[]

yatırım tavsiyesi değildir

son zamanlarda çok görmeye başladık bu kalıbı, malum. iyi de aga, adam oraya dolar almayın sterlin alın, dolar uçacak dinar kaçacak yazıp yazıp sonuna ytd diye not düşüyor; ne saçma iş değil midir bu? sanki sen oraya yasal bağlayacılığı olan bir şey mi yazıyorsun da adam sonradan gelip "senin yüzünden para kaybettim şerefsiz" diyerek dava açacak?

sırf şekil şukul olsun cool görüneyim diye yazılıyor bu meret dimi? benim bilmediğim, "halkı yanlış yatırım bilgisiyle fakirleştirmek" gibi bir suç mu var? iddia için kupon yapmaktan farkı ne?


 
herkes yatırım tavsiyesi veremiyor, yasalar öyle diyor. yani adam keyfinden yazmıyor onu.


  • khiron  (08.12.16 10:41:19) 
@khiron - @Asilov, spk dahilinde olan hisse senedi, bono vs. ve borsa işlemleri için varmış öyle bir şey, döviz göremedim ben bakarken.


  • baba jo  (08.12.16 10:48:50 ~ 10:49:20) 
sadece çomarlık başka bir şey değil. yazanları engelliyorum direk. bu uyarıyı yazmak zorunluymuş ama döviz için değil. hadi diyelim dolar için de geçerli yazmak zorundasın. şimdi sen dedin ki dolar çok düştü dolar alın. ben de gittim dolar aldım ve dolar daha da düştü. sonra ben seni şikayet ediyorum diyorum ki bu adam yüzünden param eridi. ve sen ceza alıyorsun. ya akıl var mantık var böyle bir şey olabilir mi? insanlar böyle olacağını düşünüp ytd yazıyorlar ya akıl alacak iş değil gerçekten.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (08.12.16 11:17:50) 
@üğpoıuy, o zaman atıp tutmayacak doların alın diye. "yaptığım teknik analizlere göre dolar önümüzdeki 1 sene 3.50 üzerinde seyeredecek, bu da ekonomik krize gidiyor olduğumuzu gösterir" gibi gerçekten yatırım tavsiyesi olmayan beyanlar için geçerli olabilir o dediğin. birisine bişey yapmasını söyleyip sonra da manevi sorumluluktan kaçmak için not düşeceksen hiç söyleme daha iyi.


  • baba jo  (08.12.16 11:34:35) 
aynen saçmalık bence de. adam oraya dolar ya da şu hisse şuraya gelecek bak görün diyor. sonuna ytd ekliyor. orda bağırmışsın çıkacak dolar!!!11!!! diye. ytd yazınca söylediklerin değişmiyor.

ayrıca bu ytd yazanları cidden dinlemeyin. cidden kayda değer tavsiye verebilecek adamları orda burda, sokakta, sözlükte, internette göremezsiniz zaten. kendi kendilerine takılıyorlar işte.
  • black mamba  (08.12.16 12:12:45 ~ 12:13:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.