[]

Saçma sapan bir soru

İki seyyar dondurma satıcısı plajda dondurma satmak için kendilerine yer bakıyorlar.İnsanlar kendilerine en yakın dondurmacıdan dondurma alıyorlar. İki dondurmacı da maksimum sayıda dondurma satmak istiyor.Bu dondurmacılar plajın neresinde durmalıdır?




 
plaji --------!-------------!--------- böyle bölüp ! olan yerlere dondurmaciyi koyun.


  • valkin rockefeller  (30.11.16 03:45:50) 
ikisini de ortaya koymakla aynı şey ben anlamadım bu ne boktan bir soru. bu arada micro economi sorusu


  • eksimeksi  (30.11.16 03:53:30 ~ 21.09.18 01:58:43) 
tam noktalar fark etmez ki. yani tam orta noktaya eşit uzaklıkta ve 2 farklı yönde her yer olur gibime geldi.


  • nigeo  (30.11.16 04:10:22) 
Ortada.

Soru neden sacma geldi anlamadim.
  • motrax  (30.11.16 05:34:10) 
Saçma sapan değil bence, bkz. kuyumcular çarşısı, bankalar caddesi, barlar sokağı diye kavramlar var.

www.youtube.com
  • skulldragon  (30.11.16 07:58:06) 
İnsanların plaja homojen dağıldığını ve plaja giriş-çıkış noktasının plajın ortasında olduğunu düşünürsek: Tüm köşelerden plajın orta noktasına en yakın ve birbirlerine en uzak olacak şekilde konumlanmalılar. Saçma gibi görünen bu soru arz-talep-konumlandırma konularında verilen iyi bi örnektir. Biraz ararsanız youtube'da bununla ilgili açıklayıcı animasyonlar var.


  • yemrem  (30.11.16 08:14:08) 
bence de valkin in dediği gibi olmalı.2side ortada olursa insanlarla uzaklıkları artar talep sadece ortaya yakın insanlardan gelir


  • Angelismeee  (30.11.16 08:43:02) 
Bu soruyu okuldan hatırlıyorum. Doğru cevap iki dondurmacının plajın tam ortasında yan yana durması idi.

İlk başta valkin'in cevabı mantıklı geliyor. Ancak dükkanları bu şekilde açtığımızda işletmeciler rakibin müşterilerini çalmak için ortaya doğru gitmek isteyeceklerdir. Bu yüzden eğer üçüncü bir dükkan açılmayacağını biliyorsak optimum lokasyon tam ortası oluyor.
  • zombi  (30.11.16 15:13:18) 
alani iki esit parcaya bolup, alanlarin merkez noktalarina konumlandirmak


  • tiarwain  (01.12.16 00:17:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.