[]

Kedi tuvaletini kap dışına yapmış, neden olabilir?

5 aylık dişi. Tuvalet eğitimi var. Fakat balkona kakasını yapmış. Kum kabını her akşam temizliyorum da. Sebep ne olabilir sizce? Ne yapmak lazım?




 
hasta olabilir. ishal gibi. ama ender bir durum.
bizimkisi yılda 1 filan kaçırıyor öyle.

  • cedex  (30.11.16 16:16:11) 
balkona başka kedilerin erişimi var mı bölgesini işaretlemek istemişte olabilir.


  • yue  (30.11.16 16:20:09) 
kumunu değiştirdiyseniz de olabilir. ben ilk dandik bir kum almıştım, kumu beğenmediği için banyoda suyun akması için yapılan delikli gidere yapıyordu. daha iyi bir kum alınca bir daha yapmadı öyle.


  • dedimmidemedimmi  (30.11.16 16:21:13) 
Balkon kapalı bizim. Apartman katı zaten. Kum kabı da balkonda. Bu durumdan korkmalı mıyım? Veteriner e götüreyim mi?


  • hede hodo  (30.11.16 16:25:04) 
bizimki çok sinirlenirse bizi cezalandırmak için salonda büyük saksıya gidiyor toprağı eşeleyip ortalığı batırıyor ve sonra da saksının yanına sıçıp köşesine dönüyor.
kısaca protesto amaçlı olabilir, içkisini meyvesini al gönlüne göre müziğini koy ilgi göster mutlu et.

  • azizakin  (30.11.16 16:25:55) 
İyi de sürekli büyük ilgi görüyor zaten. Sürekli kucakta. Annem temizlerken midesi alt üst olmuş, bu sıkıntı.


  • hede hodo  (30.11.16 16:37:09) 
ishal miymiş peki? ne olabilir ki öyle midesini bulandıracak kadar? ishalse tutamamıştır.
küçük kedilerde bazen kaptan dışarı atlarken tüyüne falan yapıştığı oluyor, tam beceremiyorlar, kabının dışına düşüyor. başka türlü bir şey aklıma gelmiyor.

  • tiny penny  (30.11.16 17:06:55) 
İshal de değilmiş. Hatta annem oynuyordu diyor. Muhtemelen iç güdusel olarak aklından Bi sey geçiyordu. Umarım düzelir. Büyük problem..


  • hede hodo  (30.11.16 17:16:46) 
ıskalamış da olabilir. kakalar ne kadar uzakta kum kabından?

eşeleyip çukur açtıktan sonra götünü dönüp oturunca (doğada olmayınca tam da oturamıyor, böyle yukarıda tutuyor götünü. hani umumi alafranga helada götü değdirmeden havadan yapar ya bazen insanlar da, aynı öyle) göt kısmı kabın dışında kalıyor bazen. kaba değil, dışına bırakıyor. öyle bir şey olmasın?
  • kibritsuyu  (30.11.16 18:19:42) 
3 adım kadar mesafe var. Masa ile kap arasında. Annem balkona koymuş. Oynuyordu diyor. Sonra bırakmış..


  • hede hodo  (30.11.16 18:30:05) 
canı öyle istemiş belki


  • Big bada bum bum  (01.12.16 00:55:14) 
ortalığı ayağa kaldırmaya gerek yok hemen.

henüz küçük, arada bir olabilir, normal.
kum kabına yetişememiş, oraya yapmış bile olabilir.
yetişkin kedi asla oynamaz, ama dediğim gibi, yavru henüz.
normal, olur öyle.
  • blatta hiberna  (01.12.16 01:02:23) 
sürekli ilgi gösterip kucaktan kucağa gezdirmenizden de sıkılmış olabilir, anneniz komşuya pazara gidip bir süre yalnız bıraktıysa da olur, ne bileyim böyle bir şey olur hayvana bağırır "dur bi ya" dese de olur, veterinere götürdüyseniz olabilir, mama kabının yeri değişmiştir, kumunu geç değiştirmişsinizdir vs onu kızdıran çok saçma ufak bir detay olabilir. kısaca kedi kısmısı manyak, neye kafalarının atacağı belli olmuyor.

eğer sürekli olarak bu şekilde kabın dışına yapmaya başlamadıysa, ishal vs yoksa keyfi yerinde oyuncuysa kafaya takmana gerek yok, kedidir yapar.
  • azizakin  (01.12.16 13:52:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.