[]

saatkac.com gibi bi site ne kadar kazanir?

siteyle uzaktan yakindan alakam yok. zaten saat ayarlamalari yapildigi zamanlarda cokca paylasildigi icin reklama girecegini dusunmuyorum. merak ettigim boyle bi siteye cok farkli profillerden insanlar giriyor, google reklamlari disinda belli bi kitleye hitap eden reklam alinmasi zor. bu sartlarda tahmini olarak aylik ne kadar kazandirir boyle bi site?




 
buraya göre > www.similarweb.com

normal aylarda 700-800k aylık ziyaretçisi oluyormuş. ekim ayında 2.6m

neyse 700k dan düşünsek yüzde 5 tıklama oranı versek reklamlara 35k tıklama yapar. 1000 tıklamaya hadi iyimser olsak 1-2 dolar desek aylık 35-70 dolar.

yüzde 10 tıklanıyor desek reklamları da aylık 70-140 dolar.

tahminimde yanlış varsa düzeltir biri.

edit: şimdi baktım da tıklanma oranları daha düşük olabiliyormuş sitelerin yüzde 1-3 gibi.
  • senolll  (01.12.16 17:47:49 ~ 17:50:17) 
Reklamlar alakasız olacağı için tıklama oranı %1 civarında olur. 1000 tıklama 1-2 dolar değil, reklamına göre 100 dolar kadar getirebilir. Oradan hesaplayın.


  • creepy  (02.12.16 00:33:26) 
"buraya göre > www.similarweb.com

normal aylarda 700-800k aylık ziyaretçisi oluyormuş. ekim ayında 2.6m"

şunu yazan arkadaşı ciddiye alma. hiçbir araç, sitenin hiti hakkında sana tam bilgi vermez, veremez. bu araç alexa bile olsa. yani öyle sitenin türkiye sıralamasından falan hit tahmininde tam sonuç yakalayamazsın çünkü sıralamanın tek etmeni hit değildir. şöyle bir yol izleyebilirsin, alexadan sitenin hangi kelimelerden hit aldığını az çok görebilirsin. bu kelimeleri belirleyerek, bu kelimelerin aranma hacimlerini araştırabilir, oralardan bir şeyler çıkarabilirsin. yoksa birebilir kimse sitenin hitini bilemez. bilse oyunun tadı kalmaz.

google reklamlarında önemli olan hit değil sayfa görüntüleme sayısıdır. yani kullanıcı senin sitene giriyorda kaç sayfa geziyor. mesela haber sitesiyle bu oran fazladır, ama bu sitede sayfa görüntüleme düşüktür. her sayfa görüntülemede de reklam gösterileceği için önemli olan dediğim gibi kullanıcının sitende kaç sayfa gezdiğidir.

özetle; bunu tahmin etmek zor.
  • tamamhosdiyonda  (02.12.16 00:41:54 ~ 00:46:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.