[]

büyü cin islerine inanan var mi?

Selam ahali,
Sozlukte "cin buyu hastanesi' basligini gorunce dellendim yine ve bu basligi acmak zorunda kaldim,
Tamam artik bu ulkede bu mallar diyarinda hicbirseye sasirmamak gerektigine alistim ama aklim havsalam almiyor yahu,
Birisi cin cikarma hastanesi aciyor ve musterisi var!!!!
Bu nasil olur?
Ya bir zerre kadar beyni olan birisi nasil cine periye buyuye inanir?
Hastanede buyu tedavisi de varmis!!! İnanilir gibi degil ama gercek..
Gerci bu ulkede binlerce falci ya da fal bakilan cafe tarzi yerler var ve musterisi de sanirim az degil.. Neyse..
Benim merakim su:
Bircok kisi bu cin peri islerinden bahsolunca " kuranda yeri var, islamda yeri var" gibi bir zirvalikla olati ciddi ciddi savunuyor,
Eger varsa bu mecrada da bir musluman arkadas lutfen anlatabilir mi, gercekten sizin kuran ve islam da cin buyu islerinin yeri yurdu var mi, varsa nasil bir akil ve mantikla buna inanabiliyorsunuz???

 
mehdi olduğuna inanan ve inanılan adam darbe yaptı
büyü hastanesi olmuş çok mu?

  • rentts  (29.11.16 16:21:27) 
Müslüman kişi kurana inanan kişi. Kuranda yazan sorgulanmaz, mantık aranmaz. Mantıksız gelen yerde "bizim aklımız ermiyor" olur.

Sen müslüman bi arkadaş anlatsın demişsin. Müslümansa kurana inanıyordur. Dolayısyla kuranda anlatılanları da kabul eder. Ya bence şurası mantıksız ben o kısma inanmıyorum deme olayı, hakkkı yok.

Ha muhtemelen birazdan burada birçok kişi, bu akıl ermeyen ve mantık bulunmayan işlere türlü kılıflar uydurmak için açıklamalar dökmeye başlayacak. işte 2016 yılında türkiye'de cine büyüye inanmadaki akıl ve mantık tam da budur.
  • mahone  (29.11.16 16:24:12 ~ 16:26:04) 
Ben bu açıdan neye inandığımı pek bilmiyorum esasen ama bizim algı sınırlarımız dışında bir enerjinin varlığı ihtimaline ''yoktur yea'' diyemiyorum direkt. Olabilir, olmayabilir de, düşünmemeye çalışıyorum.

İnançlı biri değilim, daha doğrusu varlığı ile yokluğu bana fark etmez kafasındayım. Tek bildiğim köpeğim boşluğa kitlenip havlayınca ödüm bokuma karışıyor.

ek olarak, insanların inançlarına körü körüne bağlı olduğu ve mantığı çok da devreye sokmadıkları zamanlardan geçtiğimize inanıyorum. Kültür düzeyi ne yazık ki büyük etken. Dün hukuki bir durum danışmaya gelen adam, ''Şeriatın kestiği pamak acımaz.'' dedi, şeriat hukuku uygulandığını sanıyordu ciddi ciddi halen ülkede. Kızın mirastan pay alamayacağını düşünüyor ama geriye kalan kadın eşin ölen eşten kalan tüm mirasa hak kazanacağına inanıyordu.
  • kaymaktutmayansicaksut  (29.11.16 16:24:43 ~ 16:30:09) 
islam'a inanan adam her şeye inanır. adam şeyhim badeliyorum diye aile boyu oral seks yaptırmış. böyle 100 tane haber çıkar arasam ötesi var mı?


  • doxanikee  (29.11.16 16:26:42 ~ 16:27:08) 
acaba bu büyü işlerini harry potterdaki gibi falan sanıyor olabilirler mi ya hastanesini açmak baya fictional görünüyor.

ayrıca mesela sgklıya bakacak mı bu hastane, her ay hayvan gibi maaşımızdan kesiyorlar bari gidip üzerimizde "hayattan aşırı sıkılarak patlama" büyüsü falan var mı kontrol ettiririz.
  • freya  (29.11.16 16:27:45 ~ 16:29:05) 
boş işler tabii de diğer yandan bazı tipler var suratına bakarak geçmişini söyleyip ardından geleceğinle alakalı tahminlerde bulunuyor ve bunlar tutuyor. onlar ne ayaktır bilmiyorum. sadece yüzüne bakıyor lan eleman. bakırköy'de vardı bir tane. ben gitmedim de başkaları anlatıyordu, oradan biliyorum.


  • philus  (29.11.16 16:28:47) 
bütün dinlerde var böyle inançlar. Bize cin giriyor, onlara şeytan vs giriyor. Eskiden adı konmamış ruhsal hastalıkları bu tür doğaüstü varlıklara bağlarlarmış.

Şimdi bilim var, bütün bu rahatsızlıkların literatürde yeri var, tedavisi var ama bunlarda hala kafa yok. Cahillik.

Fala bilmemneye de inanmıyorum. Yahu geleceği gerçekten görebilen bir insan, gerçekten böyle büyük bir gücü olan insan, dünyanın hakimi falan olur herhalde, ne bileyim gider bir şeyler yapar, cafe köşelerinde sürünmez:D
  • peggy  (29.11.16 16:33:52 ~ 16:36:09) 
adamlar 2016 yılında ayın ikiye yarıldığına, peygamberlerinin bir hayvana binip göğe uçtuğuna inanıyor. cin, büyü vs. çok soft kurmacalar kalıyor bunların yanında. fazla şaşırmamak lazım. hayatını mantıkla idame ettiremeyen insan her şeye inanır. metafiziğin sınırı yok.


  • sir gawain  (29.11.16 17:07:02 ~ 17:10:40) 
cinler tabii ki var. islamda da yeri var ve cinleri kabul etmemek dinden çıkartır. ancak her cinciyim diyene de inanmamak gerekir. yani etraftaki cincilerin çoğu evet dolandırıcı. ancak bu cinlerin olmadığı anlamına gelmiyor. mesela alternatif tıp diye de bir şey var. her ot satan alternatif tıpçı mı oluyor? ya da sıradan ot satan dolandırıcılar yüzünden alternatif tıp safsata mı demeliyiz?


  • black mamba  (29.11.16 18:54:35) 
@black mamba,
Yanlis anlama da gercekten tahsilini, meslegini ve kazancini merak ettim, yaz da buradakiler de ogrensin, hangi donanima sahip biri cinlere inaniyor biz de gorelim bilelim ve bir daha sasiralim ya da sasirmayalim..

  • alttaraf  (29.11.16 20:56:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.