[]

bu tartışmayı nasıl görüyorsunuz?

www.express.co.uk

en altta, yorumlar kısmında 'johann-ecehan' diye iki üyenin konuşmaları var. bir tarafta 'inançlara saygınız yok, katilsiniz' var, öbür tarafta da 'katilsiniz, eşitlikçiyiz' var.

yorumları okudukça dünyanın türkiye'ye bakışı, türklerin yabancılara olan bakışı falan çok ilginç geldi bir an.

edit: bu adamlar bizden ne kadar nefret ediyormuş. şaşkınlıkla okuyorum.

 
açıkçası batılı'nın bu cahil cesaretiyle ahkam kesmesi sinirlerime dokunuyor. aynısından reddit'te de var. türkler şunu yaptı bunu yaptı. abi özellikle ihtisas, ilgi alanı olmayan adam bu konuları bu derecede bilemez. çok net. ama aynı bizim çomar kesimin rte'den duyduğunu sorgulamadan doğru bellemesi gibi, onların da medya organları kafalarına bazı fikirleri işliyor.

yahu ankara'daki askeri servis patlamasından sonra hava kuvvetleri kandil'i bombaladı misilleme olarak. o zamana kadar severek takip ettiğim guardian'ın başlığı "turkish jets bomb kurds" şimdi bu başlığa tıklamasa bile bu tarz haberleri göz kenarıyla okuyan averaj takipçinin kafasında şu oluşuyor. "ulan bu türkler kürtlere ne zulmediyor arkadaş" sonuçta bilinç bir çalışıyorsa bilinçaltı 5 çalışıyor, alt planda kaydı o şekilde tutuyor. bizim agresif dış politikamız da duruma hiç yardım etmiyor.

aynısı ermeni soykırımı'nda da var. bunu holocaust'a benzeterek anlatmaya bayılırlar. biri de demez ki abicim neden yaşanmış bunlar. sakin sakin oturan ermenilerin üstüne devlet onları çöle sürdü. hem de cihan harbinin ortasında. hem de imparatorluk kendi götünü kurtarmaya çalışırken. hem de silah alamayacak bir fakirlik ile kırılırken. akıl var izan var, sistemli bir soykırım yürümüş olabilir mi?

neyse. durum bu. medya algısı sayesinde ciddi bir anti-türk kamuoyu oluşturuldu. bunun sebebi bu.

şu konuda da ecehan dibine kadar haklı. osmanlı hiçbir şekilde zulüm, baskı ve asimilasyon odaklı bir politika izlememiştir. izlese 6 asır iskan ettiği balkanlarda bir allahın kulu kendi dilini, dinini konuşabilir miydi? 6 asır başka bir milletin altında yaşamış bir diğer millet nasıl değerlerini kaybetmez. hintlilerin 1 asırda dillerini saçmasapan ingilizce-hintçe karışımına dönüştürmesini düşünün. afrika'da frankofon haritayı gözünüzün önüne getirin. bunların hepsi 1 asırdan az sürede oldu.

bugün 2 asır türk hakimiyetinde yaşamış macaristan'da bunun zerresini görüyor musunuz?

yazılacak çok şey var da, sussan gönül razı değil, söylesen tesiri yok.
  • antikadimag  (03.12.16 21:55:53 ~ 21:56:12) 
@antikadimag

o kadar güzel özetlemişsiniz ki.. ben okurken gerçekten midem bulandı. meğer biz ne pislikmişiz de haberimiz yokmuş.. rumları, ermenileri, yahudileri katletmişiz..

bir Allah kulu da çıkıp demiyor ki senin afrika'da katlettiklerin insan değil de hayvan mıydı? yazık..
  • tosiba  (03.12.16 22:01:25 ~ 22:02:16) 
ben uzerime almiyorum. "biz" kim? "turkiye" ne?

antikadimag'in demek istedigini anliyorum da... osmanli'nin "hukum surdugu" yerlerde izinin olmamasi acinasi. adamlarin haracini almis, birsey verememis gibi duruyor. birkac cami mi? ne kalmis geride? bilen bana da anlatsin; soz, okurum.
  • e haliyle  (03.12.16 22:25:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.