[]

cumartesi salon düğünü vs. pazar kır düğünü

önümüzdeki ağustos'a düğün planlıyoruz, biraz geç kaldık ama seçeneklerimiz var hala. cumartesi uygun olan başka yerler de var ama içimize sinen iki yere düşürdük seçenekleri. buradan da fikirleri toplayayım dedim zira kararsızım her zamanki gibi. salon da sade, yeni bir salon yani öyle çok frapan bir düğün salonu değil bu arada. fiyatlar fark edecek düzeyde farklı değil.

salon düğünü artıları:
- aileler buradaki menü sunumunu daha çok beğenmiş.
- hava koşulları etkilemiyor.
- cumartesi uygun.

salon düğünü eksileri:
- tavan düğün salonu için nispeten basık.
- kapalı olduğu için ses düzeyi had safhada.
- yapının üst katlarında, asansörle inilip çıkılıyor. sigara içenler, hava almak isteyenler in-çık yapmak durumunda.

kır düğünü artıları:
- oldukça doğal, sade, yeşillik. çok yakında öyle apartman filan yok.
- sahibi sevgilimin babasının 4 yıl okuttuğu öğrencisinin velisi. fiyat konusunda yardımcı oluyor, diğer yönlerden de tanıdık olması sebebiyle elinden geldiğince yardımcı olur diye düşünüyorum.
- açık hava olunca insanlar eksi yönleri önemsemeyebilir.

kır düğünü eksileri:
- düğün pazar günü olacak.
- yakınında iki kır düğün alanı daha var, sesler karışır mı bilemedim.
- hava koşulları etkileyebilir. üstü kısmen kapatılıyormuş, 400 kişiye kadar sanırım. düğüne 800 kişi civarı katılım bekleniyor ama herkes aynı anda gelmez zaten.

düğün denizli'de ve yemekli. hadi oylar gelsin.

 
o kadar kişi 400 kişi kapalı alan ölüm. kır düğünü seçin dua edin yağmur yağmasın. temmuz falan yapsanız?


  • kveldulv  (05.12.16 16:18:31) 
Geçirdiğimiz ağustosu düşünürsek aşırı sıcaktı, yağmur yağmadı ve sıcaklık 30'dan aşağı inmedi hiç. Önümüzdeki yaz farklı olacağını sanmıyorum ben. Kapalı alan ağustosta pek iyi olmaz, aşırı geniş ve cami kadar yüksek tavanlı olsa bak ozaman çekilir.
Kır düğünü olması çok daha iyi. Pazar olması da ailenize avantaj. Böylece pazartesi günü işi gücü olan gider, aileniz sadece çok yakın akrabalarla baş başa kalmış olur ;)

  • megalomaniac  (05.12.16 16:32:23) 
800 kisi kapali salondaki oksijeni cuk diye emer bitirir. bas agrisi kalir dugunden geriye ani olarak.
kir dugunu +1
yagarsa da yagsin, ani olur iste.
  • jimicik  (05.12.16 16:45:18) 
kır düğünü +1
birde benim bildiğim düğünlerin pazar olanı makbuldur, cumartesi çalışanlar olduğu için

  • eja  (05.12.16 16:51:32) 
benden de geline bir kir dügünü cevabi.


  • shi aila  (05.12.16 16:56:53) 
Şehir dışından gelecek çok misafir varsa Pazar sıkıntı. İnsanların işi gücü var, en iyi ihtimalle 10 dedin mi kimse kalmaz ortada.


  • lcha  (05.12.16 16:59:29) 
kır düğünü +1

200,300 kişilik salon düğünleri bile insanın içini daraltıyor. 800 kişi civarı katılım bekleniyor diyorsunuz bir de. ayrıca kır düğünleri daha modern geliyor bana. seslerin karışacağını sanmıyorum eğer dip dibe değilse alanlar. yağmuru da umursamayın bence, eğlenceli olur daha çok yağarsa da :)
  • jonestown  (05.12.16 17:23:18) 
mekan isimlerini yazarsan belki duyurudaki denizlililer olarak mekanlarla ilgili önerilerde bulunabiliriz belki.

ama ben 800 sayısının yapılabiliyorsa azaltılması taraftarıyım.
  • montauq  (05.12.16 17:29:52) 
@montauq biri twenty'deki salon 20, diğeri liva kır bahçesi. sayıyı azaltmamız pek mümkün değil, iki tarafın da çevresi geniş. özellikle bizim taraf, nişana birinci derece akrabaları çağıracağız örneğin ve teyzeler, dayılar, amcalar, kuzenler 75 kişi yapıyor bile. ama 19:00-21:00 arası yemek, 21:00-24:00 arası eğlence yapılıyormuş yemekli düğünlerde. dolayısıyla hiçbir zaman ne salonda ne de kır düğünü alanında aynı anda 800 kişi olmaz, kimi yemeğe gelir kimi eğlenceye diye düşünüyorum.

@kveldulv öne almamız çok zor, erkek arkadaşım asker öğretmen ve haziran ortasında okulların kapanmasıyla ancak istanbul'da/denizli'ye gelebilecek. hazırlıklar için zamana ihtiyacımız var, temmuz ayı ve ağustos başı babam için de yoğun bir dönem o yüzden ağustos sonu kararı aldık.

@lcha ben de şehir dışından gelecekleri düşünüyorum ama bir taraftan da insanlar gelmek isteyince ayarlıyorlar bir şekilde. şehir dışından akrabalar en çok izmir'de, sevgilimin arkadaşları dert değil çünkü çoğu öğretmen ve okullar tatil olacak. bir tek benim arkadaşlarım var istanbul'dan gelecek, onlar da en yakın arkadaşlarım olur ve pazartesi sabah için izin alabilirler sanıyorum. yine de beni en çok düşündüren bu.
  • gmzo  (05.12.16 17:44:32) 
Hangisi ucuzsa o


  • turkuaz  (05.12.16 17:44:48) 
düğün 27 ağustosta olacak olursa sonrasında 9 gün tatil olma ihtimali var. gelecek konuklar için gidiş geliş daha rahat olabilir.

twenty'nin bir dezavantajı 3 salon birden olması. büyük ihtimalle o gün 3 salonda da düğün olacaktır. kalabalıktan dolayı özellikle yaşlı misafirler için asansörü kullanmak sorun oluyor. ciddi park sorunu var. gelenler arabaları biraz uzağa koyup yürümek zorunda kalıyorlar. topuklu ayakkabı ve abiye kıyafetlerle sokak aralarında yürümek biraz dert. salonda daha geride kalan masalara oturanlar kolonlardan dolayı pisti görmede sıkıntı yaşayabiliyorlar ama ben gittiğimde kameradan perdeye görüntü yansıtıp göremeyenler için kolaylık sağlıyorlardı. bu uygulamanın devam edip etmediğini sorabilirsiniz. şehirdışından gelen konuklar için avantajı şu; öğretmen evi yakın sayılır. yine o çevrede çeşitli oteller var. kalma ve salona ulaşma problemi yaşamazlar. yemek konusunda bütün salonları biraz didiklemek gerekiyor. biraz düğün sahiplerinin dırdır etmesi, birazcık da kesenin ağzını açması lazım iyi bir yemek için. adamına göre muamele yapmaları tüm düğün salonlarının genel özellikleridir.

liva'nın yakınlarında yade ile marla var ama seslerin karışacağını sanmıyorum. sizdeki gürültüden dolayı başka yerdeki sesleri duymazsınız. ağustos ayında yağmur ihtimali düşük. açık havadaki problemlerden birisi sinek ve eğer etli bir yemek olacaksa arı. düğünden 1-2 saat önce ilaçlama yapmalarını isteyin. arı sorunu için de kahve yakıp yakamayacaklarını sorabilirsiniz. park sorunu twenty'e göre daha az.

her iki yer için de gelecek konuklar için en önemli konu servis. pazar günü yapılan bir düğünde düğüne gidilmeye karar verilmişse yemeği kaçıran olmaz. takı törenine kadar o salondan ayrılmazlar. en fazla başka bir düğünde yemeğini yer, takısını takar; sizin pasta merasimine yetişir. sayı fazla olunca serviste aksaklıklar olur. kimisinin içeceği gelmez, kimisinin yemeği soğuk gelir.

defalarca çeşitli düğünlerde yer göstericilik yapmış birisi olarak eğer masaları numaralandıracaksanız; yer gösterecek kişi akraba çocuklarından hatta kuzenlerden birisi olsun. gelen konukları tanıyor olmak yönlendirmeyi kolaylaştırıyor. bir de oturma planı listesini damat evi kız evi diye ayırmayın; hepsi bir listede olsun. ''isminiz bende yok; diğer listeye bakalım'' diyerek gelen konukları bekletmek sinir bozucu oluyor. isim listelerine mutlaka herkesin ismini yazın. bir keresinde listeye kadının ismini yazmışlar; adama ''eşinizi ismi neydi? onun ismi yazılı olabilir'' dememize rağmen ısrarla eşinin ismini söylemedi. birisine de ismini sordum; adam şirketinin ismini söyledi. yer göstericiler mutlaka düğünden önce hangi masanın nerede olduğunu çalışsınlar.

bu geniş kapsamlı açıklamadan sonra oyumu şehir dışından gelecekler için ulaşım sorun olmayacaksa kır düğününden yana kullanıyorum.
  • montauq  (05.12.16 19:14:38) 
@montauq ayrıntılı yorum için çok teşekkür ederim! çok yardımcı olacak. sinek ve arı sorunu benim hiç aklıma gelmeyecek bir meseleydi örneğin, gelse bile çözümü gelmeyebilirdi :) o kadar insan için yer ayarlama meselesi nasıl olur, olabilir mi bilemedim. bu da üstünde düşünmemiz gereken bir konu.

sanırım herkes kır düğününden yana, açıklamalar da mantıklı. benim de aklım oraya doğru kayıyor :) teşekkürler herkese cevaplar için.
  • gmzo  (05.12.16 20:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.