[]

Ekşigator - sunucu ve greasemonkey scripti desteği

Değerli duyuru halkı,
Farkındayım, sizler de "lan bi araç olsa da, takip ettiğimiz başlıklara bir entry gelince haberimiz olsa" diye haykırmaktasınız.
Ben de "haykır haykır nereye kadar" dedim ve sourphp'yi yazdım.

Bununla yetmezmiş gibi bunu kullanarak bir aggregator da yazıyorum. Kendi makinemde kendi hesabım için pek güzel kullanıyorum. Bunu tüm ademoğullarıyla paylaşmak istiyorum.

Ancak bunu barındırabilecek bir sunucum yok maalesef. Sunucum var da bunu barındırmak biraz döt istiyor. Neden mi? Bunu yükleyecek kullanıcı sayısının en az 10000 civarında flan olacağını düşünüyorum.

Bu da en iyi optimizasyonla (cache flan) bile anlık en az 100 istek, hayvan bandwith flan demek oluyor.

Neyse, sadede geleyim. Bu işi yapabilmek için gönüllülere/sponsorlara ihtiyacım var.

İhtiyacım olan ilk şey hosting;
- PHP çalıştırabilen
- Herhangi bir şekilde aşağıdaki veri şemasındaki[1] verileri kaydedebileceğim bir veritabanı olan (mongodb flan olsa ne güzel olur)
- Beklenen kullanıcı yoğunluğunu karşılayabilecek bir web hostinge ihtiyacım var

Daha sonra greasemonkey geliştiricilerine ihtiyacım var, ben olayı jquery kullanarak opera userjs ile yazdım. greasemonkey'e aktarmak pek zor olmayacaktır muhtmelen. Bunun yanında explorer ve chrome da bu tip bir userjs kavramı varsa onlar için de geliştirme yapabilecek olan varsa ne güzel olur.

Bu arada bunun sadece sözlük yazarlarına değil, herkese açık olan bir servis olmasını ümid ediyorum.

[1] Tam olarak tasarlamasam da veri şeması aşağıdaki gibi olacak

Kullanıcılar:
- username
- secretKey
- takipListesi
-- entryBasligi
-- sonGoruntulemeZamani

Moderatöre not: biraz yukarıda kalabilir mi?

 
usta, lagoongreen gimeyl e bi mail at, bi iki kisiye sorayım. muhtemelen host ederiz bunu.

chrome da henuz js destegi yok oficial. yapılabliyr ama calısma garantisi de yok.
  • bryan fury  (19.12.09 20:44:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.