[]

Evli bir erkekle ilişki kurup kadın haklarını savunmak çelişkili mi?

Bir tanıdığın evli bir erkekle ilişkisi var, bu kadın aynı zamanda kadın hakları savunucusu, her mecrada femiminist söylemler veriyor. Bir ortak arkadaş bunun ćelişkili olduğunu söyledi "hem bir kadına (yani adamın karısına) adilik yapıp hwm kadın hakları diyor" diyerek. Bence bu ikisinin alakası yok. Evli bir insanla birlikte olmak tabii ahlaksızlık bence, ama bu insana yapılan bir saygısızlık. Siz ne düşünüyorsunuz?




 
Hangi kadının hakkını savunuyor bu arkadaş?

Aldatılan kadının hakkı? Yani bence kendisiyle çelişmiş ve çok yakışıksız bir duruma düşmüş. Her açıdan mağdur olan bir kadın ortaya çıkarmış. Bence arkadaşın feminist söylemleri bıraksın ya da ilkeli, omurgalı davransın.
  • cemallamec  (04.12.16 22:17:11) 
Feministe kadar okudum. Feminist ise kesin çelişkili.


  • sorumatik  (04.12.16 22:26:11) 
bu kadar bilgiyle yargi zor. taraflari dinlemek lazim.


  • e haliyle  (04.12.16 22:27:11) 
aktivist zihniyetli insanların çoğu cahildir.


  • taksici milletin efendisidir  (04.12.16 22:32:41) 
kız kardeşlik bu değil. çelişkili.


  • anneboleyn  (04.12.16 22:33:00 ~ 22:33:14) 
Evli bir kişiyle beraber olmayı savunacak değilim ya da tabii ki diğer kadının yerinde olmak istemez kimse ama bunu politik görüşle ilgili görmüyorum. Bu üç kişinin arasında ve başka kimseyi ilgilendirmeyen bir şey. Kadın-erkek eşitliği derken hukuk önünde bir eşitliği ya da toplumsal bir eşitliği düşünürüm. Bunun ilkeli ilişkiler yaşamakla, ilişkilerin genel ahlak anlayışına uymasıyla ilişkilendiremiyorum. 'Kadın cinayetleri bitsin', 'Eşit işe, eşit ücret' gibi önemli kavramlar varken; eve karşılıklı rica olmaksızın kuma olarak gitmediği sürece 18 yaşını geçen herkesin yaşadığı gönül ilişkileri umrumda değil. Kadını savunmuyorum; herkesin ilişkisi kendine. (Buna eğer bana ikinci bir kadın olursa o kadın da dahil) onların yaptığından ama kadının hakları deyince olay aldatılmamak değil, tabii ki kimse aldatılmayı hak etmiyor. Olay tüm kadınların birbirine sahip çıkması ya da tüm kadınların kardeş olması demek değil. Tüm kadınlar birbirine düşman da olabilir. Olay şerefsiz olabilecek erkeklerin, kadınlar tarafından hadlerinin bildirilmesi de değil. Olay devletin kadınlara sahip çıkması ve temel haklarını yasa ve denetim yoluyla gözetmesi. Benim kadın hakkından anladığım bu. Asıl olay kadının aldatıldığını öğrendiğinde, eğer eşinden ayrılmaya karar verirse ve kocası sahip çıkmasa bile devletin bu kadına sahip çıkması ya da zorla sahip çıktırması olur. Mağduriyet aldatılmak değil, mağduriyet aldatılma sonucunda vereceğin kararı özgürce alamamak, baskı altında olmak, 'İleride bana ne olur' diye düşünüp vermek istemediğin bir karara mecbur kalmak olarak tanımlıyorum. Kadın haklarını saçma bir aşk üçgenine indirgemek ayıp olur. İkinci kadın da ilk kadının bu hakkını savunuyor olabilir. Yoksa ben kadınları tanımıyorum, adamı tanımıyorum; ne bilirim bu kadar bilgiyle. Bu bana biraz 'Sosyalist ama cimri bir kişi' demekle aynı geldi.


  • aychovsky  (04.12.16 22:40:49 ~ 23:13:29) 
bence çelişkili direkt bağlantısı olmasa da kadınların arasında bir kız kardeşlik bağı olmalı.


  • limoncello  (04.12.16 22:56:44) 
alakalı ve çelişkili.


  • pinkpeony  (04.12.16 22:58:01) 
herkes kendi fiilinden sorumlu. evliyken başka biriyle takılan kişi düşünecek evliliğini ve sorumluluklarını, diğer tarafın herhangi bir sorumluluğu yok. evli erkekle yatan kadın hangi insan hakkını ihlal ediyor tam olarak? hak savunmak ile alakası yok seks mevzusunun. erkek ve kadın yer değiştirdiğinde de durum aynı.


  • jurgen windcaller  (04.12.16 23:08:22 ~ 23:09:13) 
Aychovsky +1


  • turuncu tonlarda  (04.12.16 23:24:13) 
Çelişkilidir. Bir kere feminizm kadınların toplum içinde onurunu savunan bir hareket. Evli bir erkekle gizli bir ilişki yaşadığında kadın onuru diye bir şey kalmıyor ortalıkta. Ki bekar erkekle de gizli ilişki yaşasa aynı şey, haysiyetsiz bir durum söz konusu.
Hadi feminizmi bir yana bıraktım, bu tipe sorsan belki de çağdaş modern geçiniyordur, şeriata karşıdır, ama bir çeşit çok eşliliği gönüllü kabul ediyor. Küçümsediği kara çarşaflı kadından bir farkı yok.
Nereden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça.
  • firez  (04.12.16 23:44:25 ~ 23:44:57) 
Demek ki evlendiğinde aldatılmayı göze alıyor ya da bunu umursamıyor. Geçiniz.

Hangimiz "asla yapmam" dediğimiz şeyleri yapmıyoruz ki?
  • yirmisantim  (04.12.16 23:50:18) 
değil. feministlerin dünya algılarının sınırlı olduğunu ama bu bahsedilen durumun feminizmle alakası olmadığını düşünüyorum.


  • rubenanyukov  (05.12.16 00:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.