[]

Karbonhidratsız Diyet

8 kilo fazlam var. 3 yıl önce kullandığım antidepresan yüzünden 3 ayda 8 kilo aldım. Kendimi tanıyamıyordum o dönem, gece uyanıp uyanıp buzdolabında reçeldir, pekmezdir, nutelladır ne bulduysam götürüyordum. Daha önceleri tatlının yüzüne bakmayan ben tam bir şeker canavarına dönüştüm. Sonra doktor ilacı değiştirdi.

Gel gelelim o kilolar yapıştı üstüme, 1,68 boy 61 kiloyum. Şekeri azalttım ama karbonhidrat halen alıyorum. Kolesterol, şeker filan yok, karaciğer enzimleri normal.

Şekeri tamamen kesebilmek için karbonhidratı da kesmem lazımmış. Bildiğiniz bir diyet var mı? Teşekkürler.

 
Diyet listesine ihtiyaciniz yok aslinda. Besinlerin iceriklerine biraz goz gezdirin. Yani ne karbonhidrat, ne protein hangisi dusuk glisemik indeskli karbonhidrat filan. Sonra protein agirlikli, yagdan zengin ve doyana kadar beslenebilirsiniz.


  • red g  (29.11.16 22:00:10) 
karbonhidrati kismak demeliyiz ona...

benim ogunlerim sebze ve proteinden olusuyor. ekmek yemiyorum. unla yapilmis hicbir sey yemiyorum hatta galiba. cok zorda kalirsam yemegin yaninda biraz bulgur pilavi... paketli zimbirtilarla aram yok. seker ilaveli seyler de neredeyse yok. daha iyisini basarabilirim, simdilik iyi... sporu aksatiyorum, o da olsa tamam. hepimize kolayliklar...
  • e haliyle  (29.11.16 22:06:43) 
Ben de küçücük bir porsiyonla doyuyorum aslında ama annem gelip gözleme, mantı, sigara böreği filan yapıp dondurucuya atıyor, arada çıkarıp çıkarıp yapıyorum. Onları kesmem lazım :(


  • old possum  (29.11.16 22:14:44) 
et yiyorsaniz anneniz size koftecikler yapip dondursun, ama unu kesin. cok pis bir bagimliligi var onun.

bulundurmayacaksiniz... o dolaba girerse yenir. caniniz uzulur, yersiniz; adetiniz yanasir, yersiniz... mazeret bulunuyor... :)
  • e haliyle  (29.11.16 22:22:17) 
dolapta hamur bulundurmayı bırak, annene söyle yapmasın. olmayınca yemiyorsun. ekmek yemiyorum ben. çaya falan da az şeker atıyorum ama tamamen kesemedim, onları kesebilirsin. evde poğaça falan yapılırsa 1 tane yiyorum. olay evde yapılmaması kısaca :) diyet falan yapma yediklerine dikkat et, geceleri yeme.


  • sanguine mcqaer  (29.11.16 22:32:01) 
Bir arkadaşım regl döneminde alınan şeker kilo aldırmıyormuş dedi, sen misin bunu duyan, bahane hazır ya o dönem abanıyorum çikolataya :( Ama karar verdim bırakıcam!


  • old possum  (30.11.16 10:51:33) 
bende diyabetim. karbonhidratı hesaplayarak tüketiyorum. benzer diyetler araştırdım zamanında. sonrasında zor geldi diyet işleri. yiyecekleri tanıyıp işlenmiş ürünleri tüketmemeye çalışıyorum. bir süre sonra hangi yiyecek nasıl etki ediyor insan anlıyor. ekmekten kesinlikle uzaklaşmak gerek.

birde 'the sugar' diye bir belgesel var. kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim
  • foster  (30.11.16 11:05:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.