[]

diyette tatlısızlıktan kudurma eşigi

hele ki reglken bunu atlatmak cok zor. ilk haftalarda cok daha rahattım. en zararsız tatlı öneriniz nedir? meyve kesmiyor, evde şeker katkısız pekmez var arada içine ceviz atıp yiyorum ama:/




 
muz üstüne kakao serpmek. anında kitler.

harici tatlılar da bol tarçınlı yemek lazım
  • arphenion  (01.12.16 19:02:55) 
Hurma yemek.

Sut + muz + tarcin + sekersiz hakiki kakao tozu
Bunu shake de yapabilirsin
  • kuehles blondes  (01.12.16 19:09:23) 
ac kalmayacaksiniz. bildigim anahtar bu.


  • e haliyle  (01.12.16 19:11:11) 
böyle kriz geldiği zaman 1 küçük parça bitter çikolatayı dilin altına koyup eritin.


  • MtKrt  (01.12.16 19:11:20) 
ben muzu, bademi ve sutu atiyorum robota super bir icecek oluyor.

diger yontemim de az seker ile nisastali sutlu muhallebimsi elde etmek. hem seker ihtiyacim gidiyo hem de regl donemi sut, yogurt vs yuketmek epey iyi oluyor.
  • eskidim  (01.12.16 19:15:36) 
Kuru incir. Bir süre sonra onu da aramıyorsun.


  • pulsartgr  (01.12.16 19:16:27) 
Keçiboynuzu kemirenleri duymuştum


  • amenable  (01.12.16 19:17:40) 
Meyve porsiyonunu activiaya doğrayıp tarçınlayınca yerini az çok tutuyor-Favorim dilim ananas. Ara öğünde haftada 1 olmak kaydıyla sütlü tatlı ya da bir kutu danone çikolatalı puding de yiyebilirsin-benim diyetisyenim izin veriyordu regl dönemi için, sade türk kahvesi yanında bitter çikolata da alabilirsin. Süt içeceğin zaman yine tarçın katabilirsin o da biraz kesiyor.


  • patiska  (01.12.16 19:31:03) 
şekersiz damla sakızlı muhallebi satılıyor onu alıp yaparken içine az miktar pekmez ya da bal koyuyorum.Muhallebi yemiş oluyorum. Çünkü öyle pekmez, hurma, kakaolu muz yiyince sanki beynim onları tatlı gibi algılamıyor ve yedikten sonra hala asıl yemek istediğim şey aklımda oluyor.


  • lunedi  (01.12.16 19:38:59) 
Meyveli chia pudingi ama hemen olmuyor. Chia tohumunu alıp sütle karıştırıyoruz. İlk 15 dakika ara ara karıştırıp sonra buzdolabına koyuyoruz. Buzdolabında en az bir 4-5 saat dinlenince puding kıvamı alıyor ama chia puding'inin kendi tadı yok hemen hemen. O yüzden üstüne bol tarçın ve meyve koyarak yiyoruz. Bu meyveleri önceden de koyabiliriz (buzdolabında dinlendirmeye bırakırken) ama tarçın tepeye.
www.milliyet.com.tr

  • aychovsky  (01.12.16 19:51:29) 
ceviz fındık badem üzerine bi tatlı kaşığı fıstık ezmesi koyup gömüyorum.


  • demoniclewinsky  (01.12.16 19:55:42) 
ev yapımı yoğurdun içine yeşil elma-nar ve ceviz koyup tarçın döküyorum işe yarıyor. dün muzun üstüne tarçın ve ceviz koyup yedim ama çok tatmin edici olmadı.

reglken de bi küçük sütün içine çok az un-nişasta ve biraz şeker koyup muhallebi yapıp yemiştim. tek porsiyonluk bir kaçamak olduğu için kilo vermeye devam ettim bir etkisi olmadı.
  • passive aggressive  (01.12.16 20:41:11) 
Ne istiyorsan ye bu kadar eziyete gerek yok, geri kalan günlerde daha dikkatli beslenirsin telafi edersin. Hormonlar çıldırmışken terse kürek çekmeye gerek yok.


  • angelus  (01.12.16 20:45:33) 
activia tavsiye etmem, içinde şeker var çünkü -activia sadeyse bilemiyorum, doktor bir tanıdığım çok önermemişti ama lakin-

reglken tatlı istiyorsan bunun bir nedeni de şeker düzensizliği-insülin direnci olabilir. ek olarak magnezyum ve/veya krom eksikliği de sebep olabiliyor ki bunların hepsi bende var, ben de diyetisyene gidiyorum. benimki haftada 3 kere falan çikolata vermişti, sadece 5 ya da 6 kare ama istediğin herhangi birini yiyebilirsin demişti -ne bileyim eti stick çikolata da olur, milka, nestle, ülker de olur, fark etmez yani-, yine de diablo'yu öneririm demişti. diablo migroslarda bulunan, diyabetik hastalar için çikolata, güzel de kesiyor. başka diyabetik çikolatalar da yiyebilirsin. önemli olan delirip çok yememek, 5-6 kare yesen maksimum yeter. ek olarak koska'nın ya da tamek'in diyet reçelleri var, onlar da gayet kesiyor. ama bu dediklerimi ağır "yoksunluk" çekiyorsan yap XD hafif durumlarda muz üstüne kakao + süt, bunların yanına istersen fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ya da tarçın + elma ya da armut da gayet güzel alternatifler duyuru sakinlerinin dediği gibi. bir de yoğurdu -özellikle evde yapılmışı kendinden tatlı oluyor zaten!- ile balı ya da bahsettiğim diyet reçelleri karıştırıp yiyebilirsin, özellikle de kayısılı koska diyabetik reçel. yalnız diyabetik reçeller feci cırcır ve gaz yapar, onu da belirteyim, çok abarma yani. ha muz + tarçın da güzel oluyor. ama herşeyden önce kan testi yaptırıp magnezyum ve krom oranlarına baktır. hatta b12, demir falan da baktır. diyetisyeninle de görüş, doktorla da görüş, özellikle magnezyum tatlı krizini azaltıyor. ha bir de diyet kola da içebilirsin, bak o da güzel engelliyor krizi.

not: diyetisyenim diyet yiyecek ve içecekleri, ek olarak yapay tatlandırıcıları önermek istememesine rağmen öneriyor, çünkü "siz şişkolara böyle diyet veriyom veriyom, sonra aradan iki hafta geçiyo dellenip yemeğe sarıyosunuz bu sefer! o yüzden diyet reçel de ye, diyet kola da iç, yeter ki önce şu kilonu ver, sonra onları da kesicem zaten! nihohahaha!" falan diyen bir deli-manyak :D yoksa bu saydığım yapay tatlandırıcılı vs şeyler hiç de iyi değil cidden :( o yüzden önceliğin meyve + tarçın, yoğurt + tarçın vs türü işlenmemiş gıdalar olsun. baktın çıldırıyorsun, yapay şeylere abanırsın. zayıflamak da zor zenaat mirim :/

ha bir de tatlı istedikçe su iç, bazen cidden kesiyor 0_o nasıl öluyor ben de bilmiyom ama işe yarıyo :(
  • pasp  (01.12.16 21:02:52) 
Çikolatalı süt.
Ya da 2 kare çikolata(bitter ya da sütlü farketmez, değerleri çok farklı değil birbirinden)

  • megalomaniac  (01.12.16 21:22:57) 
Activia sade ve probiyotik yoğurt, aksine normal yoğurtlara göre daha faydalı o nedenle. İlk kez sağlıksız denildiğini duydum.

Edit: glikoz şurubu olduğu yazıyor sözlükte. bilemedim -diyet yaparken hep akşamları sade activia yemiştim diyetisyen tarafından verilen listeye göre.
  • patiska  (02.12.16 07:00:12 ~ 07:05:10) 
@patiska: sağlıksız demedim ben, içinde şeker olduğu için çok mantıklı değil meyveli olanları dedim. ek olarak activa'nın içindeki bakteri miktarı gereğinden fazla olabiliyormuş, o yüzden de çok sağlıklı değilmiş diye aynı doktor tanıdığımız söylemişti. ama ben kendim doktor değilim tabi, kesin birşey diyemem.


  • pasp  (04.12.16 10:50:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.