[]

Kış Mevsimiyle Nasıl Baş Ediyorsunuz?

Kıştan nefret ediyorum. Kat kat giyinmek ve buna rağmen donmak, etrafı görememek, yağmurla, karla, rüzgarla, çamurla baş etmeye çalışmak, düşmemek için üstün bir çaba sarf etmek vs. beni inanılmaz şekilde yoruyor ve yaşam enerjimi sömürüyor.

Bazen durup ağlayasım geliyor; gerçekten psikolojik olarak yıpranıyorum.

Siz bu süreçle nasıl baş ediyorsunuz ve neler önerirsiniz?

 
hiç bundan dolayı oturup ağlayasım filan gelmedi.

kat kat giyiniyorsanız ya bir rahatsızlık vardır, ya iyi beslenmiyorsunuzdur ya da kıyafetlerinizi yanlış seçiyorsunuz.

ben kışın ort 0 derece bazen -15 derece olan bir yerde yaşıyorum, tişört, bir ince soft polar ve bir de montla yanıyorum. ayakkabıda bot.

kısaca kötü giyiniyorsunuz bence. iyi kıyafetle tek katta bile üşümez ve daralmazsınız.
  • kurnaz  (30.11.16 00:50:41) 
ya da kansızlık ve/veya tiroitle ilgili bi probleminiz vardır?
ben de benzer hisler icindeyim

  • galandar kostumu  (30.11.16 00:52:43) 
çok kat kat giyinmeye de gerek yok, polyester ağırlıklı giyinmedikten sonra. ucuz dye aldığınız şeyler hep bu şekilde geri dönüyor işte.

ayrıca soğuk dinç tutuyor, daha sağlıklı hissediyorum. kuzey, soğuk tarafların insanlara abk, cilt problemleri yok gibi, bebek gibiler. hep soğuk işte. bu motive kaynağı olabilir :D
  • VickVickyVale  (30.11.16 00:53:45 ~ 00:54:01) 
kışın psikolojik etkisini bir kenara bırakarak kan değerlerine bir baktırmanı öneririm. deli gibi üşüyen bir insandım hep, b12 tedavisi görüyorum, dışarıda 7 derece hava var ve üşümüyorum. üşümeyince güzel bir şeymiş soğuk, insanı dinçleştiriyor. havanın erken kararmasını ise hala sevmiyorum.


  • devilred  (30.11.16 00:57:24) 
Biraz B ve B12 vitamini almaya calis.


  • x daemon  (30.11.16 01:11:35) 
Kış mevsimi en çok kitap okuyabildiğim mevsim, böyle motive ediyorum kendimi.


  • BuddyGuy  (30.11.16 01:18:07) 
kalın kalın polyester kazaklar giymek yerine ince ve hafif termal içlik-hırka, kazak giyin. buff tarzı şeyler kullanın tamamdır.

ben içi polar kabanın içine t-shirt giyiyorum. kabanım da öyle nortface falan değil yani yanlış anlaşılması. sadece içi termal/polar
  • kupigometa  (30.11.16 02:05:56) 
yıpranıyorum +1

kan tahlili yaptır - demir eksikliği vs olabilir bende var ilaç kullanıyorum hala üşüyorum kısmet.
paraya kıy - sıcak tutan su geçirmeyen bir kar botu (adidasın var bende skandal rahat) ve aşırı kalın olmadan da sıcak tutan popo altı bir mont al. en altında ve kollarında lastikli bir bölüm olmasına dikkat et oralardan hava girmesin. izmirli olduğum için kar botu ne beeğ diyerek geçen yıllarıma yanıyorum iki senedir kışlarım daha kaliteli geçiyor.
kendi odana dikkat et - sabahları yataktan çıkıp giyindiğim zamanlar en çok ağladığım zamanlar kışın, mutlaka elektrik sobası oluyor odamda kalkar kalkmaz yakıyorum çıkana kadar vücudum iyice ısınmış oluyor montu falan da odada giyip alev topu gibi atıyorum kendimi dışarı o beni in bin işe gelene kadar idare ediyor.
içlik şov - nikinden dolayı kadın olduğunu var sayıyor ve şimdiye dek çıtçıt mucizesiyle hala tanışmadıysan illa da alttan çıt çıtlı body diyorum. hayat kurtarıyor.
  • freya  (30.11.16 11:11:23) 
burdan ben de kaynak yapıcam ama, nasıl soğuğa alışıyorsunuz? yani kan değerlerim her şey normal olmasına rağmen hep üşüyorum ama hala soğuğa alışamadım. üstüne kat kat giyinmeden meydan mı okuyayım alışmak için? ne kadar sürede alıştınız bunu başaranlar?


  • pide  (30.11.16 11:16:12) 
tam tersi, yazdan nefret ediyorum. soğukla başa çıkabilirsin ama sıcakla başa çıkamıyorsun. yazın kendimi sürekli mayışmış hissederken kışın zinde hissediyorum.

kıyafetin, botun sağlam olduğu sürece donmazsın. kat kat giyinmek yanlış değildir bu arada. kat kat ama ince katlar olacak. çok kalın giyinince terliyorsun bu sefer misal sırtın yine ıslak oluyor ve donuyorsun.

önerilerim şöyle,
1. ince katmanlar halinde giyin, polar mutlaka kullan, çok soğuksa termal içlik kullan, hem alt hem üst. imkan varsa north face'in thermoball montlarının reklamını yapıcam yine, onlardan al. kaztüyü gibi ıslanınca çöp de olmuyor.
2. gün içerisinde çok hareket edeceksen kalın giyinme, terlememek lazım.
3. en çok ısıyı baştan ve boyundan kaybederiz. bere ve atkı mutlaka kullan.
4. mutlaka ama mutlaka iyi bir botun olsun. ayaklar ıslanınca bütün vücut üşür, üstün ne kadar kalın olsa da.
5. ellerini ısıtmak için cep ısıtıcılar var onlardan kullanabilirsin.
6. evde kombi açık olsa da banyodan çıkınca faaln üşünüyor. küçük fanlı ısıtıcılar var, banyoda kullanabilirsin.
  • peggy  (30.11.16 12:06:40) 
aynı his yazın gelip beni buluyor. o sıcak bütün bedenim üzerinde bir ağırlık gibi çöküyor. durduğu yerde terliyor insan. soğumak için elinden geleni yapıyor. yürürken bunalıyorum. toplu taşımaya binerken dertleniyorum. bir yerden bir yere giderken 10 kere düşünüyorum. her attığım adım işkenceye dönüyor. yürümek istemiyorum. uyanamıyorum, ki çok uyuyan biri de değilimdir. uyanma süresi artıyor demek daha doğru sanırım.

ama kış öyle mi, çok daha zinde hissediyorum kendimi. insanlar da bilgisayarlardaki işlemciler gibi. soğukta daha iyi çalışıyorlar bence. sıcaklık artıkça kendimi kapatasım geliyor. bir de bu topraklarda malum herkes yolun ortasından yürümeyi, kaldırımın ortasında aniden durmayı çok seviyor. bunlarda yazın oluyor genelde. kışın herkes pıtır pıtır ilerliyor, durmaksızın. kışın daha sessiz hem dışarısı. o gürültü nispeten azalıyor.

kan değerleri falan olabilir tabi arkadaşların dediği gibi. bunun dışında biraz kendinizi telkin etmeye de çalışın.
  • windowsguvenlikduvari  (30.11.16 12:52:27 ~ 12:52:59) 
kışı baya seviyorum, gelişini heyecanla bekliyorum +1

evim barkım olduğu için, çalıştığım çevre sakin ve havası doğası güzel bi yer olduğu için ve dışarıda elim yüzüm zımpara kağıdına dönene kadar çalışmak zorunda olmadığım için olabilir tabii bu. dışarısı +2 derece, içeride t-shirt ile oturuyorum, çıkarken de atkı şapka ve içi elyaflı mevsimlik mont giyiyorum.

kış uykusuna yatma şansımız olmadığına göre sizin durumunuzda metabolizmanızın bir tık hızlanması gerek bence. derin içi dolduran nefesler alarak, müzik yada radyo tiyatrosu dinleyerek tempolu yürümek. ayakkabı önemli bir de. en kalitelisinden ve mümkünse hafif olsun ki rahat hareket edebilin. son olarak miğdeyi dolu tutmak.
  • kaichi  (30.11.16 14:25:46) 
Seni yoran şeylerin üzerine gitmende fayda var.

- Kat kat giyinmek ve buna rağmen üşümek; polar kazaklar, içlikler tercih edilebilir. Bere, atkı, deri eldiven tavsiye ederim. İçi yünlü bot giyersen hem inanılmaz rahat hem de çok sıcak tutuyor. Tabanına da dikkat edersen düşmemek için çaba sarf etmene gerek kalmaz.

- Yağmur, çamur fazla düşünme. Bereni takıp, sağlam botunu giydin mi sıkıntı olmaz. Pantolon paçaları batıyor oluyor en fazla. Atarsın çamaşır makinesine, bitti gitti. Botunu da boyarsın tamamdır. Yazın gün oluyor aynı şeyi 1-2 saat giyemiyoruz, öyle düşün.

- Evin içini sıcak tut. Psikolojini düzeltir. Dışarısı soğukken ben evimi daha bir severim, kahveni çayını demle iç. Yanına da bitter çikolata al. Vallahi benim şimdi yapasım geldi. İnsan mutlu oluyor.

- Aynı hisleri yaza karşı besliyorum, tek kelimeyle sıcak beni "mahvediyor". Nasılsa geçip bitecek diye kendimi oyalıyorum. Şurada 3-4 ay, sonra yine yaz gelecek zaten. Kışın da kendine göre keyifli yanları var, onlara bak derim.
  • Lethe  (30.11.16 20:07:30) 
iyi uyumaniz, iyi yemeniz ve kisi yenmek kararinda olmaniz lazim.

kis benim icin de zor, cunku insanlar da hayvanlar da sefil oluyor. bununla beraber, hakikate direnmenin yolu pusup aglamak degil. insanlar nice kislari yendiler de bugune geldiler. siz de yenersiniz.
  • e haliyle  (30.11.16 20:51:49) 
kışı seviyorum. aslında en sevdiğim sonbahar. ama kapalı, kapkara havaların hastasıyım. içimi açıyor o havalar.

keşke zamanım ve imkanım olsam gezsem gezsem; gökyüzünü seyretsem, düşüncelere dalsam...

hiç kazağım yok. montum var ama giyinmiyorum. sımsıkı, kalın kıyafetler bunaltıyor beni. bere, eldiven şart ama!

sıcaktan şapır şapır terlemektense üşümeyi tercih ederim. ki ikisinin ortası o muhteşem sonbahar havası, esintileriyle en güzeli.
  • runfor  (30.11.16 20:56:58) 
aynı etkiyi bende yaz yapıyor.
sıcaktan aksi, sevimsiz, çekilmez bir insana dönüşüyorum.
evden çıkmak içimden gelmiyor.
ne giyinebiliyorsun, ne makyaj yapabiliyorsun, ne yürüyebiliyorsun, ne sağdan sola dönebiliyorsun, ne uyuyabiliyorsun, ne çalışabiliyorsun.
odaklanma becerim sıfıra iniyor.
iş performansım düşüyor.

ama kış muhteşem.
İstanbul'da yağmur-kar trafik falan açısından biraz sıkıntılı olabiliyor.
onun dışında her şey güzel.

tabii sokak hayvanları ve evsiz insanlar için yazın da, kışın da bazı sıkıntılar oluyor.
kar yağdığında o yüzden biraz üzülüyorum, ama yine de mutlu olduğum bir gerçek.

hatta öyle ki, ilerde yazlık bir ev değil, yazları gidebileceğim bir dağ evi falan almayı düşünüyorum.

öneriler:
çok fazla üşüyorsanız, bence de bir tahlil yaptırın.
bir de dudaklarınız, elleriniz vb. çatlamasın diye krem kullanmayı ihmal etmeyin.
çok kalın 1-2 parça yerine, daha az kalın olan 3-4 parça giymeyi tercih edin.
  • blatta hiberna  (30.11.16 21:34:05 ~ 21:35:06) 
kışın ben de çok üşürüm ama severim kışı. yazı pek sevmem, 3 ay bile fazla gelir bana. sıcak yerleri bile sevmem hatta. 5 sene önce antalya'ya gittim, nasıl kaçacağımı şaşırdım. bir daha hiç aramam yani antalya falan. istanbul en güzeli:)


  • nothing in my way  (30.11.16 21:37:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.