[]

programlama dili

bana kolay okunan ve yazılan anlaşılır, popüler bir programlama dili önerir misiniz? yeni başlayacağım




 
python.


  • devorgilla the gunslinger  (30.11.16 23:26:29) 
Python tavsiye ederim baslangic icin


  • douglas  (30.11.16 23:37:26) 
İşin uzmanı değilim ama 1,5 ay önce faklan öğrenmeye başladım python. Hem keyifli, hem çok fazla doküman var. Yazıp yazıp oynuyorum kendi kendime. Tavsiye edebilirim.


  • evrim halkasi  (30.11.16 23:37:41) 
  • mungojerry  (01.12.16 00:08:20 ~ 00:09:55) 
Mobil mi web mi , veritabanı için mi server tabanlı uygulamalar yapmak için mi gibi ço kşey söylenebilir.

Hİç altyapı yoksa , c öneririm. önce ekrana merhaba yazdırma. sonra 2 ile üçü toplatma. döngü oluşturma vs gibi yavaş yavaş ilerlemek lazım.

Kitapğ yerine bir üniversitenin ytü itü gibi bilgisayar mühenfisliği slaytlarını öneririm. ödevler de vardır orda.ü

C bu arada popüler syılmaz. java olabilir tya da c# dahapopüler olarak. C daha makineye yakın bir dil olduyğu için daha iyi kavratabilir.

Python da nesne dayalı dil olarak geçiyor. Bilgim yok. java gibi. Nesne tabanlı dilleri öğrenmek daha iyi olabilir.

veritabanı sorgu dili olarak da mysql en basit ve zevklilerindwn.
  • Cursed Chico  (01.12.16 00:11:34) 
programlamadan yürüyeceğim dersen c öğren. öğrenmek için çok iyidir fakat popüler falan değildir. daha sonra nesne tabanlı olan dillere geçersin.
Cursed Chico +1 kısacası

  • sanguine mcqaer  (01.12.16 00:33:03) 
@Cursed Chico,

Yanlış anlama, özellikle hata aramadım.

Hiç bilmeyen birisi dahi değilse ve C ile başlarsa hayata küser, canı sıkılır, olmadı isyan eder. Geçende yine programlamaya yeni başlayan bir arkadaşa 1600 sayfalık "Algoritmalara Giriş" kitabı öneren vardı, böyle yapmayalım bence.

MySQL sorgu dili değil bu arada, dilin adı SQL. MySQL bir veritabanı yönetim sistemi.

------

@freetakilir

Ne yapmak istediğine göre değişir bu soru, o yüzden daha net bir soru sorarsan daha ayrıntılı cevaplar gelecektir. Duyuruyu düzenlersen mesaj at, cevabımı değiştiririm.
  • hayirsiz  (01.12.16 01:01:32 ~ 01:05:36) 
basit web programları ve basit masaüstü programları yapmak istiyorum. bunlar için ayrı diller programlar olabilir. basit ve anlaşılır olması yeterli.


  • freetakilir  (01.12.16 02:04:51) 
ya python ya java. hangisinin syntax'i guzel duruyor, hangisi hosuna giderse onla basla.
ben bugun en bastan basliyor olsaydim yine java ogrenirdim heralde.

C'yi falan salla, baslamadan bitirme olasiligi var.
  • jedilance  (01.12.16 02:15:36) 
python ya da ruby ile baslamani tavsiye ederim. hatta bu konuda hangisini seceyim basliklarinda lego oynamayi seviyorsaniz python, Play-Doh seviyorsaniz ruby diye cevaplar vardir.

gerek akademide olan kullanimlar olsun, gerek acik kaynak kutuphane zenginligi olsun, webden data science a genis spektrumu nedeniyle oyum pythona.
  • biraz huzur  (01.12.16 04:19:49) 
yeni başlayan birinin c öğrenmesi için dahi olmasına falan gerek yok öyleyse bir çok bilg müh öğrencisi falan dahidir. direkt nesne tabanlı mantığını öğrenmesini beklemek bana toplama işlemi öğretmeden problem çözmesini beklemek gibi geliyor. python hakkında bilgim yok, arkadaşların bir bildiği vardır herhalde.

hobi olarak falan kalacaksa c önermem, ilk cevabımda da dediğim gibi. yeni başlayacağım demişsin ama ne amaçla olduğu anlaşılmıyor.
  • sanguine mcqaer  (01.12.16 04:58:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.