[]

kötü kolesterol ve beslenme

kötü kolesterolüm(LDL) yüksek çıktı. doktor biraz daha akdeniz usulü beslen dedi. bekar bi erkek olduğumdan daha çok dışardan eve söylenen yemeklerle besleniyorum. kilom normal sayılabilir aslında (171 cm/73 kg) ama dikkat etmek istiyorum açıkçası.

aslında yemek falan yaparım becerikliyimdir. ama yemek çeşidi bulmakta zorlanıyorum.

daha çok sebze ağırlıklı, sağlıklı yemek tarifleri veren mobil uygulama ya da site var mıdır bildiğiniz? yapımı kısa süren tarifler olursa çok daha güzel olur, çünkü akşamları işten geç çıkıyorum ve yorgun oluyorum. böyle 10-15 dk'da hazırlayayım. fırına ya da ocağa atayım 40-50 dk ya pişsin mesela.

 
ldl diyince insan yağdan şüpheleniyor ama genelde abur cubur ile yükselir. abur cuburdan kastım içinde basit şeker ve yoğun sodyum olan her şey. hele o iğrenç yağları vücudunun dengelemesinin imkanı yok.

yani evde tereyağlı makarnayı vücudun dengeleyebilir ama barbekü sosa batırdığın elma dilim patatesi dengeleyemez. çünkü insülin yetersiz kalıyor kanı temizlekte. insülin demek ldlnin yükselmesi demek.

low carb diet diye aratabilirsin yemek tarifleri için. haricinde temiz ürünlerle evde kendin yaptığın her yemek ldlni düşürecektir. her tür et(özellikle balık) ve sebze çeşidi olur, miktarını abartmayarak tahıl-bakliyat olur. ama hazır yapılan erişteler, ön pişirme yapılmış şarküteri ürünleri ya da kızartmalıklar, konserveler olmaz.

at fırına bi levrek yanına da salata mis gibi yemek. fırın torbasının içine tavuk-kabak-biber koy yanına da yoğurt. ne yemeyeceğini bilirsen alışverişin daha kolay olur.
şekerli içeçekleri de sıfırla. su ve ayran en yakın arkadaşın olsun.
mevsimine uygun her türlü salata da iyidir. sos olarak zeytinyağı ve limon kullan sadece. nar ekşisi ya da hazır soslar da olmaz.

sigara içiyorsan azalt mümkünse bırak.

son olarak da yemeklerden sonra hemen yayılmayıp hareket etmek, 15 dakika bile olsa yürüyüş yapmak kan şekerini dengeleyecektir.
  • cikolata selalesi  (07.12.16 16:07:36) 
site bilmiyorum ama tavsiyem düdüklü tencere. Her türlü sebzeyi kısa sürede hazırlayabilirsiniz böylece. Ben hazır doğranmış dondurulmuş soğan da kullanıyorum zira gözümden ameliyat olduğum için aşırı ağlıyorum. Bu sayede tencereyi ısıtıp soğanla salçayı kavurmak totalde 5 dk., üstüne ister donmuş fasulye, ister bezelye, ister patates, ister mercimek, nohut şu bu atın, kaynar suyu da döküp kapağı kapattınız mı 20 dk sonra hazır. Ispanak, kabak falan için tabii normal tencere daha iyi.

Bu arada düdüklü alacaksanız ve tek kişiyseniz 3,5 litreden büyük olmasın.
  • whoosie  (07.12.16 16:26:37 ~ 16:27:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.