[]

kesin okunmalı dediğiniz bilimkurgu kitapları

nelerdir?




 
Dune


  • skoofer  (05.12.16 13:43:51) 
contact


  • elorelia  (05.12.16 13:45:04) 
Solaris


  • old possum  (05.12.16 13:48:28) 
asimov vakıf serisi hatta asimov kitapları
stanislaw lem kitapları
arthur c. clarke

genel olarak solaris gibi beyaz perdeye aktarılmış kitaplar iyi oluyor.
  • cedex  (05.12.16 13:50:48) 
Dune demeye gelmiştim ben de, demişler


  • nucleon  (05.12.16 14:04:19) 
philip k. dick yazılmamış, hayret. valis özel bir kitap ama türkçeye çevrilmedi sanırım. onun dışında popüler kitapları mevcut işte. ancak başlangıç için, çevirisi de nispeten vasat üstü olduğu için ubik diyorum ben, güzel kitap.


  • philus  (05.12.16 14:55:02) 
klasikleri okuduktan sonra kafası kırık şeyler istersen philip k. dick. ama klasikler içinde asimov'un robot öyküleri ve clarke süper tabii. Öykü derlemelerinin bazıları romanlardan 100 kat iyi oluyor, tanrının 9 milyar adı'nı bulduğun dakika oku bitir mesela.

edit: valla üsteki postu görmemiştim philip k. dick yazarken. O yüzden farklı olarak Heinlein önermiş olayım. Mesela bu yıl bayağı ses getiren predestination filmi onun "All You Zombies" öyküsündendir. Bilimkurguda kısa öyküler candır. TAbii öykü sevmiyorsan çıktığı zaman dünyayı sarsan "yaban diyarlardaki yabancı" gibi tuğlaları da okuyabilirsin.
  • whoosie  (05.12.16 15:25:26 ~ 15:30:20) 
Bulabilirsen; Kaplan! Kaplan!


  • angelus  (05.12.16 15:51:04) 
Konusma ben konusuyorum daha bitirmedim bana seslenmiş ama benim ilk aklıma gelecek kitaplar yazılmış zaten :)

Bulabilirseniz Kaplan! Kaplan! +500 (Bulamazsanız Yıkıma Giden Adam'ı okuyun, yeni baskısı var)
Dune, Contact, Solaris ve Lem, Vakıf, Clarke, Le Guin +1
PKD'nin 6 45 basımlarında çeviri zayıf, o yüzden önerirken tereddüt ediyorum, çoğunu henüz okumadım ben ama yeni çevirilerine ve öykü derlemesine de bakılabilir.
Listede Ray Bradbury eksik, sadece Fahrenheit 451 değil, Mars Yıllıkları, Yakma Zevki, Sonbahar Ülkesi'ni de öneririm.
Daha yeni yazarlardan Hugh Howey var, üçlemesinin iki kitabı yayımlandı (Silo ve Vardiya) üçüncüsü de 2017'ye yetişecek sanırım.
Yine yeni yazarlardan Ann Leckie var, Adalet ve Kudret yayımlandı (bunlar da seri)
China Mieville, fantastiğe yaklaşıyor ama steampunk severseniz kesinlikle öneririm.
2312 (Kim Stanley Robinson) yeni basıldı sayılır, ben daha okumadım ama çevirmeni çok sevmiş kitabı, o yüzden öneriyorum.
Asimov'un kitaplarını bulmak biraz zor, Sonsuzluğun Sonu ve Ben, Robot'un yeni basımları var, ikisini de şiddetle öneririm.
Sovyet bilim kurgusu isterseniz Strugatski Kardeşler var, Kıyamete Bir Milyar Yıl ve Pazartesi Cumartesiden Başlar kitapları var piyasada.
Şimdilik bu kadar, devam edersem baskısı bulunmayan kitaplara gireceğim :)
  • kobuzchu kiz  (06.12.16 20:05:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.