[]

İşle ilgili sorunlar/sorular

Biraz uzun olacak değerli vaktini ayıranlara teşekkür ederim.

Yaklaşık dokuz ay önce küçük-orta ölçekli bir yazılım şirketinde yetiştirilmek üzere işe başladım. Normalde direkt patrona bağlı ve bizzat onun yanında işi öğrenecektim, bi yurtdışı projesi vs. derken beni iki kişilik bi ekibe verdi, orada devam ediyorum hala. Ekibin lideri beş yıldır şirkette ve kendi de yerinin sağlam olduğunu vs. dile getiriyor, geçinmesi biraz zor bir kadın, Karadeniz inadı ve inkarcılığı var (ben de Karadenizliyim) benden iki yaş büyük ve yöneticilikten zerre anlamıyor. Öteki kadın benimle yaşıt, şirkette ikinci yılı ve bu kadınla çok iyi anlaşıyorlar.

Gelelim problemlere: Ben başladığımda gerçekten yeni mezun olarak neredeyse hiçbir şey bilmiyordum işle alakalı ve sağ olsunlar ikisi de bana hep yardımcı oldular. Ama zamanla yönetici olan kadın chicha ya x ay oldu bunları biliyor olman lazım artık şeklinde sitemler etmeye başladı, bi ara sürekli benim pozisyonuma alınan bilmem kimi patronun nasıl kovduğundan, kimi elemanı bir buçuk sene sonra bile kapı dışarı ettiğinden bahsetti. Birkaç ay önce öteki kadın yurtdışına gönderildi, biz ikimiz kaldık ve genel olarak hep gergin geçti bu iki ay. O sırada ben hafta sonu yapmam gereken bi işin bir kısmını yaptığımı düşünerek yapmadım ve pazartesi o işin akıbetini sordu. Ben de açık açık o kısmı unuttum dedim, vay efendim nasıl unutursun, müşteriye rezil olduk, itibarımız zedelendi, vik vik iki gün boyunca bana trip attı. Yetmedi ertesi gün gidip patrona beni şikayet etti. İki gün patrondan tatlı sert uyarılar, bu yaptığının tekrarı olursa senin için iyi olmaz alt metinli konuşmalar dinledim. Aslında yapmadığım şey yüzünden kimse mağdur olmadı, hiçbir iş aksamadı ama kadın beni göt altına atmakta hiçbir beis görmedi. Neyse onu da unutmuş gibi yaptım, verdiği işleri aksatmadan elimden gelenin en iyisi şeklinde yapmaya çalıştım ama doğru yaptığım şeylerde bile sürekli böyle yaptın ama ile başlayan cümleler duydum. İşleri kendim halletmeye çalışacak kadar tecrübeli değilim, ondan ya da öteki kadından yardım almam gerekiyor çünkü kendi sistemimiz olduğu için dışarıdan yardım çoğunlukla işime yaramıyor. Bu kez de paradoksa sürükleniyorum, sorduğumda ayrı sormadığımda ayrı bir şeyler işitiyorum. Bu da iş özgüvenimi kırıyor, böyle olduğu için yine uyarı alıyorum.

Kısacası bu kadını memnun edemiyorum, suyuna gidiyorum ama böyle de bir yere kadar sanırım. Bazen hiç iş vermediği oluyor, kendi kendime bir şeyler eşeliyorum, ona soruyorum elinizde iş varsa benimle paylaşın diye ama yok diyor, mal mal takılıyorum ben de. Bu hafta yeni biri işe başlayacak, belki ona biraz iş öğrettikten sonra beni siktir edecekler bilmiyorum ama bu durum iyice canımı sıkıyor. Ufaktan iş bakmaya da başladım onlar kovacaksa da elim boş olmasın diye çünkü işsiz kalamam hem maddi hem diğer durumlardan dolayı. Daha önce beş altı ay iş bulamamış ve bunalımdan bunalıma sürüklenmiştim, aynı zamanları daha ilk işimde tekrar yaşamak istemiyorum.

Soruya gelecek olursak ben bu kadınla özel olarak konuşayım mı? Bakın bu tavırlarınız beni böyle olumsuz etkiliyor, performansımı düşürüyor, bana yapabileceğim işler verdiğiniz sürece hiçbirini aksatmıyorum ve elimden geleni yapıyorum demenin faydası olur mu? Ne yapayım? Patrona hiç söylemek istemiyorum, anlattığım olaydan sonra gözünde pek iyi bir imajım yok sanırım ve zaten aralarından su sızmıyor, kesin faturayı bana keser yani.

 
Oh ekibimi değiştirdiler, rahatladım!


  • chicha  (06.12.16 20:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.