[]

nusr-et'teki etin özelliği ne, çok mu lezzetli?

niye bu kadar pahalı? özel pişirme püf noktaları mı var acaba? giden olursa bu sırrı öğrenip benimle paylaşsın lütfen.




 
eğer iyi bir kasap bulursan aynısını hatta daha güzelini yarı fiyatına evde de yaparsın. adamın yaptığı şey güzel et bulup azcık tuz biber atıp ızgarada medium rare pişirmek başka bişey değil.


  • loser blueser  (02.12.16 16:57:43) 
medium rare'e kadar ben de inanarak okuyordum ki, medium rare'de bi' kafa karışıklığı yaşadım.

Ben de merak ediyordum, geçenlerde günaydın'a gittim(nusr-et'i merak edip günaydına gittik ama olsun, fukaralık) etin yumuşak olması dışında pek bi' şey anlamadım. Zaten ben ekmeksiz yerken de çok fazla tat almıyorum.
kültürel bi' olay sanırım, biz fukaralıktan hep ekmekle yediğimiz için artık ekmeksiz tadını bi'şeye benzetemez olmuşuz.
  • mete kudur  (02.12.16 17:02:15) 
yok aynısı evde biraz zor olur. olur da zor olur.

nusret'in eti dry aged denilen yöntem ile doğrudan hayvandan çıkarılıp satılmıyor. özel buzdolaplarında belirli bir süre bekletiliyor. sanırım asıl püf noktası bu.

ikincisi, hiç gitmedim ama kömür ateşi kullandığını tahmin ediyorum. yani döküm tava diyecekler şimdi ama gaz ocağı üstünde göküm tava ile kömür ateşinin çok farkı var. ev tipi mangal ızgarası da değil üstündeki muhtemelen kömürün üstündeki de döküm bir ızgara. bizim tel ızgaralardan değil.

gerisi suyunu kaçırtmadan mühürleyip içi pembe kalacak şekilde pişirmek. yukarıdakileri sağlarsanız bunu yaparsınız evde.
  • kibritsuyu  (02.12.16 17:05:09) 
özel et alıyor çünkü. aldığı etin yetiştirilme maliyeti daha fazla,
ayrıca o etler dinlendiriliyor haliyle onun maliyeti de daha fazla oluyor. (21 gün mü ne dinlendiriyordu etleri özel dolaplarında)

ha yine de o para eder mi?
et tek başına o para etmez.

ama oradaki eti, hiç pişmeden almak istesen şuan kasaptan aldığın etin 2 katı fiyatına alırsın yine, öyle söyleyeyim.

paranın kalanı; eti ustaca pişiren şefe, etin yanında kullanılan malzemenin kalitesine, mekandaki ambiyansa veriliyor.

nusretteki et neden pahalı? (etin maliyeti dışında söylüyorum)
çünkü nusretin o işletmeye harcadığı paraya oranla düzgün bir kazanç elde etmesi gerekiyor. o yüzden pahalı.

nusret orada 50 tane garson çalıştırıyorsa, o işletmeye bilmem kaç milyon tl lik dekorasyon vs. masrafı yaptıysa, pr çalışmaları falan yapıyorsa bütün bu giderlerini topluyor ve diyor ki: bu masaya oturan bir kişiye en az 70-80 lira masraf yapıyorum. eğer ben o kişiden 200tl kazanmazsam bu işletmeyi hiç açmam giderim köşede tavuk dönerci açarım kalan parayı da inşaat işine harcarım.

der.

işte asıl sebebi bu yani.
  • tchuck  (02.12.16 17:07:22) 
Bazı yerlerde para yemeğe değil ambiyansa, orada yeme imajına verilir.


  • d max  (02.12.16 17:08:57) 
@d max, işin o yönü de vardır elbette ama ben lezzet olmasa bu kadar tutmaz sanki diye düşünüyorum.


  • for day to break  (02.12.16 17:10:55) 
vedat milor nustret diye youtebada arat. orda acikliyor.
etleri ozel almasi, dinlendirmesi, duzgun yerlerden kesmesi, az pisirmesi sulu olmasi vs vs

  • partizan  (02.12.16 17:23:55) 
tutuyor olmasının sebebi lezzet değil, popülerlik.

nerde o günaydın'a gittim, napalım fukaralık diyen arkadaş? hah yukarıdaymış. nusr-et dükkanları daha portakalda vitaminken bildiğim kadarıyla nusret gökçe isimli şu ilginç adam günaydın'ın şefiydi. kim elinden tuttuysa ayrılıp kendi zincirini kurdu. ona da ferit şahenk el verdi, birkaç trendsetter orada yemek yiyince boynuz kulağı geçti. oldu sana zincir.

mevzu et değil. bu adama kimse el vermese, bu hala günaydın'da et pişiren herhangi bir şef idi. günaydın'a da takılan olmayınca sıradan bir stek house'un sıradan şefinden öteye gidemezdi.

bazen gerçekten şu illuminati falan olaylarına inanıyorum. acun'un sıradan bi muhabirken çok matah programlar yapıyor gibi türkiye2nin en ünlü televizyoncusu olması, etçi adamın bir anda bu kadar popüler ve para kıran mekanlar olması, abuk şarkıcıların, şovmenlerin bir anda parlayıvermesi. bi numaralar dönüyor da du bakalım.
  • kibritsuyu  (02.12.16 17:27:30 ~ 17:27:56) 
günaydın'da çırakken biriktirdiği parayla güney amerika'ya gidip işin inceliklerini öğreniyor, geldiğinde de yaptığı iş beğeniliyor ve doğuş grubundan yatırım alarak yeni bir marka yaratıyor.

et pişirmekte ne var, ateş var ızgara var et var gibi yorumlar bence saçma. adam olaya katma değer ekliyor, yaptığı etler günaydın'ın etlerini filan sollar. onun dışında da bir marka / bir konsept yarattı ve oradan da para kazanıyor.

ben anormal bir şey göremiyorum. "birileri elinden tuttu öyle zengin oldu yeeeaaa" derken sizin niye elinizden tutmuyorlar mesela? madem o kadar kolay siz de yaptın.

sermaye övücüsü gibi gözükmek istemem ama nusr-et e tepki göstereceğimize ankara'dan birilerinin yğeeni diye trt'ye müdür olarak atanıp hiçbir şey yapmadan 10binlerce dolar maaş alanlara tepki gösterelim...
  • luchetti  (02.12.16 17:49:54) 
nasıl et pişirmekte ne var?

dünyanın en elit restoranlarının en önemli meziyeti et pişirmektir. et pişirmek ağır sanattır.

hepsinden önemlisi çok pahalı malzeme olduğu için, çoook daha büyük ustalık gerektirir.
  • tchuck  (02.12.16 17:55:04) 
tchuck +1 pişirme ve hazırlama yöntemi lezzeti yakalamada çok önemli bir faktör. et ne kadar kaliteli olursa olsun beceriksiz ellerde ziyan oluyor diye düşünüyorum.


  • for day to break  (02.12.16 18:09:26 ~ 18:09:48) 
Sadece etin tadının güzelliği değil onun reklamı daha önemlidir. Okuduğum kadarıyla asıl etlerle nusret değil abisi Uğur ilgileniyor diye biliyorum. Arka tarafta abisi Uğur var diye biliyorum. Nusret ise daha çok ön planda çalışıyor tabiki iş tecrübesi var kasaplıkta kötü değil. İnsanlar sadece et güzel diye gelmiyorlar biz Türk'ler belli bir kesime kendimizi kabul ettirmeyi severiz. Örnek veriyorum 6s'imiz varken ve sağlamken sırf almak ve göstermek için 7 alan insanlarız. İnsanlarda nusreti sevdiler her anlamda ve bir marka oldu artık. Parası olduğunh göstermek içinde giden fotoğraf çekip instagramda paylaşan insanlar yok mu? Var. O yüzden olay sadece etin güzelliğinde değil aynı zamanda da reklamda bunu da nusret çok iyi yapıyor. Ben bile instagram hesabındaki paylaşımlarına gülüyorum açıp izliyorum. Arkadaşlarla aramızda espirisini yapıcak duruma geliyoruz. Öğrenci olmama rağmen (para kısıtlı tabiki) et de çok sevdiğim için izledikçe canım çekiyor ben bile merak ettiğim için gitmek istiyorum olay bence tamamen reklamda. Etker kötü mü? Zannetmiyorum.


  • powerpufgirl  (02.12.16 18:22:51) 
bu isin olmayan sirri iyi malzeme. gerisi de hikaye.

yemek pisirmeyi bilmiyorsa "et pisirmek..." diye degil, "et yemek..." diye konusmali insan.

nusr-et'in basarisi reklamdir. darbeyle mahvedilen makul insanlarin yerini alan soytarilar ve onlarin copleriyle beslenen medya, yaratilan kolpa degerler, ve saire...

et pisiriyormus. hahah, he...
  • e haliyle  (02.12.16 18:30:07) 
Topçular popçular gelsin. Fakir müşteri gelip onları rahatsız etmesin. Ortamlarda da böyle et yok ağa diyelim.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (02.12.16 18:38:45) 
not: dizi bolumu basi 50 bin alanlar "oyuncu" mesela bu mantiga gore. konser basi 100 bin alanlar "muzisyen", kitaplarindan 1 milyon kazananlar da "edebiyatci."


  • e haliyle  (02.12.16 19:08:30) 
fiyatlar nasıl burda? t-bone yesek mesela ne kadar ?


  • nucleon  (02.12.16 19:24:35) 
@nucleon

t-bone 100
dallas steak 120
nusret kobe 150
lokum 90
kuzu kafes 240.
  • ada meltemi  (02.12.16 21:49:30) 
Reklam artı kalite/fiyat'in her işte olduğu gibi burda da parabolik artıyor oluşu.


  • hexa  (03.12.16 15:22:46) 
Nusret'in püf noktası bence %90 kullanacağı eti seçmek kalan %10 da pişirme,sunum,reklam vs.

Etin lezzeti daha hayvanın nerede otlatıldığından başlar.Bizde sıradan restoranlar pek önem vermez ete.Nusret muhtemelen etin yediği otlara,merada ne kadar dolaştırıldığına,yağlanması için ne kadar bekletilmesi gerektiğine vs. ve bunun gibi bizim bilmediğimiz bir ton detaya dikkat ederek et alıyordur.

Ben köyümde merada otlatılan kuzuların etinin lezzetini İstanbuldaki çoğu restoranda bulamıyorum.Bunlara dikkat edenler fark yaratıyor
  • turkuaz  (03.12.16 15:59:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.