[]

Silkelemeden temizlik nasıl yapılır?

Selamlar, Ben daha önce geniş bir teras sahibiydim ve 2 tane kedim var. Dolayısıyla temizliğe başlamadan önce çarşaf, koltuk örtüsü ve yastıklarını havalandırıp tüyden-tozdan arındırıyor ardından yıkıyordum. Böylelikle yıkamada tüyler iyice kumaşın içine girmiyordu.

Ancak şu an silkeleme yapmanın yasak olduğu balkonsuz bir dairede oturuyorum. Çerşafları ve kedilerin yattığı ince battaniyeleri çamaşır makinasına atıyorum ancak öncesinde tüylerden ve tozdan arınmadığı için, kuruduktan sonra yine üzerinde tüyler duruyor. Yıkama yapmadan önce elektrik süpürgesi ile çekmeyi denedim ama silkeleme kadar başarılı sonuç almadım.

Siz neler yapıyorsunuz fikir verebilir misiniz? Daha güçlü bir süpürge alabilirim veya bunlar için özel uçlu süpürgeler kullanıyor musunuz. Temizlik rutininiz nasıl? Önce kumaşlardan başlayıp, sonra yerleri silip sonra mı masa-dolap benzerlerinin tozunu alıyorsunuz? Tam temizlik için sıralamanız nedir evinizde hayvan olsun ya da olmasın, merak ediyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.

 
kedilerin tüylerini alan yapışkanlı rulolar var, onlarla arındırabilirsiniz.


  • dedimmidemedimmi  (06.12.16 14:41:49) 
gece gec saatte herkesin penceresi kapaliyken silkeleyin


  • jimicik  (06.12.16 15:48:40) 
sizin kediler ne cins acaba :) benim de iki kedim var. normal insanlar nasıl temizlik yapıyorsa öyle yapıyorum.

yerleri, koltukların altını ve salondaki yün halıyı (başka halı yok) makinayla süpür (halıda baya tüy oluyor özellikle ama süpürünce geçiyor)
süpürgenin ucunu değiştir daha ince olan ucu tak (köşelerdeki tozları almak için olan) ve koltukların tüylenmiş yastıkların vs üstünden geç
halıyı kaldır, yerleri viledayla sil

bitti gitti :)

makina iyi çekiyorsa tüyleri de alması lazım zaten bu şekilde.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (06.12.16 16:20:00) 
Ortalık karanlık iken silkeliyorum ya da öyle sesli silkelemiyorum. Ayrıca rulo+1


  • kaymaktutmayansicaksut  (06.12.16 16:30:39) 
Camasir kurutma makinesi kullanıyorum, havalandırma secenegi var, bütün tozu havı kedi kılını vs. filtresine topliyor.


  • physcos physcos  (07.12.16 08:21:42) 
ben kurutma makinası kullanıyorum yüzde 80-85 oranında tüyleri temizliyor kumaşın cinsine göre yüzde yüz temizlediğide oluyor.

zaten normalde silkelemeyle çıkmıyor ki o tüyler daha önce nasıl yapıyordun şaşırdım, battaniye/çarşafa saplamış hatta baya yapışmış oluyor. hele battaniyeler silkeledikçe statik elektrik yaratıyor zaten iyice yapışıyor. bi kısmı çıksa bile uçuşanın çoğu benim üzerime kıyafetlerime geri yapıştığı için silkemelek pek verimli bir yöntem değil.

benim temizlik rutinim şöyle;
sürekli oturduğumuz odadaki koltuklar ve halı üzerinde kumaş pazarından alıp kestiğim örtüler var (kediden öncede vardı sürekli yiyip içtiğimizi döküyorduk ondan almıştım, çat kapı misafire de iyi oluyor kaldırıveriyorum temiz temiz oturuyoruz) temizliğe başlayınca ilk önce onları kaldırıp önce çam mak. sonra kurutucuya atıyorum tüylerden arınmış mis gibi kokmuş oluyor. bu arada klasik temizlik yöntemi önce süpürüp sonra silip sonra tozları alıyorum. süpürürken tüy olduğunu bildiğim yerleri süpürgeyle süpürüyorum. süpürgenin altı yumuşak bir başlığı var, onunla neredeyse her yeri süpürüyorum tozları da çekiyor çok iyi oluyor. yoksa güzel bir süpürge almanı tavsiye ederim. benimki philips marathon emiş gücü çok iyi. ayda bir en az kedinin ağacını cam silmek için kullanılan çekçek ve süpürgeyle temizliyorum. bunun için bi duyurum vardı hatta çekçek çok iyi tüy toparlıyor tavsiye ederim.

kedili evi tüysüz, temiz tutmak istiyorsan üşenmeyip bol bol süpürge açacaksın, ben çareyi öyle buldum. haftada iki bazen 3 açıyorum 15 dakika tertemiz oluyor. öbür türlü biriktirince zaman bakımından toplamda harcadığın süre daha fazla oluyor. halıda birikenler çorapla vs bütün eve yayılıyor.
  • yue  (07.12.16 08:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.