[]

muayyen günlerde duş almanın zararı

var mıdır? annem sürekli adetliyken bari her gün duş alma zararlı diyor her seferinde. niye diyorum tıbbi bir açıklama da yapmıyor. cidden var mı böyle bir durum? benim de tam tersi o günlerde kendimi pek temiz hissedemediğimden sürekli yıkanasım geliyor.. napmak lazım?




 
yoo tam tersi diye biliyorum ben. o dönemlerde sık duş almak çok iyi bişey.
hem karın ağrısına da çok iyi geliyor.

  • istanbul kanatlarimin altinda  (05.12.16 23:47:50) 
Hiç öyle bir şey duymadım. Ben de sizin gibiyim, her gün duş almaya devam ederim.


  • fotrsapka  (05.12.16 23:49:36 ~ 23:51:51) 
oranın derinliklerine sabun sürme, mümkünse sadece suyla, rahat hissetmiyorsan yüzeysel bir sabun geçişiyle yıka.

günde 10 kere yıkansan da bişey olmaz. cildin kurur sadece, kremlenmen gerekir.
  • harzem  (05.12.16 23:49:43) 
Şu ana kadar hiçbir zararını görmedim. Hatta sıcağa yakın ılık duş iyi geliyor bana o dönemde. Çok süper gevşiyorum, acım hafifliyor. Kendimi tertemiz hissediyorum.


  • köstebek kurabiye  (05.12.16 23:51:39) 
İlk gün aşırı karın ağrısı varken soyunmak-ıslaklık vs. kramplarımı artırıyor benim, zaten duş alacak halim de olmuyor o yüzden mantıklı buluyorum ilk gün için.
Adet döneminde genel olarak vücudun bağışıklığı düşük ve hastalık kapmaya meyilli oluyormuş. Banyoda mikrop kapmak mümkün mü, banyo temizse kapılmaz bence.

  • megalomaniac  (06.12.16 00:16:57) 
Taharette de su var, olay bence su meselesi değil. Üşütmekle alakalı gibime geldi.


  • mandalina kokusu  (06.12.16 00:19:20) 
Yok.


  • Lim5  (06.12.16 00:29:59) 
Zararlı gibi bir durum yok. Ki ılık bir duş gevşemeni sağlar. Normalde de zaten dış genitaline ve vajinana asla sabun kullanmaman, hatta vajinanın içine asla su tutmaman gerekiyor(vajnal enfeksiyon açısından). Bahsedilmiş olan rahim enfeksiyonu riski ise regl dönemlerinde cinsel ilişki ve vajinal duş ile alakalı daha çok.


  • clarizmev  (06.12.16 04:16:32) 
eskiden genelde küvetlerde tabure falan kullanımı yaygındı, haliyle yıkanırken oturmak da. Tabii nemli ortam bakteri falan derken regl dönemi için ekstra sıkıntılıydı muhtemelen o tabureler. Oturma gibi bir alışkanlığınız yoksa dert değil.


  • whoosie  (06.12.16 09:08:52) 
Sıcak su damarları genişletir kanama çok olur diye düşünülüyor ama kanamayı çok arttirmaz


  • hernezıkkımsa  (06.12.16 10:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.