[]

berat albayrak mailleri

Bu şahsın mailleri sızdırılmış ya, bi dolu gizli saklı şeyin, adilik ve adam kayırmaların vs. dev ispatı, belgelenmesi gibi duruyor bu olay(önceki örnekler gibi).
Bu kadar bariz, bu kadar 12den bir ispat olmasına rağmen, bunu ya da benzerlerini bir "adım" olarak göremiyorum maalesef.
Şu yüzden:
siz hiç çevrenizde önceden akepe tarafını desteklerken, ortaya çıkanları değerlendirip, düşünüp, "ya bu adamlar da ne yalancı ne üçkağıtçıymış benim taraf olduklarım" deyip, onlara karşı durduğunu gördünüz mü/ duydunuz mu?

Olay sadece akepe değil, demek istediğim şey taraftarlık matığı. Yani senin çok inandığın bişeye biri bişi diyosa, kesinlikle o yanlıştır, tutumunu kırmak mümkün mü? Kıracak olan taraftar olmaz zaten.

Biri senin tuttuğun/ tarafında olduğun insana şerefsiz diyorsa, asıl o şerefsizdir, yalan söylüyordur, çekemiyordur, iftira atıyordur. Şüphe yoktur. Dümdüz devam edilir, karşı tarafa daha çok bilenerek.
Dolayısıyla, benim -genel olarak tüm karşıtlıklar konusunda- hiç umudum yok bu sebepten. (Bu mantaliteyi tüm konulara uygulayabilirsiniz)

var mı bunun aksi bi durum? Hani gerçekten olsun isterim inanın, ama bence yok. Var mı?

 
o aydınlanma sınırı çoktan aşıldı bence, şu anda akp'li olduğunu söyleyen herkes bir nevi taraftara dönmüş durumda; olaya objektif bakamıyorlar. bu mailleri görüp "bu kadar da olmaz" diyecek herkes zaten çoktan öbür tarafa geçti, adamlar çok uzun süredir o kadar "keskin" şeyler yapıyorlar ki bu süreçte hala gri bölgede olan insanların olduğunu sanmıyorum.


  • baba jo  (05.12.16 21:17:02 ~ 21:17:21) 
insanlar çirkin olduğunu kabullenir, beceriksiz olduğunu kabullenir, şişko olduğunu kabullenir, fakir olduğunu kabullenir, ama aptal olduğunu kabullenmez.

şu anda akp'lilerin durumu bu, zamanında akp'ye oy vererek aptalca bir karar verdiklerini kabullenmemek için bilinçaltları her şeyi reddediyor.

yanlış bir şey yapanların, yaptıkları hatayı delicesine savunmasıyla aynı durum bu. karşı tarafa rezil olmamak için argümanı kazanmaya çalışıyorlar.
  • harzem  (05.12.16 21:21:28) 
@babajo, dediğin gibi, en iyi ihtimal, bazıları başta aydınlandı, zaten onlar ufak taşları bile sezebilecek kapasitede olanlardı, kalanlar da bi gıdım değişim yaşamayacak olanlar.

@harzem, bilinçaltı değil, tuttuğun bişeyin kötü olduğunu kabullenmek galiba "gurur" meselesi ya. evet. Ya bilerek hatayı savunmak (o derece şuursuzluk) ya da sadece savunmak (ilkel beyin, çocuk gibi)

edit: yani benim demek istediğim, taraftar olmayan zaten makul kişidir, taraftar olanın değiştiğini görmedim. Siz gördünüz mü örnek? Şiddetle bişi savunurken, " yanlışmış yahu benim düşündüğüm" deyip ..
Özür dilemek, yaptığından pişman olmak bile "eziklik" olduğu için zaten.. Böyle bişey düşünemiyorum ben. Örnek de hatırlamıyorum (sadece politik değil, her konuda durum böyle bence)
  • neynep  (05.12.16 21:24:41 ~ 21:58:01) 
Bu yandaslardan yildiray ogur'un bir yazisi vardi, 17-25 aralik operasyonlari sirasinda yazilmisti, soyle bisey diyordu:" ben erdogan'in ici altin dolu bir küpü evinin bahcesine gomerken gorsem dahi inanmam"
Yazinin linkini aradim ama bulamadim, okuduguma eminim...
Dolayisiyla, ulke de epey bir insan bu kafada olduktan sonra yapacak hic ama hicbirsey yok..
Ha bu adam inanmadigi halde aldigi maas icin yaziyordur buyuk ihtimalle ama buna gonulden inanan milyonlar var, bedelsiz, cikarsiz...
Durum bu maalesef..
  • alttaraf  (05.12.16 21:38:10) 
@neynep, hayır görmedim. etrafımda çok akp'li yok, olanlar ise gizli akp'li o yüzden ne kadar sağlam örneklem olurlar bilmiyorum ama sanmıyorum çok olduklarını. ama taraftar olmanın sonuçlarından biri de budur zaten, ne olursa olsun koşulsuz şartsız destek. yine de bu ülkenin dini imanı para, sağlam bir kriz olursa destek azalır.


  • baba jo  (05.12.16 21:54:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.