[]

spekulum muayenesi- endiselerim

su an çok moralim bozuk. az önce iğrenç bir spekulum muayenesine maruz kaldım. doktor spekulumu bir sıvının, dezenfektandir sanırım, icinden çıkarıp hiçbir uyarı ya da açıklama yapmadan muayeneye basladi. tabiri caizse lönk diye içime soktu. daha sonra ultrasonla baktı. muayene bitince baya bir kanamam oldu, yere akacak kadar. reglime az kalmıştı söylediğine göre bu yuzdenmis, yine de regl sebebiyle bu derece kanar mı? ne olabilir kanamanın sebebi, geri donusu olmayan bir şeye sebep olmuş mudur?

o sıvı her neyse, yeterli duzeyde sterilize edici bir şey mi? spekulum muayenesiyle hpv vs cinsel yolla bulaşan hastalıklar bulaşır mı? hatta bircok kadına bu şekilde bulasiyor olabilir mi?

çok endiseliyim. bana gerçek bir şeyler söylerseniz sevinirim.

ek soru: hpv testini bu temastan ne kadar sure sonra yaptırmalı?

bu spekulumlarin tek kullanımlık olanı yok mu.

delirecegim.....

ustelik çok verimsiz bir muayeneydi. ne bir örnek aldı ne tatmin edici bir açıklama yaptı. bir dk bile sürmedi.

 
Evet sterile ediyorlar merak etme.
Kuruntu yapmışsın. Ya doktor neden bilerek steril olmayan bir aleti kullansın üzerinde?

Bazı doktorlar pek açıklayıcı konuşmuyorlar doğru ama bu durumda ısrarla sormak gerekiyor.

Bir dahakine başka bir doktoru tercih edersin.
  • peggy  (01.12.16 17:50:22 ~ 17:50:51) 
Dezenfekte olmustur da doktor uyuzmus.

Oncesinde sizi rahat olmaniz icin uyarmasi ve kayganlastirici surmesi gerekiyordu.

Bir dahakine baska doktora gidin.
  • kuehles blondes  (01.12.16 18:26:35) 
cok korkmussunuz... bence rahatlamaya calisin. gecmis olsun.


  • e haliyle  (01.12.16 19:22:39) 
su spekulumun içinde durduğu sıvı hakkında bilgisi olan var mı?


  • yuvarlanantencereninkapagi  (01.12.16 20:37:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.