[]

apple telefon ve laptop bilgisayar tamir dukkani acmak

macbook kullaniyorum bir tane. ifixitden bakip bakip baya bir batarya, ana hafiza, ram bu gibi seyleri degistirebildim. telefon tamirinde de kullandim.

turkiye istanbulda bu isi yapmak istiyorum. tecrubesizim evet ama bu isi yapmayi cok seviyorum sozluk. ne yapmaktan haz aldigini bilmeyip baska yerlerde mutsuz calismaktansa bilmesem de sevdigim bu isi yapmayi dusunuyorum.

kucuk bir dukkan acicam. turkiyede en cok kullanilan siteler basta olmak uzere her yerde hesap acip reklamimi yapicam. boyle musteri toplayacagim.sadece apple urunleri icin calisarak asil ogrenmem gereken devasa bilisim konusunu az da olsa ufaltmis olucam. ayrica apple kullananlar biraz daha parasi olan insanlar onlari ikna edebilecegimi dusunuyorum. agzim da iyi laf yapar. evlerine kadar gidip teslim alip urunu sonra tekrar evlerine birakicam.

ne diyorsunuz ? sizce cok riskli bir is mi ? kabul ettigim urunlerde tamir sirasinda bir aksilik olur olmaz diye sigorta sirketi ile de anlasicam orayi da dusundum. ben bu isi sevdim.

 
olmaz o iş.

>> "evlerine kadar gidip teslim alip urunu sonra tekrar evlerine birakicam"
senin dükkanını, yerini yurdunu görmeden, cihazım kaybolursa kimin kapısına dayanacağımı bilmeden, kapıma gelen adama bir şey vermem. bizim millet "dükkana gider". iş bitince eve teslim yapablirsin, ama evden cihaz alamazsın bu memlekette. en azından ikinci defadan önce alamazsın.

ayrıca sevdiğin işi yapmaya kalkarsan, kısa zamanda insanlardan tiksinirsin. en sevdiğin işe bile sabah akşam küfür ettirirler sana.

bence bu işe gir. ama büyük umutlar besleme. bir yıla kalmadan bu işi bırakacağın varsayımıyla gir. olur da bir şekilde devam edebilirsen, güzel bir sürpriz yapmış olursun kendine. ama yüksek umutlarla başlama bu işe.
  • harzem  (05.12.16 21:26:32) 
Bence ufak başlar yavaş gidersen baya büyürsün. Evden alma olayını en azından opsiyonel yap derim. Onun dışında temiz çalışıp düzgün iş yaparsan kısa zamanda adın sanın da duyulur yürür gidersin.

Param olsa yatırım yaparım ortak olurum o derece beğendim fikri.
  • babilbaligi  (05.12.16 21:54:46) 
tabi guven duymalari icin o zman bu uygualamyi dukkana gelenlere ozel yapmaya baslarim. bana guvenen insannlardan.


  • charlotte blanc  (05.12.16 22:03:25 ~ 22:04:11) 
Acemi'nin dedigi dogru, apple kullanicilari fazla para vermeye cok merakli. Apple'in da servisi iyi hakkini yemeyelim. Bu sartlarda bana pek mantikli gelmedi bu is.


  • signore  (05.12.16 22:23:48) 
Apple'ın servislerinin yapmadığı işler var. SSD takmak gibi. Oralardan yürüyebilirsin.

Laptop tamir eden bir tanıdığım var. Bozuk cihazı o şekilde satın alıp tamir ederek satmayı tercih ediyor. Neden böyle çalıştığını sorduğumda %50 gibi bir başarı oranından bahsetti. Cihaz sahiplerine laf anlatmakla uğraşmaktansa bu yöntemi tercih ediyorum demişti.
  • zombi  (06.12.16 10:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.