[]

antibiyotigi yarim birakmak

hasta oldugumda doktor bana 7-10 gunluk antibiyotik veriyor ama ben 3. gunde iyilesip 5. gunde birakiyorum antibiyotigi. bu durumun ne gibi sonuclari olabilir? antibiyotik direnci falan gelistirir miyim?




 
  • nrmnm  (04.12.16 07:26:27) 
insanligi senin gibiler yok edecek.


  • beriberi  (04.12.16 09:38:30) 
evet, bakterilerin bagisiklik kazanmasina sebep oluyormus bu hareket sanirim. ama ben iyilestiysem, vucudumdaki tum bakteriler yokoldu demek degil mi bu? ya da uremeyi durdurmuslardir, zamanla yok olurlar. tekrar hasta olmuyorum cunku ilaci birakinca sonucta.

neyse, iyilestikten sonra 5 gun daha antibiyotik kullanmam gerekmesine pek anlam veremedigim icin sormustum.
  • bilader  (04.12.16 10:13:48) 
Belli bir program çerçevesinde ilerliyor antibiyotik. Aniden bırakınca hastalık geri gelebiliyor, yaşadım oradan biliyorum. Bir de direnç kazanmaması için, ileriye yönelik program gibi düşün.


  • sevgikusunkanadinda  (04.12.16 10:34:13) 
bu sorunun cevabını ben de arıyorum. maalesef bu konuda da millet ikiye bölünmüş vaziyette. kimi diyor sonuna kadar iç, kimi diyor içme. umarım antibiyotik içerken cır cır olurlar.


  • for day to break  (04.12.16 11:25:18) 
Vucudundaki tum bakteriler yok olmuyor tabi ki iyilestiginde. Vücudunun yuzde bilmemkaci bakteriden oluşuyor zaten. Bunlarin bazilari bağışıklık sistemin düştüğünde hastalik yapiyor. Eger antibiyotigi yarım birakirsan tamamen yok etmediğin bakteriler o ictigin ilaca direnc kazanir, bir sonraki hastalığında icip 3 gunde iyilestigin ilac 2 kutu da icsen sendeki bakterileri etkilemez ve daha kuvvetli bi antibiyotik kullanman gerekir. Iyilestim diye onu da uc gün sonra birakirsan sağ kalanlar o ilaca da direnc geliştirir ve bi sonraki hastaliginda daha da guclu antibiyotik kullanman gerekir. Bu boyle gider. Bir gun bir bakteriye etki edecek gucte antibiyotik artik uretemedigimizde de insanlik olarak uyduruk ama ilaclarimiza direnc kazanmis bi bakteri yüzünden ölüp gideriz.

Bakterilere bakacak olursan asitten tut, asiri tuzlu ortama, çılgın sıcaklıklara her turlu ekstrem kosula uyum saglayip yaşayabilen bir mahlukat. Zor bir durumda biri ölecekse o bakteriler degil biz oluruz.
  • passive aggressive  (04.12.16 11:25:23) 
@cureforlove
4 paragraf yazı yazdım mobilden girdiğim için gönderirken silindi.
O yazıdaki akademik referansların hiçbiri ilacı kafanıza göre kesin demiyor. Antibiyotik kullanımının yan etkilerinden bahsediyor.
Hatalı antibiotik kullanımının sonucu multidrug resistant bacteria oluyor. Size bişey olmaz torunlarınız, gelecek nesiller sürünür.
  • archmage mahmut  (04.12.16 12:26:08) 
hayır iyleştiğini hissetmen bakteriler öldü demek değildir. bu çok yanlış bir düşünce. mesela 1 milyar bakteri seni hasta etmiştir, 1 hafta içmen gereken ilacı 3 gün aldın diyelim, bu sayı 400 milyona düşmüştür. hatta 600 milyonu telef olmamış da bayılmış da olabilir. sen kendini iyi hissettin bıraktın ilacı. işte o kalan 400 milyon süper bakteri oldu hayırlı olsun. artık bir sonraki hastalığında içtiğin antibiyotik bu 400 milyondan üreyen bakteriler yüzünden işe yaramayacak.


  • cekilmis gayfe  (04.12.16 12:31:19) 
ovvv bakterilere o antibiyotigin aşısını yapmis oluyoruz yani. bundan sonra tum antibiyotiklerimi bitireyim oyleyse. herkese tesekkurler.

@archmagemahmut yazilan uzun yazilarin gonderilemeyip silinmesi kadar sinir bozucu bir sey daha yok :( yazdigini 4 paragrafmiscasina ciddiye aliyorum. pandemic yaratmamak icin antibiyotikleri sonuna kadar iciyoruz oyleyse.
  • bilader  (04.12.16 13:11:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.