[]

Noter ücretlerinin bu kadar absürd olmasının sebebi nedir?

Tek bir tane A4 kağıda yazılan 3 cümle için tak 150 lira diyorlar. Ne işin düşerse düşsün inanılmaz absürd rakamlar çıkarıyorlar. Noterlik yapanların vergi rekortmenleri arasında yer alması ve ülkenin onde gelen zenginleriyle servet konusunda yarışmaları boşuna değilmiş. Bu absurdluge neden hiçbir müdahalede bulunulmuyör.




 
evet çok alıyorlar ama aldıkları paranın yarısından fazlasını devlete vergi olarak veriyorlar diye biliyorum. noter adı altında devlete domalıyoruz yine.


  • sir gawain  (01.12.16 17:18:32 ~ 17:19:10) 
gittiğim bir noter tanıdıktı, nerdeyse paranın hepsini devlet alıyor, 100 tl civarından bize kalan anca 5-10 lira diyordu.


  • supermatik  (01.12.16 17:23:13 ~ 17:25:07) 
Ne alakası var, baban ölsün yetim maaşı için başvurmaya çalış 150 200 tl hüpletiyor pezevenkler.


  • noluyo yaa  (01.12.16 17:46:09) 
kendi caplarinda lobicilik ve orgutlenme tabii ki. bundan uc bes sene once notere gitmene gerek kalmadan yapilan bazi isleri kendi tekellerine aldilar, devletin de canina minnet, ona da vergi geliyor. boyle kardes kardes anlasip gidiyorlar. ayrica oyle yapilan islemin sadece 5-10 lirasi notere kaliyor gibi bir durum yok, noterlik ucret tarifesini incelemenizi tavsiy ederim. ornegin madde 1: Noterler, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanunu’na göre aldıkları harçların yüzde otuzu oranında noter ücreti alırlar. Ayrica devlet adına tahsil ettikleri harç ve damga vergisinden yüzde üç, 3468 sayılı yasanın 3.maddesine göre değerli kağıt bedelinden de yüzde 2 oranında bir pay alırlar (NK m.118). yani gayet guzel gelirleri var.
yurt disinda da boyle degil ayrica, cok farkli uygulamalar var, notere gitmenize gerek kalmadan avukatinizin yapabilecegi bazi islemler var vs.

  • kassiopeia  (01.12.16 18:03:13 ~ 18:03:45) 
Bu da soru mu? Çünkü YENİ TÜRKİYE


  • suicides underground  (01.12.16 18:17:53) 
www.sabah.com.tr

adamın gol diyor :)
  • supermatik  (02.12.16 13:08:53 ~ 13:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.