[]

ne zaman kitap okuyorsunuz?

hiç kitap okumadığımı fark ettim; utandım.
siz ne zaman okuyorsunuz abi? önümde pc varken kitap okumayı beceremiyorum. çok mal oldum.
yolda okunanlar sayılmaz. bunun dışında ne zaman okuyorsunuz?
her gece uyumadan okumaya başladım ama yetmez.

 
açıkçası kafam ne zaman rahatsa o zaman, belli bir zaman yok yani. stresliysem, "ne yapacağım ben?" diye kara düşüncelerdeysem, kafam rahat değilse okuduğumdan bir şey anlamıyorum.


  • m e b  (02.12.16 19:51:30) 
Okumuyorum. Bana göre çağ değişti. Kitap okumak bir zevk haline geldi. Mesele okumak ise fark ettiysen şu an bile okuyorsun. Okuma sorunu pek yok.

Ha buradan edindiğin bilgi ne kadar doğru diye sorgulama meselesi var o apayrı bir konu. Bilinçli bir insansan onu da ayırt edebiliyorsun.

Alttaki arkadaşa: Prim yaptığım falan yok. Alanım ile alakalı milyon tane şeyi okumak zorundayım; ancak roman okumak gibi eylemler bu çağ için bir zevktir. Buna da bir söz etmedim. Aksine sen okumayana laf atarak kitap okumak üzerinden prim yapıyorsun. Bilgine...
  • tuzumkuru  (02.12.16 19:54:41 ~ 20:04:41) 
yatmadan önce okuyorum genelde ama pek verimli olduğunu söyleyemem, gafa galdırmıyo onca saatten sonra.


  • der meister  (02.12.16 19:58:00) 
Genelde akşam 8-10 veya 9-11 şeklinde 2 saatlik bloklarla okuyorum izleyeceğim maç vb. olmadıkça. Haftasonu evdeysem gün içinde yine 2 saat civarında okuyorum. Genelde akşamüstü gibi oluyor o da.

Bir de tren yolculuklarında, o da ayda yaklaşık 8 saate denk geliyor.
  • Lethe  (02.12.16 20:01:09) 
Hafta ici yorgun degilsem yatmadan once 1-2 saat okurum. Yorgunken okudugumu anlamiyorum. Hafta sonu daha cok vakit oluyor, aslinda isteyince vakit yaratiliyor bir sekilde. Ayda 2 kitap bitirmeye calisiyorum bu sekilde.


  • turuncu sufle  (02.12.16 20:04:58) 
kendim zaman yaratmaya çalışıyorum. bilgisayarı kapatıp okumaya çabalıyorum. sen de her gün kısa da olsa düzenli olarak bunu yapmayı deneyebilirsin. yolda okumayı da küçümseme. o kadar vakit boşuna geçmemiş olur; şahane bir çözüm.


  • fragile lady  (02.12.16 20:08:08) 
@fragile lady
yolda okumayı küçümsemiyorum. bence iyi bir şey zaten. sadece onu normal ve kolay bulduğum için o hariç diye sordum.

  • nigeo  (02.12.16 20:12:39) 
bilgisayar/tv/telefon karşısında kitap okunmuyor. okuduğum kitabı hep yanımda taşıyorum, evde elimden düşürmüyorum bitiyor bir şekilde.


  • sayns  (02.12.16 20:57:38) 
Artık kimse kitap okumuyor. Okuyanların da çoğu ''okuyormuş taklidi'' yapıyor.Evet, genelleme yaptım olley


  • misir curcunasi  (02.12.16 21:32:07) 
7" tablette aldiko kurulu, işe giderken mutlaka götürüyorum, sağa sola giderken yanımda gezdiriyorum. bir şeyler beklerken 5-10 sayfa okuyorum. evde de kindle var, lavaboya bile götürürüm onu. bi gün satayım dersem ve buralardan alıcı çıkarsa en özel anlarımda benimle birlikte olduğunu düşünerek fiyat versin. kıps.


  • kaichi  (02.12.16 21:34:10) 
her gün en az 100 sayfa okuyorum. işyerinde molalarda ve öğlen yemeğinde, akşam servisle eve giderken ve yatmadan önce. aklıma estiği zaman okuyorum.


  • yollarbenibekler  (02.12.16 21:51:35) 
İşte fırsat buldukça, onun dışında da her gün akşam yemeğinden sonra.


  • BuddyGuy  (02.12.16 21:59:27) 
Millet 20:00-23:30 arası Elçin Sangü dizisi, Muhteşem Süleyman dizisi izlerken okuyorum.


  • kaportaci mahmut  (03.12.16 02:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.