[]

Karga ne ile beslenir?

Evimiz 12. katta ve günde 2-3 kere kargalar gelip balkonda takılıyorlar. Ben de dedim hem kış hem de soğuk yiyecek bir şeyler koyayım da hayvanciklarin karnı doysun. Dün biraz su koydum; sabah baktım, içmişler sanki. Yiyecek olarak ne koyabilirim? Ekmek ıslatıp koysam olur mu?

Bir de karşı apartmanda balkonlara CD, siyah poşet filan koymuşlar kargalar gelmesin diye. Zarar verirler mi ki? Erkek arkadaşım 'zarar vermez ama balkona alışırlar, yazın da hep orda takılırlar' dedi.

Teşekkür ederim simdiden herkese.

 
peynir, ceviz, fındık


  • rentts  (08.12.16 11:58:18) 
Ben ekmek bulgur vs. koyuyorum valla. Sadece kargalar değil ne varsa gelip yiyor.

Karga geleceği varsa gelir, ne poşet ne cd etkiler. Bugün kafama kondu bir tanesi. Manyak hayvan.
  • lcha  (08.12.16 12:00:18) 
alıştırmayın. balkon ahıra döner.


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (08.12.16 12:00:22) 
Tizi reftar, 2 günde bir yıkıyorum ben zaten. 2 günde de o kadar kirlenmez herhalde.


  • fraise  (08.12.16 12:01:36) 
4-5 yıldır terasta güvercinlere yem veriyorum (bulgur falan) ve zamanında ilk gelen çift evlatlarını, o büyüyen evlatlar da kendi çocukları getirdi. Zamanla familya 5. kuşağa falan geldi tam hatırlamıyorum tabi ama bir tehdit var ki kargalar, italyan mafyaları. Geçen ay güvercinlerin yemlerine çöktükleri yetmiyormuş gibi tezgahtaki ceviz çuvalını iç etmişler (karşı çatıda kırık ceviz kabukları görünüyor). Sonra bu arkadaşlarla uzlaşmak için ekmek ıslattım fakat bu seferde 1 martı dadandı ortalık karıştı. Sonuç olarak güvercinler korkudan yaklaşamıyor. Ben bunu niye anlattım bilmiyorum sanırım dert olmuş bana. Kargalar bizim çerez, atıştırmalık niyetine yediğimiz her şeyi yiyorlar gibi.


  • Hendrix'e tapan adam  (08.12.16 12:05:51 ~ 12:07:03) 
Karga çılgın bir hayvan iki gün sonra birşey vermezsen valla başına bela olur :D


  • gozu acik sevisen yahudi  (08.12.16 12:08:07) 
valla kedi köpek maması, yeni doğmuş kedi yavrusu, salam, sosis, ceviz, fındık, açılması için cam önüne konmuş buzlu kıyma, kuruyemiş her şeyi yiyorlar.


  • kaymaktutmayansicaksut  (08.12.16 12:10:47) 
Kedi maması çok seviyorlar. Kargaları besliyorum ben de. Kedilere verdiğim mamalardan gelip yiyorlar. Onlara da atıyorum o yüzden.
Geçen gün başkasının koyduğu yoğurdu bile yediklerini bile gördüm, gagaları beyaz beyaz olmuştu:) Her şey yiyorlar sanırım.

  • peggy  (08.12.16 12:12:20 ~ 12:12:33) 
Kaymak; kedi yavrusu dedin, üzdün şimdi :(( benim için onlar sevimli, küçük kuşlardi. Bir anda canavar haline geldiler gözümde :)


  • fraise  (08.12.16 12:17:30) 
kedi maması +1

bayılıyolar.
  • sir gawain  (08.12.16 12:45:50) 
Benim için başkalarının rızkında, canında, malında gözleri olan fazla uzun ömürlü ve fazlaca sivri gagalı, yavrularını bile kurtarmaya çalışırken göz oyma kapasiteli hayvanlar kendileri.
Ve evet ''A, senin burada ne işin var?'' diye anasına götürmek için elime aldığım kedi yavrusunun karnından aşağısının olmadığına tanık olduğum, elimde yarım ölü kedi yavrusuyla kaldığım bir anı sahibiyim sayelerinde.

Bok yesinler bok! Herkes aç kalır onlar yemek bulur sen rahat ol :)
  • kaymaktutmayansicaksut  (08.12.16 12:50:23) 
Kargalar gelmesin diye bir şey asmalarının sebebi saksıların toprağını eşeliyor olmaları. Saksınız yoksa bir şey olmaz. Söylendiği gibi her türlü yemek artığını koyabilirsiniz, hepsini yerler alışınca. Sonra size hediye bile getirebilirler ceviz falan :D


  • whoosie  (08.12.16 13:04:21) 
küçükken evde civciv besleme furyasında ben de civciv almıştım. balkonda güneşte oynasınlar diye kutuyu açık bırakmıştım, döndüğümde kargalar civcivlerin bir kısmını yemiş, kalanı parçalamıştı. civciv yiyorlar yani.

kargaya civciv verin demiyorumt tabii, sadece yiyebildiklerini söylüyorum :/

bunun dışında buğday yerler.
  • dedimmidemedimmi  (08.12.16 13:10:02) 
balkon ahıra döner +1
temizlerim diyorsun da tek sıkıntı temizlik değil, seslerini ne yapacaksın? sürü halde gelip balkona çatıya konacaklar bağıracaklar.

ben de en üst katta oturuyorum, denize de yakın. martısı kargası bitmiyor, en rahatsız eden şey sesleri.
bir de kin tutuyor bu şerefsizler. mesela biri gelse senin balkona yuva yapsa vay haline, o balkona çıkamazsın. oldu da sen balkondayken bir tanesine bişey oldu, birine yan baktın sana saldırabilirler. evden çıkınca da bitmez sokakta da taciz ederler.

bir keresinde yavrusunun düştüğü kaldırımdan yürümüşüm fark etmedim, hayvan gibi saldırdılar. ne yavruyu gördüm ne temas kurdum, öyle düz kaldırımdan gidiyorum yani düşün. 3 gün taciz etti şerefsizler, kafama kafama pike yaptılar
  • azizakin  (08.12.16 13:18:16) 
@kaymaktutmayansicaksut, çok fena ama doğanın kanunu:/

Ben de şuna şahit oldum, nispeten ufak kargalardan birini bir kedi kapmış, yaralamış, uçamıyordu, kanadı yarıya kadar kopmuş yerde sürükleniyordu. Bunu gören parktaki diğer bütün kargalar geldiler o kedinin başına üşüşüp arkadaşlarını kurtarmaya çalıştılar. Mekan da abbasağa parkı ve oradaki kedi popülasyonu malum:) Kedi kargadan az uzağa kaçtı ama her hamle yaptığında kargalar onu geri püskürttüler. Ben bile müdahale edemedim, çok fazlalardı. Hastanede ranevuma yetiştiğim için savaşın sonunu göremedim ama hala aklımdadır. Bir kargayı kurtarmak için diğer kargaların bu şekilde işbirlik içinde hareket etmeleri beni çok etkilemişti.

Nitekim en zeki hayvanlardan biridir kargalar. Ve bizde kötü ve zalim bir hayvan gibi algılanır, hatta "besle kargayı, oysun gözünü" diye bir atasözümüz de var:)

Ama bakarsın hediye bile getirebilirler:
onedio.com
  • peggy  (08.12.16 13:23:37) 
Kedi-köpek maması.
et ve et içeren şeyleri sever kargalar.

  • innerbliss  (08.12.16 14:57:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.