[]

Dünya neden bu kadar kötü?

2 gündür metrobüsten inip Trump Towers'a giden merdivenlere yöneldiğimde orada yerde uyuyan bir kadın bir erkek ve bir çocuk görüyorum. İyice üstlerini örtmüşler ve uyuyorlar. Yüzlerini göremiyorum çünkü iyice örtünmüşler. Çok üzülüyorum iki gündür bu sahneye. Kış da geldi yakında havalar çok soğuk olacak ne yapacaklar?
Hayat niye bu kadar acımasız, dünya niye bu kadar kötü?
Sanırım merhameti olan insanlar intihar etmeli yoksa dünya yaşanacak bir yer değil. Kötüler de birbirini yesin.


 
ikinci kısmıyla ilgili ursula k leguin'in omelas'ı terkedenler diye güzel bir hikayesi var
eksisozluk.com

ilk kısmı da biraz aşağıda benzer bir duyuruda tartışıyorduk :/
  • freebird5406_2  (07.12.16 18:37:22) 
oturup üzülmektense ben kendimce birkaç dakikalığına da olsa onları mutlu etmeye çalışıyorum. sonuçta devrim yapacak halim yok. e sisteme küfretmekle de bir şey değişmiyor. dolayısıyla mümkün olduğunca her gün bir yardıma muhtaç insana ufak bir çorba, sandviç falan alıp veriyorum. ha para vermiyorum, zira nereye gideceği belli değil. öte yandan hiçbir şey yapamıyorsam oturup birkaç dakika konuşuyorum, elini sıkıp hatrını soruyorum...vs. yani her ne kadar çok farklı şartlar altında yaşasak da o insanların benden farklı olmadığını, aynı yolun yolcusu olduğumuzu hissettirmeye çalışıyorum, gerçekten mutlu oluyorlar. her gün önünden geçtiğim bir dilenciyle selamlaşmak falan güzel şeyler. hepimiz aynı toplumun parçasıyız sonuçta (şu an almanya'dayım gerçi ama ülke fark etmez). tabii her dilenciye de yapılmaz bu. bir şekilde uzaktan anlıyor insan karşısındakinin nasıl biri olduğunu. tavsiye ederim, insan kendisini de iyi hissediyor.


  • philus  (07.12.16 18:50:57 ~ 18:54:41) 
Demin bi yerde "engelli kızına tecavüz.." diye bi haber başlığı gördüm, o tabı nası kapadığımı bilemedim.
Aklının alamadığı / düşünemeyeceğin kötülük.
İyi/ kötü/ yardım hesabını aşan bi kötülük var. kimsenin merhameti o insanı kurtaramaz mesela bundan sonra. Ve benim bunları görmem sadece benim günümü mahvediyor. Görmek bile. Görmek ve duymaktan bahsediyorum. Yaşamak..
  • neynep  (07.12.16 19:20:54 ~ 19:21:41) 
Merdivenden inerkjen beyaz bir örtü vardı geçen. Kıpırtı yoktu ben eşya filan diye düşünmüştüm. Hatta kendi kendime diyordum, trumpa giden o tünelde niye uyumuyorlar, niye izin vermiyor. En azından bu yapılabilirdi.


  • Cursed Chico  (07.12.16 19:23:46) 
Bu sogukta dısarda ac kalan bir sürü hayvancagız var onlar icin de aynı merhameti gösterse insanlar keske.


  • postmodern rh  (07.12.16 22:16:33) 
Sadece dışarda üşüyenler için değil, mezbahalarda öldürülenler, çiftliklerle sütleri için çockarından ayrlan zorla hamile bırakılan , hapsedilen tüm hayvanlar için keşke aynı merhamet olsa ve et yemek zorundayız klişelerini aşablse insanlar :(


  • Cursed Chico  (08.12.16 11:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.