[]

yandex disk bilgisayarda klasör oluşturmasın

farklı bilgisayarlardan ve telefondan erişmek istediğim dosyalar ve BİLGİSAYARIMDA YER KAPLAMASINI İSTEMEDİĞİM fotoğraflar için yandex disk kullanıyorum. şu büyük harfle yazdığım yer önemli.

şimdi bu yandex disk'in programını indirip kurdum. "yandex disk" diye bir klasör oluşturdu. ben yüklenmesini istediğim şeyleri bu klasöre kopyalıyorum, program o klasöre konan şeyleri bulut ile eşitliyor. o klasörden silince buluttan da siliniyor.

lakin o klasör aynı zamanda bilgisayarda yer kaplıyor. ben zannetmiştim ki o sanal bir klasör. sadece yüklenmesini istediğim şeyleri sürükleyip bırakma kolaylığı sağlasın diye var. ama değil abicim, oraya ne kopyalasam bilgisayarımın yerel diskinde oluşturulan "yandex disk" isimli klasöre ayrıca kopyalanmış oluyor. abi 100 gb fotoğraf var, bilgisayarımda yer kaplamasın bulutta dursun diye oraya kopyalamak istiyorum, yerel diske bi 100 gb daha koyuyor. yerel diskte 100 gb boş yer yoksa "yükleyemem yer yok" diyor. lan evet yer olmadığı için buluta yükleyip yerel disktekini silerek yer açmaya çalışıyorum zaten. sadece buluta yükle. bilgisayarda niye ayrıca yer açıyorsun kendine?

eşitledikten sonra sileyim diyorum, buluttan da siliyor.

kendi bilgisayarımda yer kaplatmadan nasıl yükleyeyim lan ben? yükledikten sonra eşitlemeyi kapat sil falan yapmak istemiyorum ki yapsam bile sildiğimi fark edince buluttan da silerse sıçarım.

nasıl yapıcaz?

 
Direkt tarayıcı üstünden kullanmanız lazım programını kurmadan.

Bazı 3rd party yazılımlar var diye biliyorum ama Google Drive için, fiziksel bir disk değil de dediğiniz gibi sanal bir klasör oluşturuyor masaüstünde. Ama aslında yaptığı bir nevi Drive klasörünün bir kısayolunu masaüstüne koymak gibi.

Belki Yandex için de vardır bu tarz bir yazılım.
  • crown  (29.11.16 16:27:10) 
evet tam olarak oraya sürükleyip bıraktığımda kopyalayacak sanal bir klasör arıyorum aslında.

tarayıcıdan yüklemeye çalışınca "2 gb ve üstü dosyalar için windows için yandex kullanın" dedi. boyut büyük olduğu için ilerlemeyi tespit edemedim, yine de yüklüyor mu, yoksa program kullanmadan yüklemiyor mu anlayamadım. bir de tarayıcıyı açık bırakmak gerekiyor elbet, arka planda sessizce çalışmıyor. tarayıcıyı kapattın mı kesip atıyor mu ne yapıyor bilemedim. program varken bilgisayarı kapatıyorum, açıyorum, taşıyorum başka yere götürüyorum, arkada sessiz sessiz yüklüyor. öteki türlü ne bilgisayarı kapatabilirim, ne tarayıcıyı.

programı kurdum, buluta yükledikten sonra programı kaldırıp klasörü sildim. böylece silme kısmını eşitleyemedi. ama her sefer kur kaldır kur kaldır da yapmak saçma.
  • kibritsuyu  (29.11.16 16:31:29 ~ 27.12.16 15:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.