[]

Dolar - Konut - Faiz

Gençler içinde bulunduğumuz durumda dolar her gün artan bir ivme ile yükseliyor. Piyasada döviz kalmadı en son borsa bile tüm nakitlerini Lira'ya çevirmeye karar verdi malum kişinin emriyle. Bu durum belki kısa vadede doların ateşini alır ancak orta ve uzun vadede hala belirsizlik söz konusu. Faizleri artıramıyor TCMB yine emirlerle.

Şimdi ilk sorum şu, doların ibresini belirleyen en önemli faktör şu an başkanlık sistemi ve anayasa değişikliği ve bunların yanında ise Suriye operasyonu, Trump'ın başkanlığı, AB'nin bize sırt çevirmesi gibi etmenler varken RTE'nin hala faizleri düşük tutalım ısrarı neden? Ülkede döviz kalmadı paranın değeri yok. Paranın değeri yokken piyasaya daha fazla para sürmek mi olay hakikaten?

İkinci sorum ise bankalar kredi dağıtmaya düşük olan faizin de yardımıyla devam ettikçe ne olacak? Tüketim artacak ve kriz gelmeyecek mi? İşletmeler kirasını dolar cinsinden verirken, aldığı ürünleri dolar cinsinden ithal ederken faiz artırıp doları düşürmek yerine neden halkı borçlandırıp daha çok ürün satılmasına yol açıp sürümden kazanmaya çalışan bir ekonomimiz var? Mantığı var mı?

Üçüncü ve son sorum ise bu ortamda düşük faizle konut kredisi çekip uzun vadeli borçlanarak konut sahibi olmak ne kadar mantıklı? Konut alınacaksa eğer daha ne kadar (yani ne oluncaya kadar) beklenilmeli?

Not: Yatırım tavsiyesi istemiyorum. Tamamen merak

Edit: özür dilerim gençler. borsa yazacağıma merkez bankası yazmışım

 
"Piyasada döviz kalmadı en son Merkez Bankası bile tüm nakitlerini Lira'ya çevirmeye karar verdi"

Ne zaman oldu bu ? Var ise kaynak alabilir miyim ?
  • infernalcadre  (02.12.16 21:25:32) 
önce o eli indir, check your facts hacı abi.

merkez bankası tüm nakitlerini liraya çevirmemiştir bence. borsa istanbul'dur o. 600 milyor dolaresi var onu tl'ye çevirmiş, ki devede kulak.

rte faizleri düşük tutalım diyor ki konut kredi faizleri de yükselmesin, evleri satılmazsa ekonomi çoh eyi diyecek kimse kalmaz.

şu ortamda kredi çekmen gerekiyorsa hemen çek, faizleri daha fazla düşük tutamazlar ama kredi çekip yatırım yapma.
  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (02.12.16 21:26:24 ~ 21:29:30) 
borsa düşünüp merkez bankası yazdım ya kusura bakmayın


  • dog day afternoon  (02.12.16 21:29:26) 
Ilk olarak borsanin varligi nedir pek bsi bulamasam da yalakalik tamamen diye dusunuyorum.
Ekonomi son zamanlarda cok durgun, belki o taraftan hareket saglariz mantigi. Tl deger kaybettikce belki bi miktar ihracat rakamlari artar, ic piyasa jotu olmaya devam edecek gibi.
Ben olsam su siralar konut almazdim, ne olacak satislar cok kotu bi sekilde indirmek zorunda kalir insaatcilar fiyatlari.
Boyle durumlar iste
  • solenkol  (02.12.16 22:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.