[]

ders calısırken daha da hissedilen türkiye çıkmazı

bu ülkede et neden pahalı, mercimek neden pahalı.... bunlara kadar geldim.

tıp okuyarak ömrümü çürütüyorum ve sonucunda hiçbir şey olmayacak, değişmeyecek. insan yerine konulmuyoruz, konulmayacağız. insan gibi yaşayamıyorum ve yaşamak konusunda bir ümidim yok.

kısacası böyle. bir şey yapabilmek konusunda da bir ümidim yok, ümidim olsa motivasyonum yok. kaldık böyle.

bir şeyler söylemek isterseniz bu konuda duymak isterim.

 
Turkiyede her sey pahali. Cunku maaslar berbat, musluman islam diye sayiklanan dini referanslarin Her kapiyi actigi bir ulkede boylesine bir somuru duzeni olmasi cok ilginc


  • baldur2  (06.12.16 05:21:09) 
Sen yine tip okuyorsun. Mesleki zorluklarla 'kotunun iyisi' diyelim. Mesleki zorlukları bir kenara bırakalım. Dunyada, bak dünyada diyorum en baba genelleme, sağlık sektörü ölmez. Hatta nemalanacagi noktalar/durumlar vardır. Bizim icin can sıkıcı noktası akredite üniversitelerimizde olsa bile yurt dışında çalışmak için denk talebi olması. Zaten detay konu içeriğine gitmeyeceğim. Kötünün iyisi dedim fen bilimlerinden birinde de -severek/sevmeyerek- okuyabilirdin. Ya da bir muhendislikte. Her ikisine genel en baba genellemeler fizik bölümü okumak, jeoloji(ya da benzer mübadilleri) okumak olabilir. Al sana yaşam hayat kaygisi gırla. Sonra lanet firmalarda cagri elemanı, ıvır zıvır da satisci ay pardon efendim executive plasiyer(kandirmaca unvanlar) falan olup kara kara dusunurdun. Ha ben mi cok vidi vidi yaptım ama fen alanında bir öğretmendim şuan veteriner hekimlik okuyorum yıllar yıllar sonra severek isteyerek. Kedişlere köpüşlere faydamiz olsun geleceğimiz sağlık sektorunun bir kanadında olmeyiz dedik.(mesleki zorlukları bir kenara bırakıyoruz) ancak bu demek değil ki sağlık sektorundeki herkes muazzam. Ücretler yerlerde bugün bir aile hekimi esek yüküyle çalıştırılabiliyor özelde veya devlette. Ancak gelişime musait bir bilim dalında olduğun için oncen rotani cizmen ve yurt içi yurt disi kendini uzman olmak istediğin alanda geliştirme faydalı olur. Detay tuyolari için yesillendirebilirsin. Üzülmeyin biraz sabah oldu derin bir nefes lanet derslere devam. Keşke öyle olmasa ve kamp çadırının ateşi sönmek üzereyken azıcık odun atip, ince esintiyle üzerinize hırka alıyor olsak hayat!


  • kedimbitmis  (06.12.16 07:24:25) 
Ne diyon oglim? Ayni seyi soyluyoruz?


  • baldur2  (06.12.16 07:25:34) 
Estetiğe yönel. Özel çalış, paraları götür. There is no çomar yazarsın diplomanın yanına


  • hasmetizm 2046  (06.12.16 07:42:41) 
Zenginsen cok sorun olmuyor. Zengin olmaya bak.


  • sckxyss  (06.12.16 08:19:48) 
tıp okuyorsun diye her kapının sana açılacağını, refah içinde yaşayacağını sana kim söyledi? sıradan bir teknik adamsın, bu beklenti nedir?

insan yerine konulmak okuduğun bölümle değil, yaptığın işle değil, kişiliğinle ilgili bir mesele. ben el üstünde tutulan, her gittiği yerde "hocam" diye karşılanan, saygı gören hekimler de görüyorum, adam yerine konmayan da. bu mesleğin doğasından gelmiyor, senin insanlara yaklaşımın ile ilgili.

maaşın da branşdan genel olarak bağımsız, ama hekim maaşları öyle pek yüksek değil. ancak it gibi çalışmanın dibine vurup hunharca ilerlemen gerekiyor ki düzgün bir para kazanasın.

kendi tercihin ile tıp yazmışsın, iyi kötü bütün sonuçlarına katlanacaksın. okuduğun bölümden ötürü bir şey bekleme, adam ol, efendi ol, çok çalış. işler yoluna o zaman girmeye başlar.

edit: tamam sakinim.
  • babilbaligi  (06.12.16 08:36:46 ~ 10:30:56) 
Ben de çok düşünüyorum bunu.bazen tıpı bırakıp mühendisliğe geçmek gibi çılgın planlar yapıyorum ama korkuyorum biraz.kendime güvenmiyorum.
Aslında ana sorunum tıp çalışmaktan zevk almamak. Zevk alırsam usmleye daha çok motive olurum.

  • atomunicindekiduraganelektrondalgalari  (06.12.16 09:10:16) 
babilbaligi, burda bundan mi bahsediliyor sence?!

burada çok daha temel ve yaşamsal bir şeyden söz edilmiş, insan gibi yaşamaktan söz ediyorum. saldırmak için yer arıyorsunuz.

evet doktorluk yüce bir meslektir hakkıyla yapilirsa. bu demek değil ki ' tüm kapıların bana açılmasını bekliyorum'.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (06.12.16 12:29:47) 
genel olarak duyuruda ' paradan' bahsetmek istememiştim. oyle anlaşılmış. bu sadece küçük bir parçasıydı.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (06.12.16 12:32:58) 
arkadasim insan gibi yasamak istiyorsan almanca ögren okulun bitince de ordaki hastanelere basvur. Okulun bitmeye yakinsa bir-iki sene pratisyen hekim olarak calisip o arada almanca da ögrenebilirsin tus'a calisacagina.

sözlükte var öyle sonradan gidenler.
  • nacarkizi  (06.12.16 12:38:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.