[]

hangileri normal hangileri manyaklık?

selamlar günaydın! :)

beni bazılarınız biliyor sağlık konusunda fazla evhamlıyım. artık eskisi kadar "kesin x virüsü kaptım" gibisinden karamsar bakmıyorum ama durumu hala tam olarak aşabilmiş değilim. şu aralar kafam hep "ya dokunduğum bi yerde bi canlının sıvısı vardıysa ve hastalık kapmışsam" diye düşünüyorum. bu günlük işlerimi aksatacak seviyede. örneğin ders çalışmam lazım ama "hastalık kapmışsam zaten ölcem ne gerek var" diyorum. biliyorum inanılmaz, yazarken bana bile çook saçma geldi ama engel olamıyorum buna.

örneğin dün çalışırken parmağımın ucunu kanattım yanlışlıkla, o esnada bi arkadasımın eline o açık yaram yarım saniye filan temas etti ve tabi bi çok yere ister istemez temas etti, küçük bi yara olduğundan yara bandıyla kapatmak da saçma geldi. neyse ben bahanelerle caktırmadan arkadasımın eline baktım küçük ince tahta gibi bişey batmış derisine ama kan vs yoktu görünürde. akşam da eve gelirken kapımızın önündeki kedilerden biri pantolonuma sırnaştı (yalamadı sadece başını sürttü bikaç defa) sonra acaba kedi başını yaladıysa ve ben de pantolonumu çıkarırken tükürüğüne açık yaramla temas etmişsem gibi şeyler aklıma geldi. sorun şu ki ben bu gibi olaylar üzerine "acaba" demenin normal olduğunu düşünüyorum çünkü internette çok araştırma yapıyorum ve açık yara konusunda hep korkutucu şeyler yazıyor. ama hep böyle yaşanmıycağının da farkındayım.

ne yapmam gerek bilmiyorum su an elimden gelen tek sey var o da bugünden itibaren paxil'i 20den 40mg'a çıkarmak. bi iki hafta böyle deniycem kendimi olmazsa kesin kararlıyım psikologa gidicem.

ayrıca şöyle bi tespitim var: şimdi benim şu anki fobilerim kuduz ve hiv. hep bunların belirtilerini arıyorum vücudumda veya belirti yaşarsam hangisiyle uyuşuyorsa ya da hangisinin belirtisine yakınsa hemen ona yoruyorum. yani belki de duruma sondan bakıyorum bunları kafama çok taktığımdan her davranışta risk faktörü arıyorum.

şimdi merak ettiğim şu an normal düşünmüyorum genel olarak farkındayım ama bu konudaki normları da şaşırmış durumdayım. benim okb yüzünden milletle el sıkışmayan arkadasım da var hiç takmayan da, hangisi normal hangisi değil şaşırdım çünkü sağlık açısından deri teması da riskli deniyor. benim düşüncelerimden hangisi düzeltilmeli veya direk başlığı soracak olursam hangi düşüncelerim normal hangileri abartılı? ve bu konuda ne önerirsiniz teşekkürler

edit: bi de int. sitelerindeki doktorlar hep birine temastan sonra elinizi yıkayın cunku agzımıza gözümüze elimiz temas ediyor hastalık kaparsınız demiş ama bunun kontrolü de bi yere kadar mümkün yani her zaman yapılamaz bişey. örneğin dün arkadasım kanıma temas etti ve elini yıkayamayacak durumdaydı. bu durumda bu risk faktörünü umursamamak gerek belki ama doktorlar aksini diyor onlar da mı manyak?

 
O kadar evhamlısın ama ilacın dozunu kendi kendine ikiye katlamayı düşünüyorsun hmm tebrikler

"Psikiyatrist"e git ve aynen böyle anlat o karar versin
  • capitatum  (04.12.16 10:27:39 ~ 10:28:16) 
@capitatum +1

kuduzdan değil de, tetanozdan çok korkmştum bi ara. tamir vs uğralırken elimi çok kestiğim oluyor, çivi vs batıyor diye. ama yüzeysel yaralanmalarda tetanoz olmuyormuş ve yaşadığımız asırda illa ki çenen kitlenerek ölmene gerek kalmadan tedavi ediliyormuş şeklinde bilgi sahibi olunca endişem yatıştı. sonra tabi ciddi bir yaralanma sonucu tedbir amaçlı tetanoz aşısı yaptılar, bir kaç yıl nasıl olsa etkisi olduğunu bildiğimden bir süre rahatım :)
ara not: bu saydıklarının okb olduğunu biliyorsundur, o yüzden ben sadece paylaşım amaçlı yazıyorum. ilaç vs de kullanıyormuşsun umarım doktor yazmıştır ve sonrasını da doktor takip eder.
el yıkama konusuna gelince; yok öyle bir şey. sağ duyulu olmaya çalış. ben tıp öğrencisiyim: aldığınız meyveleri sabunla yıkayın diyen hocam da oldu, tuvalet vb dışında ellerinizi yıkamayın bağışıklık sisteminiz güçlensin diyen hocam da oldu. ama senin muhtemelen kafan karışıyordur her türlü, o yüzden rahatça konuşabileceğin bir arkadaşın veya bir büyüğünle konuş ve aklına bir şey takıldığında yanına git/telefon aç ve direkt sor. o ne derse onu uygula. düşünme mekanizmasını başkasına bırak bir süre, artık hiç bu düşünce nöbetlerine girmemeye başlayana kadar.
bol şans :)
  • vizdilva  (04.12.16 11:18:35) 
o kadar evhamlisin yara bandi takmaya salla diyorsun. cozemedim kanka seni


  • baldur2  (04.12.16 11:19:48) 
@baldur2: hocam zaten o esnada kafama çok takmadım. yalnız kaldığımda artıyor kaygı

@vizdilva: doktor tavsiyesiz. ama daha önceden 6 ay kullanmıslıgım var aynı sekilde, cok etkili gelmisti bir baska takıntıma. ilacı bıraktım, simdi de bu basladı :(
  • isimsiz uye  (04.12.16 13:23:08) 
universite hastanesi'ne gidin. boyle birakmayin. ilerleyebilir bu hal. terapi almaniz lazim. bilissel davranisci terapi calisan birini bulun. gerekirse yerlerini supurun, ama tedavi olun. ilac yetmez.


  • e haliyle  (04.12.16 18:33:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.