[]

İnsanlar niye böyle?

İnsanlar niye bu kadar mal? halkımız yani. baya mallar ya. ben akıllı falan değilim he, ama hayret ediyorum nası bu kadar salak olabilirler diye. siz de aynı şeyleri düşünüyor musunuz hiç?




 
Aynen oyle dusunuyorum, cocuk yapiyorlar ve ciddi ciddi bir tanriya inaniyorlar...


  • alttaraf  (05.12.16 15:35:06) 
Dün de benzer bir soru vardı baktım şimdi link atmak için silinmiş.
Hepimiz bir başkasına göre salak olabiliriz.

Saflık olarak bakarsak benim son 3 yıl içinde oturup ciddi ciddi bu adam/kadın bu saflıkla bunca yıl nasıl yaşamış diye düşündüğüm en az 4 kişi oldu, büyük saflık ama öyle böyle değil.
  • mutekebbir  (05.12.16 15:37:09) 
düşünüyorum tabi. çünkü halk fakir, bol karbonhidratlı besleniyorlar yeteri kadar protein alamıyorlar o yüzden aptallar :/ aptal oldukları için de malum kişiyi destekliyorlar o zaman daha da fakirleşiyorlar daha da bol karbonhidrat alıp daha da aptal oluyorlar. kısır döngü yani..


  • sta  (05.12.16 15:37:35) 
Evet. Insan gercekten hayret ediyor.


  • nax  (05.12.16 15:37:44) 
salak olmalarının yanında bence kötülerde. insanlık ciddi anlamda kötü, kafalarında daha kötü şeyleri referans alarak kendilerini iyi biri olarak görmeye calısıyorlar.


  • monicapp  (05.12.16 15:39:01) 
Soğuk kafa açıyor herhalde bu ara aptallık tespiti doldu buralar.

Evet aptallar, yeri geliyor ben de o kadar okul okudum, güya bilinçli vatandaş/insanım nasıl böyle bir aptallık yaptım diyorum. Öyle kusursuz canlılar değiliz sonuçta, önemli olan başkalarının aptallığından ders çıkarmak bana kalırsa. Bunu yapamayanlar kuşaklar boyu aptal gelip aptal gidiyor.
  • chicha  (05.12.16 15:46:22) 
Çünkü aptal olmaları için gereken herşey varken olmamaları için gereken hiçbir şey yok. İnsan hiçbir şey yapmazsa aptal olur. Oysa aptallıktan kurtulması için bir şey yapması gerekir. Çoğu insan çevreleri tarafından oynatılan kuklalar olmaktan öteye gidemediği için aptallık kaçınılmaz oluyor.


  • harvey  (05.12.16 15:51:09) 
kesinlikle katılıyorum. üstelik eğitimli, kültürlü, modern vs kesimin de mal olduğunu düşünüyorum. özellikle bu yüzden çok mutsuzum.

mesela şu meşhur y-kuşağı. 90'larda çocuk olanlar hani. ben de onlrdan biriyim. yakın çevremde bisürü arkadaşım var. doların artışından yakınıyorlar arada bir. sorsan yemin ediyorum neden arttığını bilmiyordur. neyse. bunların çoğu iyi paralar kazanıyor (iyi üniversite ve iyi bölüm mezunu çünkü) ama her ay ay sonunu zor getiriyorlar. neden? çünkü sürekli dışarıda yiyip içiyorlar. eğlencelerinden asla mahrum kalmıyorlar. "kenara üç kuruş koymak lazım aslında ne olur ne olmaz" diyorum, "çok haklısın ya evet" diyorlar, 5 dakika sonra gene bi dışarı çıkma planı ya da haftasonu için bilet alalım'a kayıyor muhabbet. sürekli bir para harcama. ha bunu yapanlar da bu arada hippi tayfası. yani concon takılsalar marka giyinseler paso kıyafet alsalar dicem ki hadi neyse. ama e abi senin savunduğun felsefe hani doğallıktı, sistemin kölesi olmamaktı, amerikanın da kölesi olmamaktı, bi bahçem bi evim olsun domatesimi yetiştireyim felsefe konuşayım diyordun? nasıl olacak sen daha ay sonunu denkleştiremezken bu işler?

neyse. ikinci bir konu da türkiyenin 3825729 tane birbirinden önemli derdi olması, ama devlet sağolsun içlerinden ortalama ciddilikte bir tanesini seçip 3 gün boyunca halkı bununla oyalaması. 3 gün sonra o olay unutulurken bir başka dert seçip onu halkın gözüne sokması. bu sırada arka planda elli tane şey çevirmesi. ama varolan sıkıntıların hep halının altına süpürülmesi. kimsenin de la noluyor dememesi. kimsenin kalkıp sesini çıkarmaması.
herkesin susması.
"susmayın ya. fikir belirtin. bişi yapın. bişeye dikkat çekin. biraz düşünün, herkesten farklı düşünün ve bunları söyleyin."
diyince de benim kötü olmam.

bu arada ilk paragrafta bahsettiğim insanların ikinci paragrafta bahsettiğim şeylerden tamamen bihaber olması zaten ayrı bir mallık. abi az bi araştır kültürlen ne bileyim neye karşı olduğunu da bil dimi? hadi siyaseti geçtim, elmayı araştır, ilk insanı araştır, atom bombasına bi bak ne bileyim "genel kültür" işte. instagramda hippi gözlükleri ve kafandaki sloganlı bereyle kitap okurken fotoğraf çektirince marjinal olmuyorsun.

gibi şeyler düşünüyorum bazen.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (05.12.16 16:00:59) 
Mal olan cok fazla insan olmakla birlikte herkes mal degil. muhtemelen mal dedigin adamlar da sana mal diyordur. Herkesin kendine gore onem verdigi kisa ve uzun sureli hesaplari vardir. Seninle ayni oncelikleri vermemesi insanlarin mal oldugunu gostermez. Isine gelen baska bir durum vardir, mala yatiyordur. Etrafimda cok fazla var boyle insan.


  • oshamahue  (05.12.16 16:47:26) 
Eq ve iq olabildiğince dusuk. Empati kurduğunu zanneden bile empati kuramiyor. Genel olarak sebebinin toplumun gelenekvari yaşamı ve büyüme stili olarak goruyorum. Adamsendecilik yüksek oranda var çünkü hayatta kalmaya çalışan sokak kedileri gibi kendimizi koruyarak var olmaya çabalıyoruz. Tam anlamıyla salak diyemesek de yukarı da belirttiğim 2onemli zeka hususunda ciddi eksikliklerini var. Mantigi kullanamıyorum olmak daha doğru yaklaşım olabilir. Ornegin hayvan sevgisi ve bunun daha yaşça küçüklere aktarılması, ornegin ev içi aile (fert farletmiyor) iletişimi, ornegin toplu taşımada iletişim, ornegin neden var olduğunu sorgulama ve faydalı olabilme gudusu eh işte buar ve buna benzer örnekler maaleaef yok.


  • kedimbitmis  (05.12.16 18:01:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.