[]

Pasaportsuz Seyahat

Bir schengen ülkesinden bir başkasına gitmek istiyoruz ama pasaportumuz başka bir ülkenin konsolosluğunda. Pasaportun fotokopisi ve bulunulan ülkenin vize sayfasının kopyası da elimizde. Fotoğraflı bir kimlik ve bu kopyaları yanımıza alarak seyahat edebilir miyiz? Gerçi son iki seferdir pasaporta bakmadan biniç kartı okutup geçiriyorlar ama Pasaportun da konsoloslukta olduğuna dair bir belge göstersek mesela olur mu? Teşekkürler




 
edemezsiniz.

kesin cevap. "giderim ben yeaa" derseniz ve polis idealist çıkarsa güzelce soluğu nezarethanede alırsınız.
  • kurnaz  (29.11.16 19:38:50) 
senin aklın alıyor mu fotokopiyle uçağa binmeyi? denemesi bedava gerçi


  • cekilmis gayfe  (29.11.16 19:53:33) 
ben yeşil pasaportla şengen ülkeleri arasındaki yolculuklarımda bile vizem yok diye bekletildim defalarca hem kontuarda hem de uçağın kapısında. pasaportun fotokopisiyle falan mümkün değil, illa ki bir kontrol eden olur..


  • nrmnm  (29.11.16 19:57:11) 
oturum iznim olmasına ragmen pasaportuma bakıldı ucaga binerken hep. ha trenle gidersen olur bence.


  • slalom  (29.11.16 20:10:54) 
Hayir. Pasaport seyahat belgesidir, o olmadan gezemezsiniz.

Trene de binemezsiniz.
Bi kontrol olursa nezarette bulursunuz kendinizi.

Kurnaz'in cevabi kesin.
  • kuehles blondes  (29.11.16 20:24:54) 
Aklım alsa bir denerdim aslında. Konsolosluktaki kadın bu fotokopi ve pasaportun konsoloslukta olduğuna dair belgeyle gidip o seyahat için geçici seyahat belgesi alabileceğimi söyledi. Peki bu doğru mu?


  • chipie  (29.11.16 22:06:30) 
Hocam ben otobüs ile Çek Cum. - Avusturya arası seyahat ettim, kimse birşey sormadı kimlik, pasaport vb. ancak alınacak risk değil bu. Şu ortamda akşam yemeğe çıkarken pasaportumu yanıma alırım.


  • Lethe  (29.11.16 22:32:09) 
@lethe karayolunda kontrol olmuyor genelde. ben uçağa binerken adam pasaporta bakmakla yetinmedi, eliyle şengen vizesini okşadı kabartması var mı diye. uçak şengen içiydi bu arada.


  • cekilmis gayfe  (29.11.16 22:54:14) 
hollanda-almanya arasini belediye otobüsü (evet belediye otobusu) ile geçerken, sınırda kontrol oldu. saat 23 civarıydı.


  • helenart  (29.11.16 23:45:47) 
Hepinize teşekkür ediyorum hiç bu işe girişmiyorum


  • chipie  (30.11.16 02:59:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.