[]

meksika'ya giden var mı?

sömestr tatilinde 10 günlüğüne gitmeyi düşünüyorum. Şunları merak ettim:
1) ocak sonu şubat başı gibi nasıldır oralar?
2) cancun veya mexico city'den hangisi daha gezilesi veya keyifli olur?
3) vizeyle ilgili ne yapmak gerekir, ekşideki bilgilerin güncel halinden emin olamadım.
bilgisi olan veya giden yardımcı olabilirse sevinirim.

 
geçen yaz 20 gün kadar gittim.

1) çok soğuk olmaz. burada mevsim neyse orada tam tersi. ama her gün 1 saat kadar yağmur yağar. yağmurluk al.
2) cancun'u görmedim ama çok turistik ve gereksiz pahalı diye duydum. 10 günümü mexico city'de geçirdim. yapacak çok şey var. istanbul'un denizsiz hali diyeyim. mantıksız bir şekilde çok sevdim. belki yerel insanları ile temas kurabildiğim için. gece eğlencesi de çok iyi. o kadar ülke gezdim, bir daha kesin giderim dediğim yerlerin başında mexico city geliyor. hatta 6 ay gidip yaşamak bile isterim.
3) vize elektronikti. bir siteye giriyorsun işte başvuru yapıyorsun. son onay tuşuna bastığın saniye sana vizeni veriyor. o print alıp gidiyorsun. sakın ama sakın onu print almayı unutma, sırf o kağıt parçası yüzünden ilk uçakla geri gönderileni gördüm. bir de uçakta ufak bir kağıt veriyorlar, pasaport bilgilerini falan yazıyorsun. bu iki kağıdı ve pasaportunu gösterdiğin vakit kapıda 60 günlük vizeyi çakıyorlar. bu kağıtları kaybetme yoksa 100 euro gibi absürd bi para ödersin diyorlar. zira dönüşte o kağıdı kontrol ediyorlar.
  • buak  (30.11.16 02:04:08) 
Ben 2010'da değişim programıyla 2 ay Cancun ve civarındaydım. Maalesef Mexico City'yi göremedim. Cancun pahalı ve Amerikalı turist kaynıyor. Ama çok güzel =) Bi de Playa del Carmen var baya meşhur, turistik ve azıcık tekinsiz ama görülmeye değer. Ben asıl Cozumel adasını tavsiye ederim daha az turistik bir yer tercih ederseniz, rüya gibiydi... Ayrıca oralara gitmişken Dünya Harikası Chichen Itza'ya gitmezseniz ayıp olur. Cancun'dan arabayla 2-3 saat bir şey. Sanırım otobüsle gitmiştim tam hatırlayamıyorum. Tulum, Punta Allen taraflarını da şiddetle tavsiye ederim şirin balıkçı kasabalarıyla dolu, huzurlu ve sakin bir tatil için.


  • ucurtmam agaca takildi  (30.11.16 03:02:05) 
Cancun gece hayatı çok iyi.
Deniz için gidiyorsan güney tarafındaki her şey dahil otellerin önündeki plajlar çok dalgalı.
Amerika vizen varsa yeterli, başka biseye gerek yok.
  • ethros  (30.11.16 07:55:02) 
1. ekvatora yakın bir bölge. türkiye'nin tersi gibi düşün demek yanlış oluş çünkü yıl boyu sıcaklıklar aynı seviyelerde. aralık ocak gibi yğmur ortalamaları da düşük.

2. cancun'a bağlı kalma tüm yucatan'ı gez. cancun'un oteller bölgesi dışında çok farklı bir hayat var. tatil yapmaya insanın vicdanı elvermiyor. ambergris caye'yi tavsiye ederim güzel bi yer. cozumel'de olabilir. tulum eh işte.

3. e-vize alabilirsin internetten. amerika vizen varsa vizeye ihtiyacın yok
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (30.11.16 08:15:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.