[]

sizi üzen kişiyi alttan alma

diyelim bir insan evladı var, normalde pamuk gibi olmasına karşın arada bir anda öfkelenip gayet kırıcı olabiliyor. sonrasındaysa vakit geçtiğinde özür diliyor. ayrıca bunu engellemek aslında elinde de değil, nitekim önlemek için ilaç da kullanıyor. ne yapacağız yahu bu elemanı? eleman dediğim koca adam. öyle eş, koca falan meselesi değil, gayet arkadaşım ve ayrıca birlikte de çalışıyoruz bir süredir. arada ufak bir hatada kafayı yiyor adam. ben de dayanamayıp ağzıma geleni söylüyorum tabii. sonra da kendisine geliyor. ama sanki alttan almak, onun bunları bilinçli olarak yapmadığını düşünerek hoşgörü göstermek çok daha sağlıklı ve yapıcı bir hareket olacakmış gibi geliyor bana. yoksa grip bir insana öksürüyor diye tepki göstermeye benzer bir hal alır olay, o da tuhaf bence biraz. ne dersiniz?

şu beyin ne acayip şey yalnız ha.


 
Alttan alıp hoşgörü göstermek her ne kadar büyüklük olsa da karşı taraf için öfkesinin onaylanması anlamına geldiğinden bu davranış döngüsünü sürdürmeye teşvik edecektir. O yüzden yine onun öfkesini kontrol edemediğinin farkında olarak ama alttan almadan, yaptığının yanlış olduğunu hissettirerek tepki verilebilir.


  • avokado  (07.12.16 01:22:35) 
@avokado, tabii ki yaptığının yanlış olduğunu anlatırım, o ayrı konu. alttan almak derken, onun sanki bilinçli olarak o şekilde davrandığını varsayarak sert bir karşılık vermektense farklı biçimde davranmaktan bahsediyorum.


  • philus  (07.12.16 01:24:27 ~ 01:26:51) 
O zaman evet, sert bir karşılık vermemek daha sağlıklı olur ilişkiniz için bence.


  • avokado  (07.12.16 01:26:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.