[]

ikinci el bilgisayar

merhabayın.

bana böyle idare edecek bi bilgisayar lazım. kasmasın, çok fazla işlem yapmayacağım. işim tarayıcıda. yani photoshop kullanacağım en ağır program olacak öyle diyeyim.

letgo'ya ya da facebook gruplarına baktım. 200-300 liraya bile bilgisayarlar var.

şu an kullandığım bilgisayarın 10 yaşından büyük olduğunu düşünürsek, bundan daha kötü olmaz diye düşünüyorum. debian yüklü bir acer aspire. yavaş tepki veriyor. yoruldu artık.

bu tepki vermeyi geciktirmesin yeter.

internetten bilemiyorum. gidip görebileceğim bi yer önerir misiniz?


ha bir de bi tane tertemiz laptopum var. tamir edemediler. dell'e vermek istemiyorum çok para ister diye. onu yaptırmak daha kârlı olabilir mi? yaptırılır mı acaba? her şeyi kesin yapar dediğiniz bi bilgisayarcı var mı? teknolojik atıklara da karşı olduğum için ikinci el bilgisayara vereceğim parayı tamire vermeye razıyım.

 
arıza şöyle; bilgisayar alındığı günden beri yüksek ısıda çalıştı. öyle kasan şeyler de değil, chrome'da candy crush oynarken 90 derece oluyordu. defalarca servis geldi macun değişti fan değişti anakart değişti. garanti bitti cihaz elimde patladı tabi. sonra bir gün piyuv dedi gitti. birkaç kez ışığı filan yanarak açıldı. ekrana zar zor görüntü geldiği oldu ama şimdi hiç ama hiç hareket yok. her bilgisayarı yaparım diyen bi bilgisayarcıya verdik. baltan 300 lira masrafı var dedi. ama sonra yapamadığını söyledi. sorunu da söylemedi.

anakart bile olabilir problem. bilmiyorum. onun anakartından da yokmuş galiba pişyasada. i5 bilgisayar yalnız. çok eski değil. dell n411z
  • yoggi  (03.12.16 22:35:41) 
Teknolojik atiklarinizi bagis olarak Tegv'e goturebilirsiniz ;)


  • meteorzede  (03.12.16 22:38:00) 
çöpe atmıyorum zaten. atık olmasındansa çalışabilir durumda kullanmayı tercih ediyorum diyorum. donanımı iyi bir bilgisayar çünkü.


  • yoggi  (03.12.16 22:49:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.