[]

Starbucks'ta oturan insanlar hakkında

Efenim ben bu akşam Kadıköy Starbucks'tan bir içecek aldım. Sıra beklerken bazı gözlemlerim oldu, ne kadar doğrudur sizin yorumlarınızı istedim:

- Tipler gayet düzgün. Türk kadınları zaten bence her şekil güzel, ama buradaki erkeklerin bakımlı olmak dışında boyları posları filan da bi ayrıydı. Acaba ışıktan filan mı öyle görünüyodu?

- Herkeste bi yapmacıklık, bi artislik gördüm, en fazla da baristalarda. Ama hak verdim insanlara, bütün gün o müşteri kitlesiyle uğraşa uğraşa öyle olmuşlardır.

- Yav bir de ben de İstanbul'da doğmuş büyümüş insanım, fakat burası New York'tan daha New York, oranın bir parodisi gibiydi, kahveyi alırken kıza "Eline sağlık" dedim, pek tuhaf kaçtı. O artama yani.

Hayal mi görüyodum, kompleksli miyim ondan mı, yahut yanılıyor muydum?

 
ilk ikisine yorum yapamam fakat üçüncüdeki eline sağlık gibi insanı diyalogları önemsiyorum, bu yeri gelir teşekkür olur, içten nasıl gelirse.


  • freebird5406_2  (29.11.16 22:30:22 ~ 22:35:48) 
Bana niyeyse hiç kasıntı bir ortam gibi gelmiyor sanırım ben de starbucksa giden o tiki kızlardanım :) şaka bir yana benim en rahat hissettiğim ortam starbuckstır. Hatta çoğu zaman içecek almadan bile oturduğum olmuştur. Yahu en son 70 küsür yaşındaki anneannemi götürdük o yüzden bana daha çok ev gibi hissettiriyor.


  • powerpufgirl  (29.11.16 22:31:03) 
rahat ol o kadar ezilmene gerek yok, cogu 2 - 3 bin liraya calisan insanlar. ama katiliyorum bizim kizlar su an erkeklere 10 basar, hem guzeller hem bakimlilar, tarzlar. su zamanlarda erkekler biraz pacoz gibi gorunuyor bana.


  • dougsampson  (29.11.16 22:31:34) 
-gelenler normal erkek normal gadin, bi farklari yok ki sokakta dolasanlardan. (bagcilar crew'u saymazsak)

-bazi baristalar bi degisik olabiliyor da onlar da genelde normal insan gibi, diger insanlarin da bi artistligini gormedim.

-elinize saglik diyorum ben her seferinde, onemli bir sey. onlar da tesekkur eder.
  • fakyoras  (29.11.16 22:33:46) 
ya ne alaka gerçekten? 6 liraya kahve aldığın yer ne new york'u? saçma sapan güzelleme kasmaktan bıkmadınız arkadaş. herkes kahvesini alıp içiyor, kimse yapmacık değil. atina'da da böyle bükreş'te de budapeşte'de de aynı. herhangi bir kahveciden nasıl kahve alıp içiyorsan starbucks da öyle.
bi bitin artık ne olur ya.

  • cekilmis gayfe  (29.11.16 22:34:02) 
ya, bu insanlar bir bana mi cok mutsuz gorunuyor? geberesiye mutsuz gorunuyorlar hem de... cok siklar, cok guzeller, filan da...

(bu arada, nick'i cok kiskaniyorum. cok... :/)
  • e haliyle  (29.11.16 22:35:01) 
bebek starbucks'a falan mı gittin:) cevahirdeki 3 starbucks'da mesala düz insan var hep.


  • hononu  (29.11.16 22:40:34) 
birçok yerdeki starbucksa gittim hiç öyle bir şey yok. bence de bırakın şu güzellemeleri.


  • ruhen hastayim ben  (29.11.16 22:42:58) 
starbucks baristaları hep çok eğlenceli geliyor bana nedense. bana mı öylesi denk geldi emin değilim ama hep ufak espriler falan yapıyolar. ortama gelirsek, tiki tipler oluyor ama bence çok ekstra bi durumu yok. ben rahatlıkta pijamayı aratmayan şeylerle gidiyorum mesela kimse de dönüp bakmıyor ya da ben fark etmiyorum bilmiyorum.

hiç para ödemeden oturabilme durumuna bayılıyorum bu arada. deli gibi ders çalıştığım çok oldu o güzel kahve kokusu eşliğinde.
  • muslugubozukhayrat  (29.11.16 22:45:13) 
bana da normal geliyor insanlar. he şöyle bir şey olmuş olabilir. çevrende bu tip yerler yoktur ve o tarz insanlar tabi garip gelebilir. o tarz insan derken de şimdi bizim ülkeye dışarıdan hangi marka ve şirket gelirse gelsin ilah gözüyle bakıldığı için insanlar normal bir starbucks kahve dükkanını ilahlaştırdı yine. hatta eskiden abd'nin işçi sınıfı takılıyor muhabbeti vardı.

yani insanımıza her değişık gelen şey onlar için elit ve üst model olmuştur. gidip bir koşu eşofmanla gitsen kahve almaya olay olur havası yaratan tipler bile görebilirsin. tabi bu yerlerin genelde iyi ve elit yerlere de konuşlanmasının da payı var.

mesela reserved kahveleri var. her yerde içemiyorsun... olayın aslında alt ve üst kültürel yapısı ile alakası var ve hemen hemen her gıda, giyim vs. işinde böyle. bak sen italyan konseptini getir, nasıl kendi tarzını yaratıyorsun.
  • evimin paspasi  (29.11.16 23:10:17) 
elemanlar eskiden öğrenci falandı artık varoş mahalle apaçisi starbucks da barista.. çalışan kalitesi çok bozuldu. o değil de genel starbucks mevzusu istanbul da rayına oturdu. ilk açıldığında " vay mmmna " denirdi insanlar süslenirdi tam özenti ve ciks mekanıydı aynı mc donaldsın 90lardaki popülaritesi gibi.

istanbulda sıradan bir kahveci artık sadece ben farklıyım diyen ergenlerle, hipsterlar fazla.

ama anadoluda çok farklı kayseri de starbucksta 4 saat oturmak zorunda kaldım da oof görseniz sanki gece klübüne gitmişler bir afralar tafralar...
  • mr fusion  (30.11.16 01:06:48) 
Haftada 3-4 kere gidiyorum starbucks'a. Ofiste sıkılıp bilgisayarı alıp kaçıyorum. Tanıştığım bir oturan tayfa var ki genelde öğrenciler, üniversite hocaları, freelance çalışanlar falan genelde. Bana pek öyle fok balığı gibi konuşan tipler denk gelmedi. Mekan bilkent bu arada, cikslerin harman olduğu yer.

Kahve icen insan seviyesi bir anda yükseliyor, sb'a gidenler icinde çok insan kendine bakıyor, spor falan yapanlar daha çok. Ondan olabilir.

Yok lan ellerine sağlık ne abes kaçacak. Ben kahveyi alınca "eyvallah" diyorum mesela. Rahat ol rahat. Starbucks en ucuz filtre kahveyi satan orta direk mekanı. Kendini kasmaya gerek yok, çoğumuz öğretmen çocuğuyuz.
  • babilbaligi  (30.11.16 08:28:08) 
açılın ben de tespit yapacam.
Bence starbucks a giden tayfa zaten görece olarak genç insanlar bu bir. ortalama yurdum insanının merak edip gireceğini zannetmem. Bir de çok pahalı algısı ve mekanın bir albenisi var. (dediğim gibi ortalama profile göre konuşuyom)
e genelde genç olan adamlar da okumuş üniversiteli tipler. starbucks a genç olarak her profilden adam geliyor. ortam da rahat. ben insanların vs kasıntı olduğunu falan düşünmüyorum. belki sana öyle gelen hareket ve sözler vardır. bu da görece birşey.
  • faik abi  (01.12.16 00:50:06) 
sen şöyle en afillisinden bir hipster mekanına gitmemişsin anlaşılan. herkes ayrı bir kuuğl.


  • philus  (01.12.16 01:01:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.