Eğitilme durumu bunla riçin, bu yaştan sonra söz konusu değil ki, bu arkadan gelen nesil için de çok zor? Ne düşünüyorsunuz, anı kaygıları paylaşıyor musunuz?

 
herkes birbirine çomar diyerek suç atıyor ama cidden şöyle bir bakınca çomar diye verilen sıfatın (görgüsüz, bencil, hak yeme konusunda sakınca görmeyen, saygısız, etik ve ahlaki kuralları hiçe sayan vs.) aslında bizzat kendi çevremizde olduğunu göremiyor mu insanlar? yani "çok aydın" diye nitelendirilen insanların bile çomarlığı var. sadece sana göstermiyor o huyunu, dışarıda gösteriyor dişlerini. bütün bunlar, toplumumuzun mayasının bozulduğunu gösteriyor bence. güneş kadar gerçek ve aleni. yani dışarıda bana sataşan o çomar, aslında senin akraban, yakının. bana oldukça hoş davranan bir yakınım, dışarıda sana anlık kan kusturmuş da olabilir. hepimiz, bir diğerine karşı çomarız. şimdi "aa, bizim tonton hüsniye teyze/cem bey yapmaz öyle şey" dediğin şeyi tam olarak da hüsniye teyze, cem bey yapıyor işte.
eğer bu çomarlardan kurtulmak istiyorsak ülkece (ateisti, deisti, teisti, alevisi, sünnisi, zengini, fakiri, türk'ü, kürt'ü vs.) yok olmamız lazım.

kısacası kurtuluş yok. insan kendinden kaçabilir mi?
  • m e b  (08.12.16 14:24:13) 
ya ne yazık ki bizde dişini gösteren, fiziksel olarak yeterli güce sahip olduğunu belli eden biri bir nebze de olsa rahat bırakılıyor sanırım. bir arkadaş, arkadaş dediğim 50'li yaşlarda, normalde almanya'da yaşasa da kışları türkiye'de gayet sakin bir sahil kasabasında, köy gibi, oldukça sakin bir yerde geçiriyor. ruhsatlı av tüfeği var. olmazsa olmaz diyor. e bundan bir şekilde insanların haberi oluyor tabii, bir yamuk yapılamıyor.

ama hani dışarda nasıl olur bilemiyorum. mesela şu görüntü berlin'in göbeğinde yaşanmış: www.liveleak.com

saldırganlar belli ki ortadoğu coğrafyasından çıkma, yani türkiye'de de mevcut bunlardan, bu yüzden gönderiyorum. kadın metroya binmek üzere merdivenlerden inerken çat diye arkadan bir şerefsiz tarafından tekmeleniyor. büyük ihtimalle dışarda bu kadına sarkıntılık yapmış, ardından ağzının payını almış, en sonunda da barzo herif bunu yediremeyip intikamını almaya çalışmış. şimdi o kadının, bırak kadını erkek dahi olsa yapabileceği hiçbir şey yok. ne yapacaksın? yanında tüfek olsa ne yazar. böyle insanlara karşı çözümün ne olduğunu gerçekten bilmiyorum. bir de bunlar azınlık oldukları toplum içerisinde bunları yapabiliyor, bizdeyse tam tersi çoğunluktalar ve malum, şu anda kahraman vatansever psikolojisi içerisindeler. bu psikoloji tehlikelidir.
  • philus  (08.12.16 14:27:01 ~ 14:46:10) 
paylaşıyorum, hem de nasıl.

yaşadığım şehir (ankara) hızla kutuplaşıyor. bu tip maganda kılıklı insancıkların olmadığı, bulunmadığı gettolar var (sormayın, söylemem). görece yüksek kültürlü, nispeten daha elit, daha liberal, akp'ye %20'den fazla oy çıkmayan, aşırı dinci bulunmayan mekanlar var. Bu mekanların kendi iş çevreleri, kendi okulları falan mevcut.

yapmaya çalıştığımız şey, kapağı bu mekanlardan birine atıp çıkmamak. dışarıda insanlar ne bok yerse yesin, ona elden birşey gelmiyor. ama biz nispeten daha temiz yerlere yanaşmaya, hayatımızı da büyük ölçüde oralarla sınırlamaya çalışıyoruz. eşim de ben de oralardaki işlere girmeye, çocuğu belli okullarda okutmaya,... kısacası kendimizi izole etmeye çalışıyoruz.

2-3 yıl daha buralarda kalmamız lazım, geçici çözüm olarak da bunu bulduk.

sonra vınnn turizm.
  • babilbaligi  (08.12.16 14:37:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.