[]

İngilizce nasıl öğrenilir?

Çok fazla sorum olduğu için genel bi başlık yazma ihtiyacı duydum:)

Şöyle başlıyayım, çok bi değeri olmasa da mart yds'den 72.5 aldım (tabi ki çalışmadan:)) Çıktıktan sonra farkettim ki yds zaten şablon sınavı gibi bi sınav. Neyse konumuz bu değil. Sonra yazın başından beri günde en az 1 saat podcast dinlemeye başladım, Bunlar;
Stuff you should know (Bol geyik kısımları dışında amerikan ingilizcesi olduğu için nispeten anlaşılır.)
In our times: BBC yapımı geyik çok çok az, hep ciddi akademik konuşmalar. Geyik az olması avantaj ama bazen jargon yüzünden zor anlaşılıyor. Sunucusunun allah belasını versin Türkçe konuşsa da anlaşılmaz.
Freaconomics; Bazen sıkıcı oluyor onun dışında SYSK kadar anlaşılır.
Effortless English: Daha sıkıcı bi podcast olamaz, başlarda heves edip hemen bıraktım.

Diyeceğim o ki, bunları en az 3 defa dinlemeye çalışıyorum gerçekten çok faydası oluyor, bi yandan ''4000 essentials words'' diye bi kitaba çalışıyorum. (6 kitaplık bi set, 4. kitaptan başladım)

Fakat;

''by following groups of people, like new cadets at West Point or students in the Chicago Public Schools, and seeing whether a person’s long-term success corresponds to their grit score.'' Bu cümleyi kendim bu şekilde kuramazdım, yazarken belki ama konuşurken asla. Ne yapmam lazım, bu podcastleri zaman zaman yazıya geçirsem faydası olur mu?

Özet geçiyorum, bildiğim 10x kelime varsa, kullandığım x sayıda kelime var. Nasıl yapalım?

 
Her hafta belli bir konu seçip o konuyla ilgili bir yazı yazmaya çalışın.


  • dissendium  (06.12.16 18:00:14) 
O bir cümle değil ondan kuramıyorsun.


  • Lim5  (06.12.16 21:10:48) 
normal bir konuşma dilinde ona benzer bir cümle kurmak zor bi şey. yani on numara bir çalışma sisteminiz var. devam edince olcak bence. bir de öneri ekliyim, şu dayılar felsefe yapıyorlar çok güzel cümle kuruyorlar, belki kulak aşinaylığıyla yürürsünüz.
youtu.be

  • konar konmaz omer konur  (06.12.16 21:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.