[]

jandarma subaylık

askerdeyken jandarmanın subaylık sınavına başvurmuştum. şimdi sınava girmeye hak kazanmışım. bu ayın 9'unda ankara'da sınav var. gitmek konusunda tereddütteyim.

gidilmeli mi?

ps: halkla ilişkiler mezunuyum ve muhtemelen personel sınıfına verirler diye düşünüyorum.

son cevaba istinaden bir edit daha: iş bulma sorunum var. bir fabrikaya başvurdum en son (yeni mezunum, askerliğimi yaptım, tecrübem yok); çalışma şartları şöyle: günde 10 saat (8-18) mesai, cumartesi yarım gün mesai, sadece bana doğru esneyen esnek çalışma saatleri ve 1.300 lira maaş, daha sonra bana referans olan kişi 1.500'e çıkaracağını söyledi ama yine de az takdir edersiniz ki.

 
bildiğim kadarıyla jandarmanın tayini çok oluyor. 2 senede bir il değiştire değiştire manyak olursun, ben tavsiye etmem.


  • tosunpasa  (05.12.16 12:55:20) 
bende askerde maliye sınıfına başvuru yapmıştım sonradan vazgeçtim çekilecek dert değil hele ki bu hükumet döneminde.


  • gozu acik sevisen yahudi  (05.12.16 13:01:03) 
İş bulma sorununuz varsa gidin. Ben tavsiye etmiyorum. Jandarmalar yol güvenliği konusunda biraz dertli. Otobüsle Kars'a giderken gece saat 4'te, dışarısı 10 dereceyken jandarmalar zifiri karanlıkta yol kenarında bekliyorlardı. Allah kolaylık versin. Böyle fedakarlıklarda bulunmak zor.


  • dissendium  (05.12.16 13:06:17) 
sınıfını sen seçiyorsun sanırım, kontenjan varsa da kazandığın takdirde girersin.

personel sınıfı düz jandarmaya ve komandoya göre rahattır, ancak yine de tayini osu busu var. iyi bir değerlendirme yapman gerekir.

ekleme: eğer personel değil de düz jandarma olursa büyük ihtimale komandoluğa vb kadar gider o. düz jandarma sınıfına her fakütle mezununu alırlar yanlış bilmiyorsam.
  • eindaclub  (05.12.16 13:12:23 ~ 13:34:52) 
Sinava git ya nolucak. Ben de giricem mesela 15inde ayni sinava. Son ana kadar işlemleri sürdür nasilsa bir anda ve zorla sozlesme imzalatmiyorlar. Istedigin an vazgecersin hele bi hak sahibi olabilcek duruma gel.


  • sansli pipi  (05.12.16 15:10:12) 
Kusura bakma ama halkla iliskiler gibi boktan bir bolum mezunuysan (ben de baska bir boktan bolum olan uluslararasi ilskilier mezunuyum o yuzden rahat konusuyorum) imkanin varsa bir salise bile dusunme, subayliga gec derim, issizligi yasadiginda cook gecmis kalmis olabilirsin


  • alttaraf  (05.12.16 15:40:55) 
askerde en rahat sınıf jandarma diye biliyorum. ki artık sivilleşti. emniyet genel müdürlüğü gibi birşey.

iş zor elbette. ben 157 gün zor dayandım. askerlik yapılacak iş değil bence. ama ben dayanırım, kaldırırım diyorsan zevkli de olabilir senin için. sivilde icabında patronuna posta bile koyabiliyor ve orada çalışmaya devam edebiliyorsun. öyle bir yönü var.

"gizli" ibareli yazıyı, tabii ki açmadan, kendisine verdiğin albay sonradan ortalığı ayağa kaldırmış. nerede o diye. ki onu okumak, saklamak, dosyalamak onun sorumluluğu. askerin ne işi olur. diyemiyosun ki! yalandan aramıştık saatlerce.

bilgisayarı açmak için power tuşuna basması gerektiğini bilmeyen albay var!

senden sigara otlanan albay var.

*bu anlattıklarım internette denk geldiğim ve şu anda adını hatırlamadığım bir afrika ülkesinde yaşanan gerçek olaylarmış. ben de o arkadaşların yalancısıyım. belki bizde durum farklıdır!
  • runfor  (05.12.16 15:49:33) 
bu arada diplomayı delip dosyaya takıp öyle getirin filan yazıyor. sırf bu yüzden gitmekten vazgeçtim. mezun olduğum okul diploma yenilemeyi yaklaşık 200 tl karşılığında yapıyor.


  • sansli pipi  (06.12.16 20:27:32) 
kesinlikle git ve keyfine bak. umarım kazanırsın. sonra bunun spor mülakatı ve detaylı background kontrolü de var. hepsini atlatırsan, subaylık güzel meslek.

sahil güvenlik sözleşmeli makina mühendisliği ilanına başvurmuştum ve 2017 alımlarını iptal ettiler (güverte ve gemi makinaları haricinde). jandarma ve sahil güvenlikten sonraki tüm ilanlarda da çatır çatır kpss istedikleri için, artık benim için imkansızdı.

edit: maaş konusunda da şöyle örnek vereyim. izmir'deki uluslararası bir firmada full time çalışan yüksek lisansın tez aşamasındaki bir arkadaşım en fazla 3400 alırken (makina mühendisi), 2015 ağustosta yedek subay teğmenken aldığım maaş tazminatla beraber 4254 tl'ydi. sivilde o parayı da şu an alacağımı düşünmüyorum.
  • rain when i die  (06.12.16 20:48:53 ~ 20:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.