[]

Saraybosna-Srebrenitsa-Mostar

Bu üç yer 4 günde gezilebilir mi? Srebrenitsa ve Mostar günübirlik gezilecek.




 
rahat rahat gezilir


  • rentts  (08.12.16 11:51:29) 
Srebrenitsa zaten uğramalık bir yer, çok da üzücü :( Onun dışında Mostar'da 1 gece konaklayın derim, minik ama çok tatlı bir yer. Elite Guest House'un nehir manzaralı odalarını tavsiye ederim kalırsanız.

edit: Srebrenitsa'ya normal zamanda da giderken bir şey olmuyor ama yolu çok beter ve zor, orası doğru. Sırp bölgesi boşnak bölgesi çok fark etmiyor normal turist için.
  • whoosie  (08.12.16 13:07:23 ~ 16:40:47) 
Srebrenitsa sırp özerk bölgesinde bulunduğundan gitmeden önce iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Srebrenica katliamının yıldönümleri dışında oraya gitmeyi cesaret edemezdim. Otobüsle vs gidecekseniz bir nebze daha güvenli ancak araç kiralayıp gidecekseniz, navigasyon yerine bilen birinden yol tarifi almanız lazım, yoksa kendinizi patika yollarda veya Türklerden nefret eden sırp polislerle karşı karşıya bulabilirsiniz. Düzgün yollar var ama navigasyon yanlış yönlendirebiliyor. 2 kere tören zamanı gittim . Birinde grupla otobüsle gittik ama öyle dağ yollarından geçildi ki yüreğim ağzıma geldi. birinde araçla giderken kaybolduk, telefonun çekmediği garip yerlerde kaldık, düz bi yola çıkınca takla atmış araçtan sağ kurtulmuş adam psikolojisindeydim. Bence 4 günlük geziye Saraybosna,Mostar (bu güne Blagay Tekkesi, Poçiteli köyünü ekleyebilirsiniz), Travnik(buraya da Jajce şelalesini ekleyebilirsiniz) i sığdırın, Srebrenica için temmuzda tören zamanı güvenlik önlemlerinin alındığı zamanda gitmenizi öneririm. Görülmesi gereken bi de Vişegrad var ama o da aynı şekilde sırp özerk bölgesinde.
Saraybosnada gidebileceğiniz Müzeler, Kütüphane, Bijelo tabja , Şehitlikler , Yaşam tüneli , Vrelo bosna tabiat parkı var , zaten barçarşı vardır listenizde. Camiler, kiliseler,sinagoglar. Bol bol çevapi ve börek yiyin yerken de bu alien için deyin :)

  • i am a legal alien  (08.12.16 13:59:03 ~ 14:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.