[]

keçeden anlayanlara sorularım var :)

hazır hala vaktim varken kendime keçeden bebek görmeye gelenler için süs, dönence, kapı süsü falan yapayım dedim. internette dolanırken modelleri görüp gaza geldim. dikiş nakış işleri de elimden gelir denemekten zarar gelmez dedim keçe arayışına girdim.

bu tarz süsler için hangi kalınlıkta keçe almak gerekir onu bulamadım ama. 1mm olanlar sanki çok ince kalırmış gibi geliyo. inanılmaz fazla ve hepsi birbirinden güzel renk seçenekleri var. fiyatları da uygun. ondan olursa çok rahat hallolur çünkü istediğim tüm renkleri bulabiliyorum ama yaparken yırtılacak gibi narin bi kumaş mıdır yoksa 1mm olsa da sağlamdır dikişi de kolay olur hem falan mı dersiniz?

2mm sanki bu iş için ideal gibi ama renk seçeneği çok kısıtlı. genelde koyu renkler var pastel tonlarda hiç bulamadım.

3mm olanlarda da yine renk seçeneği çok ama kesmesi zor olur çok kalın gelir kaba durur diye düşünüyorum. ama bu keçeleri hiç gidip inceleme fırsatım olmadı. internetten sipariş vericem. yakın zamanda gidip yerinde inceleme şansım da yok.

sizce hangisi idealdir bu iş için. 1mm ile yapılabilirse harika olur çünkü cidden renk seçeneği en fazla olan o.

görüp beğendiğim örneklerden birer tane ekledim. onlara göre almam gerekiyor malzemeleri.

cevap verenlere şimdiden teşekkürler

 
Mesela şöyle düşünün: Kapı süsünün en arkasındaki, her şeyi üstüne yapıştıracağınız, dikeceğiniz keçe kalın olmalı. Örneğin 3 mm olandan. Onun üstüne koyacağınız ilk kat 2 mm, en ince ve küçük detaylar 1 mm gibi. Zeminin üstüne direkt ince iş yapacaksanız da 2 mmlik olanı atlayabilirsiniz.

Yani hepsinin yeri var.
  • inawen  (08.12.16 13:01:31 ~ 13:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.