[]

Dolar neden yukseldi

son bir kac aydir dolar neden bu kadar yukseldi? Biraz uzak kaldim olaya :) madde madde yazar misiniz nedenlerini




 
  • lazpalle  (02.12.16 18:53:56) 
  • rentts  (02.12.16 18:55:05) 
reisin hedefine ulaşmak için: hedef 4.0

redaktif.com
  • burya  (02.12.16 19:03:36) 
Bizimle alakasi yok, dis etkenler. Bizim ekonimimizi sarsmaz zaten.


  • stavro  (02.12.16 19:10:01) 
Uzun vadede kurun sıçmasını soruyorsan üretimimiz yok ondan dolayı özet olarak. Kısa vadeli olarak dünyaya zerre güven vermiyoruz: bir denilen diğerini tutmuyor, darbe falan filan ortamı, hak ve özgürlüklerin kısıtlanması gibi durumlar, terör olayları ile (politik risk). Cağrafyamızdaki bokluklar yine zincirleme şekilde ilerliyor (terörü besleyen durumlardan biri zaten her şeyin bir birine bağlanması doğal). Trump, Brexit gibi olaylar elbette etkiliyor ancak bayağı negatif ayrışıyoruz.

En son olarak piyasada likidite falan kalmadı, sadece Dolar değil Euro da çıkıyor bunun nedeniyle. Nasıl olsuğunu anlatayım: Herkes Dolar ve Euro toplamanın peşinde ve hayvan gibi borçlu olduğumuz bir durumda (devlet ve özel sektör olarak tabii devlet nispeten daha az ancak devleti de etkileycek bu durum uzun vadede vergi tahsilatları düşünce) piyasada dolaşımda olan bir döviz olmadığı ve döviz sağlamanın maliyeti gittikçe arttığından ötürü her şey kısır döngüye girdi.

Bizimkilerin Dolar bozun falan filan demesi onun yüzünden ortalıkta para kalmadı ki bunun bir sonraki evresi seneye gelecek ki insanlar harcamalarını tamamen kısacaklar (burası tahmin). Harcamalar kısılınca otomatik olarak işletmeler sıçışa geçecek. Anlayacağın çok kötü durumdayız çok.

Hatta sınırlı sayıda üretimimiz bile ithalata bağlı yani öyle diyim. Üretimde kullanınan makine ve malzeme yurtdışından geliyor. Yazdıkça yazılır sen düşün artık. Bu konuya her bakan farklı bir sorun bulacaktır muhakkak.
  • tuzumkuru  (02.12.16 19:31:28) 
  • westblack  (02.12.16 20:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.